Mihin Tero Seppälän vauhti riittää sunnuntain yhteislähtökilpailussa?


Suomen ykkösampumahiihtäjä Tero Seppälä lähtee yhteislähtöön tavoittelemaan menestystä kahden vaisumman kilpailun jälkeen.
Veijo Vaakanainen: 18.12.2021 19:50Ampumahiihto
Mihin Tero Seppälän vauhti riittää sunnuntain yhteislähtökilpailussa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancupin kilpailut Ranskan Annecyssa ovat sujuneet Tero Seppälältä odotuksia vaisummin. Sija 32 kahdesta peräkkäisestä kilpailusta on toistaiseksi kauden heikoin sijoitus. Tosin aiempina kausina niitäkin tuloksia olisi pidetty hyvänä onnistumisena.

Sunnuntaina Seppälä pääsee testaamaan hiihtovauhtiaan ja ammuntavarmuuttaan yhteislähtöön. Yhteislähtöihin osallistuminen on toistaiseksi ollut suomalaisurheilijalle harvinaista herkkua, sillä aiemmin hän on päässyt kisoihin mukaan vain kahdesti: Korean olympialaissa 2018 sekä Nove Meston maailmancupissa 2020.

Jo startissa on varmaa, että sunnuntaina Seppälä maaliin päästessään saa viikonlopun parhaan sijoituksensa, koska mukana startissa on vain 30 urheilijaa. Viikonlopun kahden ensimmäisen startin perusteella Seppälältä ei kuitenkaan huippuonnistumista voi odottaa, sillä hänellä on ollut viikonlopun aikana ongelmia niin vireystilassa, kalustossa kuin ampumavarmuudessakin.

Realistinen tavoite Seppälälle voisi olla se, että hän pystyisi parantamaan uransa parasta yhteislähdön sijoitusta, joka on 18:s. Jos Suomen ampumahiihtotykki selviäisi ammunnoista maksimissaan kahdella sakolla, voisi tuo sijoitus olla sunnuntaina realismia.

Ykkössuosikiksi yhteislähtöön on nostettava lauantain takaa-ajossa ylivertaisesti esiintynyt Ranskan Quentin Fillon Maillet, joka tyrmäsi vastustajansa pystyampumapaikoilla. Fillon Maillet’lle yhteislähtö sopii erinomaisesti kilpailumuotona, kun hän pääsee taistelemaan sijoista mies miestä vastaan niin ladulla kuin ampumapenkallakin.

Kahdesti peräkkäin Annecyssa kakkoseksi sijoittunut Eduard Latipov on myös esittänyt vahvaa virettä niin ladulla kuin ampumapaikallakin. Venäläinen ei vielä toistaiseksi ole onnistunut uransa aikana kipuamaan keskikorokkeelle, mutta hyvällä ampumasuorituksella se on sunnuntaina mahdollista.

Norjalaisten joukkuepanos on ollut läpi viikonlopun odotetun vahva. Jokainen kisaan starttaava norjalainen on potentiaalinen ehdokas palkintokorokkeelle, mutta ennen kaikkea Vetle Sjåstad Christiansen ja Sturla Holm Lægreid ovat neljän ammunnan kilpailussa potentiaalisia menestyjiä.

Emilien Jacquelin epäonnistui lauantaina lähes täydellisesti pystyammunnoissa, joten hän lähtee sunnuntain kisaan revanssinnälkäisenä. Hurja taistelija Jacquelin on ollut ladulla erittäin kovassa kunnossa, joten hiihtovauhtiin hänen menestyksensä ei ainakaan kariudu.

Ruotsin Sebastian Samuelsson ei ole Annecyssa päässyt parhaimpaan vireeseensä. Maailmancupia lauantain starttiin asti johtanut ruotsalainen ei ole loistanut hiihdossa eikä ammunnassa. Sunnuntaina hänelläkin on kuitenkin mahdollisuus päättää Annecyn viikonloppu onnistuneeseen suoritukseen.

Valko-Venäjän Anton Smolski on yksi kilpailun mielenkiintoisimpia nimiä. Valkovenäläisen palkintosijaa Hochfilzenin pikakisassa pidettiin aluksi huippupäivän ja ylivoimaisen suksen tuomana poikkeuksena, mutta Annecyn kisoissa hän on osoittanut, että hän on todella noussut aivan uudelle tasolle.

Jokerikortti yhteislähtökilpailuun voisi olla Saksan kokenut kettu Erik Lesser. Lesserin hiihtovauhti ei enää oikein riitä terävimmän kärjen vauhtiin, mutta lauantaina hän nosti hyvin sijoituksiaan hyvällä ammunnalla. Jos kovimmat urheilijat sortuvat liiallisiin sakkoihin, voi Lesser olla nollilla yllättävän korkealla.

Katso kohteet ja kertoimet

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi