Nähdäänkö ampumahiihdon olympiakenraalissa vähän parempaa Seppälää?


Tero Seppälä pääsee jälleen mukaan yhteislähtöön mittelemään huippusijoista maailman parhaiden kanssa.
Veijo Vaakanainen: 21.01.2022 19:56Ampumahiihto
Nähdäänkö ampumahiihdon olympiakenraalissa vähän parempaa Seppälää?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Lauantaina ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan miesten viimeinen henkilökohtainen startti ennen olympialaisia. 30 maailman parasta paikalla olevaa ampumahiihtäjää starttaavat Italian Anterselvassa kauden toiseen yhteislähtökilpailuun.

Uudelle tasolle nousseelle Tero Seppälälle yhteislähtöihin mukaan pääsy on nykyisin arkipäivää. Maailmancupissa sijalla 14 löytyvä Seppälä on myös varmistanut jo sen, että hän pääsee mukaan tälle matkalle myös Pekingissä meni kisoissa miten tahansa.

Lauantaina Seppälä lähtee tavoittelemaan jälleen sijoitusta kymmenen parhaan joukossa ja samalla uransa parasta yhteislähtösijoitusta, joka on aiemmin tällä kaudella Annecyssa saavutettu 13:s sija. Se vaatii kuitenkin Seppälältä erinomaista suorittamista ampumapenkalla.

Torstain normaalimatkalla Seppälä haparoi kahdella ensimmäisellä ampumapaikalla, joista molemmista hän ampui kaksi sakkominuuttia. Hän pystyi kuitenkin kasaamaan itsensä ja suoritti jälkimmäiset paikat puhtaasti. Toivottavasti Seppälä pystyy jatkamaan kisan toisella puoliskolla nähdyllä ammuntatasolla myös lauantaina.


Ratkovatko norjalaiset ja ranskalaiset jälleen voiton keskenään vai nouseeko voittoon yllättäjä?


Miesten ampumahiihtokisoissa voitto menee hyvin todennäköisesti joko Norjaan tai Ranskaan. Tällä kaudella voitto on vain viidessä kisassa mennyt näiden kahden maan ulkopuolelle.

Ruhpoldingin väliin jättäneet ja jo pidempään korkealla viihtyneet norjalaiset olivat normaalimatkalla vakuuttavassa hiihtokunnossa. Ammuntakin sujui haastavissa oloissa riittävän hyvin ja viiden kärjestä löytyi kolme norjalaista.

Torstain perusteella vahvimmassa vireessä norjalaisista vaikuttaisi olevan Tarjei Bö. Hänen pikkuveljensä Johannes ja Sturla Holm Lægreid osoittivat kuitenkin myös vahvaa kuntoa, vaikka olivatkin ammunnassa hieman suuremmissa vaikeuksissa.

Maailmancupin ylivoimaisessa johdossa oleva Quentin Fillon Maillet epäonnistui torstaina ammunnassa, eikä hänen hiihtonsakaan ollut parasta mahdollista. Yhteislähdössä Fillon Maillet’lla on mahdollisuus nousta jälleen mukaan kärkitaistoon. Yleensä ranskalainen onkin parhaimmillaan juuri mies miestä vastaan käytävissä taistoissa.

Emilien Jacquelin oli normaalimatkalla poikkeuksellisen vaisu hiihtoladulla, mutta lauantaina hänellä voi olla paljon parempi päivä. Kauden ensimmäisen massalähdön voittajana Jacquelin pääsee starttaamaan kilpailuun punaisessa liivissä.

Kilpailussa kannattaa seurata myös Venäjän Aleksandr Loginovia, joka kuuluu niihin harvoihin Norjan ja Ranskan ulkopuolisiin urheilijoihin, jotka ovat juhlineet tällä kaudella voittoa. Itävallan Felix Leitner puolestaan on väläytellyt aina välillä juuri massalähdöissä, joten hän voi olla kilpailun jokeri.

Olli Hiidensalo
on varasijalla odottamassa paikkaa lauantain kilpailuun. Tämän jutun julkaisuhetkellä lopullista lähtölistaa ei ollut kuitenkaan vielä julkaistu, joten Hiidensalon mukaan pääsystä ei ole vielä varmaa tietoa.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi