Onko Bö jälleen rautaa Holmenkollenin yhteislähdössä?


Johannes Bö on jälleen kerran voittajasuosikki numero 1.
Veijo Vaakanainen: 01.03.2024 21:18Ampumahiihto
Onko Bö jälleen rautaa Holmenkollenin yhteislähdössä?
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Johannes Bö.
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten kisaurakka ampumahiihdon maailmancupin kisoissa Norjan Holmenkollenilla jatkuu perjantain rankan normaalimatkan jälkeen yhteislähtökilpailulla. 15 kilometrin ja neljän ammunnan otatus mies miestä vastaan koettelee urheilijoita sekä fyysisesti ja henkisesti ja usein ratkaisut nähdään vasta viimeisessä ammunnassa tai sen jälkeisellä hiihtolenkillä.

MM-kisoissa matkan mestaruutta vähemmän yllättäen juhlinut Johannes Bö on luonnollisesti myös lauantain kilpailussa ylivertainen suursuosikki. Vaikka Bön kausi alkoikin hieman yskähdellen, oli hänen suorituksensa MM-kisoissa lopulta murskaava. Henkilökohtaisista voitoista vain yksi karkasi hänen maanmiehelleen Sturla Holm Lägreidille, mutta kolmessa startissa neljästä Bö oli täysin pitelemätön.

Ylivoimaisen suosikin Bön takana koko muu norjalaisjoukkue on tuttuun tyyliin valmiina säestämään suurmestaria. Pikamatkan mestarin Lägreidin lisäksi ainakin vanhempi Bö Tarjei sekä henkilökohtaisen MM-pronssin kanssa Tshekistä poistunut Vetle Sjåstad Christiansen ovat mahdollisia menestyjiä. Edellä mainittu trio valtasi kärkisijat myös perjantain normaalimatkalla.

Norjalaisten lisäksi ranskalaiset ovat yleensä vahvasti mukana kärkitaistossa laajalla rintamalla. Quentin Fillon Maillet on paininut koko kauden ajan ammuntansa kanssa, mutta Nove Meston päätösstartissa kokeneen ja menestymään tottuneen ranskalaisen palikat osuivat hienosti kohdilleen. MM-pronssi antaa Fillon Maillet'lle erinomaiset lähtökohdat menestyä myös Holmenkollenin massalähdössä.

Ranskan nouseva tähti Eric Perrot on kutitellut palkintokoroketta jo useamman kerran tämän kauden aikana, mutta toistaiseksi MM-kisojen pikakisan ja perjantaina normaalimatkan nelossijat ovat hänen kauden parhaat tuloksensa. Lauantai voisi nappionnistumisella tuoda Perrot'lle hänen uransa toisen sijoituksen maailmancupissa kolmen joukkoon.

Ruotsalaiskaksikko Martin Ponsiluoma ja Sebastian Samuelsson ovat nimiä, jotka on nostettava jokaisessa ennakossa mahdollisiksi menestyjiksi. Molemmat ovat tuttuun tapaan ladulla erittäin vahvoja ja pystyvät ajoittain haastamaan jopa norjalaisia. Molemmille osumatarkkuus on toisaalta usein suurempi haaste kuin monille norjalaisille.

Uransa tähän kauteen päättävä Benedikt Doll on myös mielenkiintoinen nimi lauantain kilpailuun. Dollin kausi on ollut suorituksiltaan vaihteleva, mutta joukkoon mahtuu myös kaksi pikakilpailun voittoa sekä normaalimatkan MM-pronssi. Saksalaisen aktiiviuraa on jäljellä enää muutama viikko, joten hän voi paineitta tavoitela menestystä jokaisessa startissaan.

Latvian Andrejs Rastorgujevs tarjosi MM-kisojen päätösmatkalla varsin yllätyksettömien kisojen suurimman yllätyksen, kun hän saavutti hopeaa yhteislähdössä. Holmenkollenilla nähdään, pystyykö latvialainen jatkamaan vahvoja suorituksiaan myös maailmancupin puolella.

Katso kohteet ja kertoimet

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi