Seppälä ja Invenius mukana sunnuntain yhteislähdössä – Päättykö kausi Johannes Bön juhliin?


Miesten ampumahiihdon maailmancup-kausi päättyy sunnuntaina yhteislähtökilpailuun.
Etusuora: 18.03.2023 19:58Ampumahiihto
Seppälä ja Invenius mukana sunnuntain yhteislähdössä – Päättykö kausi Johannes Bön juhliin?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten yhteislähtökilpailu käynnistyy sunnuntaina kello 13:50.

Miesten yhteislähtökilpailut ovat päättyneet kaikissa kauden maailmancupin kisoissa norjaisten kaksois- tai kolmoisvoittoon. Eric Perrot on ainoa, joka on onnistunut sotkemaan norjalaisten kolmoisvoittojuhlat. MM-kisoissa (ei kuulu maailmancupiin) kaksoisvoittoa juhlivat Sebastian Samuelsson ja Martin Ponsiluoma.

Maailmancupin tilanne 20/21

#UrheilijaPisteet
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴1499
2.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴1053
3.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴875
4.Benedikt Doll 🇩🇪768
5.Martin Ponsiluoma 🇸🇪739
6.Johannes Dale 🇳🇴656
7.Tarjei Bø 🇳🇴648
8.Roman Rees 🇩🇪630
9.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷621
10.Fabien Claude 🇫🇷606

29. Olli Hiidensalo 223
31. Tero Seppälä 195
40. Tuomas Harjula
52. Otto Invenius 66

Yhteislähtöjen kokonaiscupia johtaa poikkeuksellisesti Vetle Sjåstad Christiansen, joka on sijoittunut kauden kolmessa kisassa sijoille 1 - 2 - 5. Oberhofin MM-kisojen yhteislähdössä Christiansen takoi viisi sakkoa ja oli 12:s. Christiansen on ollut loppukaudesta hyvässä kunnossa, vaikkakin lauantain takaa-ajossa ammunta takkusi.

Johannes Bö on vähemmän yllättäen yhteislähdön selkeä ennakkosuosikki. Muut kilpailijat pääsevät hyödyntämään ainakin ensimmäiseen ammuntaan asti Johanneksen peesiä, mikä edesauttaa norjalaisen haastajia. Jos Johannes sattuisi haparoimaan ensimmäisessä ammunnassa ja muut pahimmat kilpakumppaninsa onnistuisivat puhtaasti, niin kilpailuun tulisi varmasti lisäjännitystä. On kuitenkin korostettava Johanneksen ilmiömäistä hiihtokuntoa: pikakisassa hän oli ladulla lähes 50 sekuntia nopeampi kuin kisan toiseksi kovin hiihtäjä, vaikka matka oli vain 10 km.

Muista norjalaisista etenkin Johannes Dalelle yhteislähtö sopii kilpailumuotona mainiosti. Tarjei Bön mahdollisella lopettamisuutisella on spekuloitu pitkin kautta. Oberhofissa Tarjei ampui neljä sakkoa ja oli yhdeksäs ja kahdessa maailmancupin yhteislähdössä hän napsi sijat 4 ja 6. Tarjei on kärsinyt myös koronasta MM-kisojen jälkeen ja kunto vaikuttaa hieman rapistuneen taudin myötä. Sturla Holm Laegreid on tunnetusti huippuampuja, mikä pitää miehen pelissä mukana, mutta muutoin suoritukset ovat olleet hitusen alavireisiä parin viikon takaisen koronatartunnan jälkeen.

Norjalaisten lisäksi yhteislähdön suosikkeja ovat tutut nimet, kuten Martin Ponsiluoma ja Benedikt Doll. Mutta kun katsotaan selkeästi nousukuntoisia urheilijoita, niin etenkin Quentin Fillon Mailletín viimeisen kahden kilpailun nolla-ammunta enteilee hyvää yhteislähtöön. Tero Seppälä on myös nostettava potentiaalisten kärkinimien joukkoon. Lauantaina takaa-ajossa suomalainen kaahaili ladulla koko kisan toiseksi kovinta hiihtovauhtia ja sijoittui hienosti kymmenenneksi.

Seppälän lisäksi myös Otto Invenius on suomalaisista kisassa mukana. Myös Olli Hiidensalolla on mahdollisuus nousta kisaan mukaan peruuntumisten myötä.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi