Johannes Bö ykkönen Nove Meston yhteislähdössä, Tero Seppälä 18.


Sunnuntaisessa Nove Meston miesten yhteislähdössä katseet kiinnittyivät ennen kaikkea kokonaiscupin voittotaisteluun sekä Suomen Tero Seppälään.
Etusuora: 08.03.2020 15:30Ampumahiihto
Johannes Bö ykkönen Nove Meston yhteislähdössä, Tero Seppälä 18.
Kuva: Tero Seppälä
Veikkaus
Tero Seppälä. Kuva: Christian Bier [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


Maailmancup Nove Mesto 8.3.2020


Miesten yhteislähtö 15 km

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴39.32,7 (3)
2.Emilien Jacquelin 🇫🇷+15,1 (0)
3.Arnd Peiffer 🇩🇪+25,0 (1)
4.Dmytro Pidruchnyi 🇺🇦+27,9 (2)
5.Erlend Øvereng Bjøntegaard 🇳🇴+27,9 (2)
6.Johannes Dale 🇳🇴+34,1 (2)
7.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+38,9 (2)
8.Quinton Fillon Maillet 🇫🇷+44,8 (1)
9.Dominik Windisch 🇮🇹+52,3 (2)
10.Tarjei Bø 🇳🇴+53,7 (3)

18. Tero Seppälä (FIN) +1.45,6 (4)Kisan ennakko


Johannes Thingnes Bö osoitti hurjaa hiihtovauhtiaan torstain pikakilpailussa. Nollat ampunut norjalainen voitti toiseksi tulleen Quentin Fillon Maillet’n yli kahdella kymmenellä sekunnilla. Kaksikko olikin ladulla ylivoimainen, sillä hiihtovauhdilla mitattuna seuraavaksi nopein, Martin Fourcade, jäi Böstä 46,8 sekuntia.

Kun Fourcade jäi pikakilpailussa viidenneksi, ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun kannalta Fillon Maillet ja Bö petrasivat asemiaan Fourcadeen nähden. Kärkikolmikko mahtuu vain 76 pisteen sisään.

Bö on vahvimmilla, sillä hän hyötyy eniten säännöstä, jossa kaksi huonointa tulosta tullaan ottamaan lopputuloksista pois. Bö ei menetä tässä pistettäkään, kun taas ranskalaiset ovat kilpailleet kaikissa kisoissa ja heiltä joitain pisteitä poistetaan.

Ampumahiihdon maailmancup (18/24)

1.Martin Fourcade 🇫🇷826
2.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷766
3.Johannes Thingnes Bö 🇳🇴750


Selkeä suosikkikaksikko


MM-kisoissa kultaa ja hopeaa voittanut kaksikko, Bö ja Fillon Maillet ovat myös Nove Meston laduilla pitäneet niin kovaa hiihtovauhtia, että sama kaksikko lähtee suosikkina myös sunnuntain kilpailuun. Tämän jälkeen tulee kuitenkin tasainen joukko, joista moni voi nousta palkintokorokkeelle.

Fourcaden hiihtovauhti ei aivan vakuuttanut pikakilpailussa, mutta hyvällä ammunnallaan hän on mahdollinen menestyjä aina. Benedikt Doll oli toinen Pokljukassa ja Tarjei Bö kolmas Annecyssa.

MM-kisoissa pronssia vei Emilien Jacquelin, joka oli myös toinen Annecyssa samalla matkalla. Oberhofissa podiumille nousivat Arnd Peiffer ja Simon Desthieux.

Norjan Johannes Dale on sen sijaan ollut tasaisesti kaikissa massalähdöissä kymmenen parhaan joukossa, mutta palkintokorokesijoitus vielä puuttuu!

Suomalaisittain riittää mielenkiintoa


Suomalaisittain nähdään pitkästä aikaa mielenkiintoa yhteislähdössä, kun Tero Seppälä on mukana kilpailussa oltuaan upeasti pikakilpailun seitsemäs! Uran paras sijoitus tuli Seppälälle nolla-ammunnalla. Hiihtovauhdilla mitattuna Seppälä oli perjantain kilpailun 20:s, jääden noin puolitoista minuuttia kärjen vauhdista.

Ensimmäinen top10-sijoitus miesmuistiin tekee todella hyvää miesampumahiihdolle. Sunnuntain kilpailussa on vain 30 urheilijaa mukana, joten hyvällä ammunnalla Seppälällä on jälleen oivat mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon.

Edellisen, ja ainoan kerran, Seppälä on päässyt kilpailemaan massalähtöön olympialaisissa 2018. Tuolloin hän oli yhteislähdön 20:s ammuttuaan kolme sakkoa.

Niin, ja se edellinen miesten henkilökohtaisen matkan top10-sijoitus? Se tuli 28.11.2012, kun Jarkko Kauppinen oli Östersundin normaalimatkalla juurikin kymmenes.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Miesten kisat ovat aina arvoituksellisia. Nyt kuitenkin sekä Bö nuorempi, että Ranskan Fillon Maillet ovat niin hirmuisessa kunnossa, että muilla tuskin on mahdollisuuksia. Kolmosriville voi halutessaan revitellä enemmänkin väkeä, me nostamme sinne neljä nimeä.

Peli-idea - Supertripla 3

1.J. Bö, Fillon Maillet
2.J. Bö, Fillon Maillet
3.T. Bö, Dale, Jacquelin, Doll
Rivimäärä8 riviä
Rivin hinta1,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy8.3.2020 klo 14:43
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi