Miesten yhteislähdöstä odotettavissa tiukka taisto


Miesten yhteislähtö päättää Östersundin ampumahiihtoviikonlopun.
Etusuora: 12.03.2023 08:00Ampumahiihto
Miesten yhteislähdöstä odotettavissa tiukka taisto
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten ampumahiihdon yhteislähtö Ruotsin Östersundissa käynnistyy sunnuntaina kello 17.00.

Miesten yhteislähtö vaikuttaa ennakkoon poikkeuksellisen mielenkiintoiselta, sillä kisan voitto ei ole ennen starttia ratkennut – Johannes Bö jättää Östersundin kilpailut väliin koronavirustartunnan takia. Myös Johanneksen isoveli Tarjei on koronatartunnan takia kisasta sivussa.

Kisan suosikkia onkin vaikea nimetä. Sturla Holm Laegreid on tehnyt pitkin kautta mykistävää jälkeä, vaikka hän ei yltänytkään maailmancupin kokonaiskisan voittoon. Laegreid on kuitenkin ollut koronan kourissa viimeisen parin viikon aikana ja hän jätti muun muassa Nove Meston viikonlopun sekä Östersundin avauskisan ja viestin väliin. Laegreidin kunto on siis kysymysmerkki ja olisi pienoinen yllätys, jos hän kaiken sairastelun jälkeen onnistuisi kisan voittamaan.

Suurimmat norjalaisodotukset kohdistuvatkin kaksikkoon Vetle Sjåestad ChristiansenJohannes Dale. Christiansen on varma ampuja ja hiihtovauhtikin on uomissaan. Christiansen on usein vahvimmillaan juuri neljän ammunnan kilpailuissa. Dalen ammunta on yskinyt viime aikoina, mutta hän on tästä huolimatta vahva ehdokas nousemaan aina voittoon asti.

Martin Ponsiluoma on saanut loppukaudesta ammuntaansa ryhtiä ja häneltä on nähty aivan huippuvetoja, kuten lauantain viestin osuus, jossa hän ampui nollat ja piti kovaa kyytiä ladulla. Sebastian Samuelsson ei starttaa kilpailuun sairastelun takia.

Saksalaisista Benedikt Doll on kisan kovin nimi. 32-vuotias Doll on viimeisimmissä kisoissa ollut useasti aivan terävimmissä kärjessä ja miehen kauden kovin suoritus nähtiin Östersundin normaalimatkalla, kun Doll nousi korkeimmalle korokkeelle nolla-ammunnalla. Saksan Philipp Nawrath oli elämänsä vedossa hiihtovauhdissa normaalimatkan kisassa ja hän tulee olemaan myös mielenkiintoinen nimi seurattavaksi sunnuntaina. Nawrath oli kisan nopein hiihtäjä ja kun hänet tunnetaan vielä kelpo ampujana, niin mieheltä voi odottaa paljon yhteislähdössä. Samat sanat voidaan asettaa myös Roman Reesin kohdalle.

Giacomel Tommaso nousi kuin nousikin tällä kaudella palkintokorokkeelle, kun italialainen sijoittui Östersundin normaalimatkalla toiseksi. Tommason MM-kisat sujuivat alakanttiin ja myös Nove Mestossa meno oli takkuista, mutta olisiko normaalivire löytynyt jälleen? Tommason suoritus lauantain viestissä oli kuitenkin erittäin heikko.

Muita kovia nimiä ovat muun muassa Sveitsin Niklas Hartweg, joka on erinomainen ampuja. Toisaalta viimeisten kisojen hiihtovauhdin perusteella edes nollat eivät taida riittää yhteislähdön voittoon tai podiumille. Ranskan Fabien Claudella taas riittää hiihtovauhti, vaikka kuinka korkealle, mutta ammuntatarkkuus on ollut ailehtelevaa.

Suomalaisista kisassa on mukana Olli Hiidensalo.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi