Kuinka lähelle palkintosijaa Tero Seppälä nousee Otepään yhteislähdössä?


Tero Seppälä hakee loppukauden aikana kruunua upealle kaudelleen.
Veijo Vaakanainen: 11.03.2022 20:36Ampumahiihto
Kuinka lähelle palkintosijaa Tero Seppälä nousee Otepään yhteislähdössä?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Lauantaina ampumahiihdon maailmancup Viron Otepäässä jatkuu yhteislähtökilpailuilla. Tero Seppälä on tuttuun tyyliin mukana taistelemassa kärkisijoista 29 ampumahiihtomaailman valion kanssa.

Pikakilpailussa Tero Seppälä onnistui ampumapaikalla hienosti suoriutumalla virheittä. Hiihtovauhti ei kuitenkaan ollut tällä kertaa kaikkein terävintä, ja suomalainen jäi niukasti kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Lauantaina Seppälä lähtee parantamaan torstaista suoritustaan. Yhteislähdöt ovat aiemmin tämän kauden aikana sujuneet häneltä varsin hyvin, joten myös Otepäässä häneltä odotetaan vahvaa suoritusta vähintään kymmenen parhaan joukkoon. Palkintosija sen sijaan vaatisi huippuonnistumista ja etenkin paljon parempaa hiihtoa kuin torstaina.

Ranskan Quentin Fillon Maillet on tuttuun tyyliin nostettava kilpailun suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Maailmancupin kokonaisvoiton tänä vuonna nappaava ranskalainen juhli torstaina jo kolmatta peräkkäistä voittoa olympialaisten jälkeen. Huippuvireistä ranskalaista on yhteislähdössäkin erittäin vaikea voittaa.

Fillon Maillet’n suurimmat haastajat tulevat ennakkoon jälleen kerran Norjasta. Aiemmin kauden aikana vireensä kanssa kipuillut Sturla Holm Lægreid esiintyi pikakilpailussa edukseen ja on etukäteen ajatellen vielä parempi neljän ammunnan kisoissa, vaikka hänen osumatarkkuutensa ei tällä kaudella olekaan ollut viime kauden veroista.

Lægreidin lisäksi norjalaisista myös Vetle Sjåstad Christiansen ja Tarjei Bö ovat jokaisessa kisassa potentiaalisia menestyjiä. Tosin Bö oli pikakilpailussa yllättävän suurissa vaikeuksissa hiihtovauhtinsa kanssa.

Norjalaisten lisäksi Fillon Maillet’ta haastavat myös saksalaiset. Benedikt Doll hiihti vahvasti pikakilpailussa ja hän juhli voittoa kauden edellisessä maailmancupin yhteislähtökisassa. Hänen lisäkseen myös Roman Rees onnistui torstaina hienosti ja Johannes Kühn sekä Erik Lesser ovat aina yllätysvalmiita.

Ruotsalaiskaksikkoa Sebastian Samuelsson ja Martin Ponsiluoma pitää myös tuttuun tyyliin seurata tarkalla silmällä. Molemmilla on tosin usein taipumus ampua yksi tai useampi sakkokierros liikaa, mikä pudottaa heidän terävimmästä kärkitaistosta.

Mielenkiintoinen yllätysnimi yhteislähtöön voisi olla Liettuan Vitautas Strolia. Ajoittain jo aiemmin kauden aikana väläytellyt Strolia oli pikakilpailussa hienosti kuudes ja voi täydellisellä onnistumisella taistella jopa pääsystä palkintokorokkeelle.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi