Päättyykö ampumahiihtokausi yllätykseen vai menevätkö norjalaiset jälleen menojaan?


Koko ampumahiihtokauden 2023-2024 viimeinen kilpailu on miesten yhteislähtö sunnuntai-iltana kello 23.20.
Etusuora: 17.03.2024 09:18Ampumahiihto
Päättyykö ampumahiihtokausi yllätykseen vai menevätkö norjalaiset jälleen menojaan?
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Johannes Bö.
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Johannes Thingnes Bö on jälleen voittamassa ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun. Hänellä ei siis ole mitään hävittävää sunnuntaina yhteislähdössä, vaan norjalaisstara saa nautiskella läpi kilpailun. Yhteislähdön kokonaiscupin tilanteessa hän on kolmantena, mutta tiedä sitten kuinka paljon kyseisen cupin voitto miestä kiinnostaa.

JTB on yhteislähdön suosikki, mutta ovatko katseet jo suunnattu kevätlaitumille? Heikkokaan sijoitus päätöskisasta ei olisi yllätys.

Maailmancupin kokonaistilanne 20/21

#UrheilijaPisteet
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴1172
2.Tarjei Bø 🇳🇴1035
3.Johannes Dale-Skjevdal 🇳🇴874
4.Sturla Holm Lägreid 🇳🇴844
5.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴783


Norjalaiset ovat voittaneet jokaisen kauden yhteislähtökilpailun ja myös kolmoisvoittoja on päästy todistamaan. Ranskalaisista Emilien Jacquelin ja Eric Perrot ovat kuitenkin tällä hetkellä huomattavasti paremmassa kunnossa kuin kauden muiden yhteislähtökisojen aikaan ja kyseiseltä kaksikolta odotetaan paljon sunnuntain kisassa.

Jacquelin ja Perrot viihtyivät erinomaisesti Soldier Hollow´ssa korkeassa ilmanalassa. Siirryttäessä matalalle Canmoreen miesten vauhti ei muihin verrattuna juurikaan hyytynyt, kun pikakisassa miesten hiihtovauhti oli erinomaista ja takaa-ajossa Jacquelin piti koko kisan kovinta kyytiä ladulla. Muista ranskalaisista Quentin Fillon-Maillet ei tunnu saavan ammuntaa ja hiihtovauhtia toimimaan samanaikaisesti, sillä mies on kyllä hiihtänyt kelpo kyytiä, mutta ammuntatarkkuus on ollut heikkoa kevään mittaan.

Sturla Holm Laegreidin ammunta ei ole ollut etenkään kevätpuoliskolla, sillä tasolla mitä mieheltä on totuttu näkemään. Johannes Dale-Skjevdalin kuntokäppyrä osoittaa niin ikään kaakkoon. Tarjei Bö on sen sijaan kovassa kunnossa, mutta yhteislähdössä hänellä ei ole mitään hävittävää maailmancupin kokonaistilannetta ajatellen, joten mikä on miehen motivaatio kisaan lähdettäessä?

Norjan Johan-Olav Botnilla on sen sijaan on varmasti näyttämisen halua. Hänen pitää osoittaa tasonsa näissä kisoissa, joissa hän mahtuu Norjan maailmancupin joukkueeseen. Hänellä on kaikki resurssit nousta podimille. Sebastian Samuelsson nappasi pitkästä aikaa maailmancupissa TOP3-sijan takaa-ajossa ja hänen kuntokäyränsä on selkeästi noususuuntainen etenkin hyvän ammunnan osalta.

Tero Seppälä teki hienon suorituksen Canmoren takaa-ajossa ja oli peräti kahdeksas. Suomalainen mielii varmasti päättää rikkonaisen kautensa mallikkaasti.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi