Kuka on MM-kisojen miesten kenraalikisan vahvin? Aina kutkuttava yhteislähtö sunnuntaina


Anterselvan ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan sunnuntaina yhteislähdöt.
Etusuora: 20.01.2024 19:48Ampumahiihto
Kuka on MM-kisojen miesten kenraalikisan vahvin? Aina kutkuttava yhteislähtö sunnuntaina
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten ampumahiihtokausi on ollut poikkeuksellisen piristivä, sillä kausi ei ole ollut pelkkää Johannes Thingnes Bön suvereenia näytöstä, vaan voimasuhteet tätä norjalaishirmua vastaan ovat tasoittuneet edelliskausista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö JTB lähtisi suosikkina sunnuntaina yhteislähtöön.

Suurin syy voimasuhteiden tasaantumiselle löytyy Johanneksen hiihtovauhdista. Jos edelliskausina mies paineli aivan omissa sfääreissään, niin tällä hetkellä häntä ei voida pitää edes kiertueen parhaimpana hiihtäjänä.

JTB:llä on tällä hetkellä vastassaan puolisen tusinaa lähes tasavahvaa hiihtäjää, joten miehelle ei ole suuremmin vara tyriä ammunnassa sunnuntaina. Näin tuskin tulee tapahtumaan, sillä lyhyen normaalimatkan nollat ja Ruhpoldingin viikonlopun hyvät ammunnat osoittavat miehen olevan hyvässä ammuntaiskussa.

Yksi kiertueen kuumimmista nimistä on Johannes Dale-Skjevdal, jolle yhteislähtö sopii mainiosti. Norjalaisen viimeisimmän maailmancupin yhteislähtökisan kakkossija ja Anterselvan lyhyen normaalimatkan nopein hiihtoaika antavat luvan odottaa kaverilta suuria sunnuntaina. Edelliskerran Dale-Skjevdal jätettiin neljän ammuntapaikan kisassa TOP5 ulkopuolelle kauden avausviikonloppuna marraskuussa.

Martin Ponsiluoma on kaapinut itselleen kauden mittaan neljä nelossijaa, mutta palkintokorokkeelle ruotsalaista ei ole vielä päästetty. Edelliskaudella Ponsiluoma teki kovan viikonlopun Anterselvassa hänen kova hiihtovauhti tuskin kärsii ohuessa ilmanalassa. Miehen ongelmat kuitenkin tulevat esiin penkalla, kun mustat laikat koristavat ammuntataulua Ponsiluoman poistuttua paikalta.

Tommaso Giacomel on parantanut roimasti virettään viime aikoina. Alkukausi näytti siltä, että nuori italialainen on pahasti hukassa, mutta MM-kisojen kynnyksellä 23-vuotias rakettiampuja on saanut juonesta kiinni. Kotiyleisön siivittämänä mies voi yltää aina voittotaistoon asti.

Ranskalaisista on vaikea ottaa selvää, että mikä on miesten todellinen kunto. Emilien Jacquelin ja Eric Perrot lienevät maan ykkösnimet. Quentin Fillon Maillet toki teki kauden parasta jälkeä suksella lyhyellä normaalimatkalla, mutta jatkuuko sama vire myös sunnuntaina?

Yllätyskortti kisaan voisi olla Danilo Riethmuller, joka säväytti torstaina uransa enimmäisessä mc-kisassaan sijoittumalla seitsemänneksi. Riethmuller on hyvä ampuja ja suksikin liikkuu mukavasti, mutta miten pääkoppa kestää yhteislähdössä, kun penkalla ammutaan mies miestä vastaan? Muista saksalaisista Johannes Kühn ja Benedikt Doll ovat ammunnassa onnistuessaan suurimpia suosikkeja. Johannes Strelow on huippuampuja, mutta yhteislähdössä vauhti ei taida riittää edes nollilla palkintokorokkeelle.

Otto Invenius teki uransa parasta jälkeä lyhyellä normaalimatkalla ja lunasti paikkansa yhteislähtöön. 23-vuotias suomalainen on suorittanut kauden noin 81 % amuntaprosentilla, johon toivotaan kohennusta sunnuntaina. Invenius kertoi, että lainasi normaalimatkalle Jaakko Rannan suksia, jotka toimivat hyvin, joten tällä saralla toivotaan myös hyvää jatkoa.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi