Bolshunov-show sai jatkoa Val di Fiemmessä


Voitosta voittoon Tour de Skillä marssinut Aleksandr Bolshunov jatkoi voittojen tiellä Val di Fiemessä.
Etusuora: 08.01.2021 14:58Hiihto
Bolshunov-show sai jatkoa  Val di FiemmessäVeikkaus
Aleksandr Bolshunov. Photo: Fil.Al from Comox, Canada, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons
Miesten yhteislähdön, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Val di Fiemme, Tour de Ski 8.1.2021


Naisten yhteislähtö 10 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Natalia Nepryaeva30.35,5
2.Katharina Hennig 🇩🇪+2,4
3.Ebba Andersson 🇸🇪+4,1
4.Teresa Stadlober 🇦🇹+6,6
5.Johanna Matintalo 🇫🇮+7,2
6.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+9,9
7.Alisa Zhambalova+13,7
8.Yulia Stupak+15,1
9.Jessica Diggins 🇺🇸+24,0
10.Yana Kirpichenko+27,3

Jasmi Joensuu (FIN) DNS

Miesten yhteislähtö 15 km (c)

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov41.33,7
2.Francesco de Fabiani 🇮🇹+1,8
3.Alexey Chervotkin+3,7
4.Ilia Semikov+6,7
5.Janosch Brugger 🇩🇪+7,6
6.Ivan Yakimushkin+7,6
7.Andrey Melnichenko+9,6
8.Gus Schumacher 🇺🇸+11,4
9.Thomas Westgaard Maloney 🇮🇪+14,3
10.Maurice Manificat 🇫🇷+14,9

16. Markus Vuorela +24,4
37. Juho Mikkonen +2.18,2
51. Lauri Lepistö +4.24,1


Kisan ennakko


Välipäivän jälkeen Tour de Ski –kiertue on saapunut Val di Fiemmeen, jossa perinteiseen tyyliin kilpaillaan turneen viimeiset osakilpailut. Ensimmäisenä kilpailuna ohjelmassa on perinteisen yhteislähtö, jossa nähtäneen jälleen venäläistä ylivoimaa.

Touria toistaiseksi isännän ottein hallinnut Aleksandr Bolshunov lähtee jälleen kerran suursuosikkina matkaan. Odotettavissa on todennäköisesti hyvin samanlainen näytös, joka nähtiin kiertueen edellisessä perinteisen yhteislähtökilpailussa, jossa Bolshunov pudotti haastajansa rajulla matkavauhdilla.

Aiemmin Val di Fiemmen perinteisen yhteislähdöt ovat päättyneet useamman hiihtäjän massakiriin, koska pitkän laskupätkät ovat aina kasanneet ylämäissä mahdollisesti syntyneet erot. Tällä kertaa Bolshunov on kuitenkin niin paljon haastajiaan kovemmassa vireessä, että hänen vauhtinsa riittää pudottamaan muut, mikäli mies niin haluaa tehdä.

Kärkitaistossa Bolshunovin takana nähtäneen jälleen kerran suuri joukko muita venäläisiä hiihtäjiä, joiden keskinäisen paremmuuden arvioiminen on erittäin haastavaa. Vahvoja otteita perinteisellä hiihtotavalla osoittaneet ja Val Müstairissa keskenään kolaroineet Aleksei Tshervotkin ja Jevgeni Belov lienevät suurimpia suosikkeja himmeämmille palkintosijoille.

Palkintosijataistoon osallistuu kuitenkin suuri joukko heidän maanmiehiään, jotka onnistuessaan pystyvät olemaan kolmen parhaan joukossa. Potentiaalisia nimiä ovat ainakin Ivan Jakimushkin ja Ilja Semikov. Artjom Maltsev, Denis Spitsov ja Andrei Melnitshenko ovat selvästi vahvempia vapaalla, mutta eivät kuitenkaan vailla mahdollisuuksia.

Jokin muu lopputulos kuin Venäjän (vähintään) kolmoisvoitto olisi jättiyllätys. Tiukimmin venäläisiä haastaneet ranskalaiset Maurice Manificat, Clement Parisse ja Hugo Lapalus ovat kaikki selvästi vahvempia vapaalla kuin perinteisellä. Val Müstairin perinteisen kisan kakkonen Dario Cologna on puolestaan ollut Italian maaperällä toistaiseksi alavireinen.

Ruotsin Oscar Svensson oli vahva Val Müstairin kisassa, mutta hänen menestystään auttoi pidoitta hiihtäminen, joka oli kaikesta päätellen lopulta nopein tapa edetä kisassa. Val di Fiemmessä pidoitta lähteminen olisi itsemurha, joten vastaavaa yllätystä tuskin nähdään Val di Fiemmessä.

Kotimaassaan hiihtävä Francesco de Fabiani on yhteislähtöjen erikoismies, mutta tämän kauden aiemmat näytöt eivät puolla hänen nousemistaan kärkitaistoon. Myöskään Ruotsin Calle Halfvarsson ei ole vielä läheskään parhaassa kunnossaan.

Suomalaisista Tourin positiivinen yllättäjä on ollut Markus Vuorela, joka on sijoittunut maailmancupin pisteille toistaiseksi kaikissa Tourilla hiihdetyissä normaalimatkojen kisoissa. Pisteputken jatkuminen olisi toivottavaa myös Val di Fiemmessä, mutta siinä onnistuminen vaatii jälleen kerran hyvää suorittamista, keskinkertainen ei siihen vielä riitä.

Juho Mikkonen onnistui erinomaisesti Val Müstairin perinteisen hiihtotavan kilpailussa, minkä perusteella häneltä voitaisiin odottaa hyvää tekemistä myös Val di Fiemmessä. Toblachissa Mikkosen hiihto oli kuitenkin vaikeaa, eivätkä perinteisen takaa-ajon osuusajat ennusta kokeneelle suomalaiselle kovin mairittelevaa menestystä.

Lauri Lepistö on ollut Tourilla toistaiseksi aivan väärässä paikassa ja ellei välipäivän aikana ole tapahtunut ihmeitä, on perjantaina jälleen edessä rämpimistä jälkijoukoissa. Verneri Suhoselle kisa avaa hyvin paikkoja lauantain perinteisen hiihtotavan sprinttiä ajatellen.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaBolshuhov
ToinenMelnichenko, Chervotkin, Belov
KolmasMelnichenko, Chervotkin, Belov, Yakimushkin
Rivimäärä9 riviä
Rivin hinta1,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy8.1. klo 14:13
TVYLE 2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähdön, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi