Mäkelä loikkafinaalissa MM-hallien päätöspäivänä – Riittääkö Hurskeen eväät finaaliin asti?


MM-hallit päättyvät sunnuntaina. Päätöspäivänä kisaamassa nähdään kaksi suomalaista.
Etusuora: 03.03.2024 05:48Yleisurheilu
Mäkelä loikkafinaalissa MM-hallien päätöspäivänä – Riittääkö Hurskeen eväät finaaliin asti?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Reetta Hurske
MM-hallit, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Naisten kolmiloikan finaali kello 12.18


Naisten kolmiloikka kilpaillaan sunnuntaina suoraan finaalina. Mukana on 16 kilpailijaa, joiden joukosta löytyy myös Suomen Kristiina Mäkelä.

31-vuotias Mäkelä on nähty lukuisia kertoja urallaan arvokisoissa ja hän on suoriutunut niissä hyvin. Myös MM-halleista naisella on hyviä kokemuksia, kun vuonna 2016 suomalaisloikkija nappasi kutossijan. Mäkelä on viime vuosina lähes jokaisella hallikaudella ylittänyt 14 metriä, mutta tänä talvena tilanne on ollut toinen, kun kahdessa kisassa paras tulos on kantanut lukemat 13,58. Omien sanojensa mukaan Mäkelän fyysinen kunto on hyvä, mutta loikkatuntumassa on hakemista.

Kolmiloikkakisan ykkösnimi on Kuuban Leyanis Perez. Kuubalainen loikki vakuuttavan sarjan Ranskassa pari viikkoa sitten – useita loikkia päälle 14,50, joista pisin kantoi maailman kärkituloksen 14,86. Perez on viime kesän MM-kolmonen.

Perez ei tule kuitenkaan pääsemään helpolla, sillä tästä pitää huolen etenkin dominikaani Thea LaFond, joka on nähty useasti myös Suomessa kilpailemassa. LaFond on jätetty monissa arvokisoissa juuri mitalisijojen ulkopuolella, mutta nyt kun lajin suvereeni ykkösnimi Yulimar Rojas loistaa poissaolollaan, on LaFondilla erinomaiset saumat jopa napata voitto. LaFond on Perezin tavoin talven mittaan loikkinut useasti 14,50 mittaisia loikkia, ja pisimmillään hän on laskeutunut hiekkalaatikkoon 14,60 metrin päähän lankusta.

Muita kisan suosikkeja ovat jenkit Keturah Orji ja Jasmine Moore, jotka loikkivat Albuquerquen korkeassa ilmanalassa tulokset 14,50 tuntumaan. Espanjan Ana Peleteiro-Compaorella (SB 14,32) on ollut tapana loistaa silloin kun on tarve, eli arvokisoissa. Kuuban Liadagmis Povea loikki viime kesänä 14,87, joten hänellä on varmasti taskussa rahkeita parantaa kauden parastaan 14,27.

Naisten kolmiloikan finaalin lähtölistatNaisten kolmiloikan finaalin lähtölistat

Katso kohteet ja kertoimet

Naisten 60 metrin aitojen finaali kello 23.00


Naisten 60 metrin aitojen suosikki on nimeltään Devynne Charlton. Bahamalainen juoksi vastikään matkan uudet ME-lukemat 7,67 ja tämän jälkeen hän todisti vielä kertaalleen, että kyseessä ei ollut suonenveto, kun nainen kaahaili 7,68. 28-vuotias Charlton on MM-hallien hopeanainen kahden vuoden takaa.

Vaikka Charlton on selkeä suosikki, niin mihinkään suurempaan hermoiluun hänellä ei ole varaa. Jenkkien Masai Russell on takonut matkan tällä hallikaudella useasti 7,80 pintaan ja hänen ennätyksensä on viime vuodelta 7,75. Kaksinkertainen EM-hallivoittaja Nadine Visser on paperilla hyvin samaa tasoa kuin Russell. Myös ennätyksen 7,78 (2023) omaava Puolan Pia Skrzyszowska on ollut kauden mittaan varmassa 7,80 kunnossa. Edellä mainitusta kolmikosta vähintään yksi tulee varmastikin alittamaan 7,80 sunnuntaina.

Kisassa on mukana myös hallitseva EM-hallimestari eli Reetta Hurske. Suomalaisen kausi on ollut sairastelujen ja loukkaantumisen sävyttämä, mutta Glasgow´ssa hänellä on tästä huolimatta edellytykset jopa finaaliin asti. Edellistalven kunnolla mitalimahdollisuudet olisivat hyvinkin realistisia, mutta nyt se vaatisi noin kahden kymmenyksen parannusta kauden parhaaseensa 7,99.

Naisten 60 metrin aitojen lähtölistatNaisten 60 metrin aitojen lähtölistat

Katso kohteet ja kertoimet

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. MM-hallit, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi