Ampumahiihdon MM-kisat naisten takaa-ajo: Mäkäräinen kaukana kärjestä, Herrmann nousi voittoon


Östersundin ampumahiihdon MM-kisojen naisten takaa-ajossa tapahtui viimeisellä ampumapaikalla, kun kilpailua selvästi johtanut Ruotsin Mona Brorsson ampui peräti neljä sakkoa ja putosi kuudenneksi. Voittoon nousi Saksan Denise Herrmann. Kaisa Mäkäräinen peräti seitsemän ohilaukausta ja putosi sijalle 17.
Etusuora: 10.03.2019 18:00Ampumahiihto
Ampumahiihdon MM-kisat naisten takaa-ajo: Mäkäräinen kaukana kärjestä, Herrmann nousi voittoonVeikkaus
Kaisa Mäkäräinen on voittanut kuusi mitalia ampumahiihdon MM-kisoissa. Kuva: Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tulokset


Ampumahiihdon MM: Naisten takaa-ajo 10 km 10.3.2019

#UrheilijaAika
1.Denise Herrmann 🇩🇪31.45,9
2.Tiril Ekchoff 🇳🇴+31,4
3.Laura Dahlmeier 🇩🇪+31,6
4.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+1.35,0
5.Hanna Öberg 🇸🇪+1.35,0
6.Anastasia Kuzmina 🇸🇰+1.41,3
7.Mona Brorsson 🇸🇪+1.47,2
8.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+2.01,2
9.Evgeniya Pavlova+2.14,3
10.Lisa Vittozzi 🇮🇹+2.32,2

Suomalaiset:
17. Kaisa Mäkäräinen +3.03,0
49. Venla Lehtonen +6.00,3


Ennakko


Naisten perjantainen pikakisa ei tarjonnut suurempia yllätyksiä: Kilpailun voitti Anastasia Kuzmina, joka näyttää jälleen onnistuneen ajoittamaan kuntonsa arvokisoihin. Toinen oli Ingrid Landmark Tandrevold, jolle MM-hopea oli uran ensimmäinen arvokisamitali. Kolmanneksi sijoittui Laura Dahlmeier, joka jatkoi hurjaa arvokisarekordiaan.

Mäkäräinen kohtalaisista asemista takaa-ajoon


Kaisa Mäkärinen lähtee sunnuntain takaa-ajoon 34 sekuntia Kuzminan perään. Pikakisassa suomalainen kaatui juuri ennen pystypaikkaa, josta ampui kaksi sakkoa. Mäkäräinen oli kilpailun neljänneksi nopein hiihtäjä – kisan loppusijoitus 12:s.

Pikakisan nopeinta hiihtovauhtia piti Denise Herrmann, joka lähtee matkaan kymmenen sekuntia ennen Mäkäräistä sijalta kuusi. Vain muutamia sekunteja suomalaisen edeltä matkaan lähtee mm. Tiril Eckhoff ja Dorothea Wierer. Onkin oletettavaa, että suomalainen saapuu ensimmäiseen ammuntaan isossa ryhmässä ja vain muutama kärkinainen on selkeästi muista karussa.

Katosiko italialaisten paras vire?


Ampumahiihtokausi on ollut toistaiseksi italialaisjuhlaa. Maailmancupia johtaa Dorothea Wierer (737), joka on nähty kauden mittaan kuusi kertaa palkintokorokkeella henkilökohtaisissa kilpailuissa. Maailmancupin kakkosena on Wiererin maannainen Lisa Vittozzi (733).

Italialaisten meno viimeisimmissä maailmancup-viikonlopuissa ei ole kuitenkaan ollut aivan alkukauden kaltaista tykitystä. Ennen vuodenvaihdetta Wierer ei sijoittunut yhdessäkään henkilökohtaisessa kilpailussa top10 ulkopuolelle, kun tämän vuoden puolella niitä on jo neljä. Lisäksi Wiererin kauden kuudesta podiumista vain yksi on tältä vuodelta. Sama koskee Vittozzia, jonka otteissa on niin ikään ollut suurempaa ailahtelua viimeisimpinä viikonloppuina. Etenkin italialaisten hiihtovauhti on ollut hiipumaan päin.

Ruotsalaiset hyvistä asemista matkaan


Ruotsalaiset Hanna Öberg ja Mona Brorsson onnistuivat hienosti pikakisassa. Öberg oli kilpailun neljäs vain 0,6 sekuntia pronssille hävinneenä ja Brorsson sijoittui viidenneksi. Brorssonilla ei ole yhtään podiumsijaa maailmancupista, mutta hän on pikakisan tuore EM-voittaja. EM-kisoissa hän jätti taakseen muun muassa Öbergin ja Yurlova-Perchtin.

Ruotsalaiskaksikko selvitti pikakisan yhdellä sakolla ja hiihtovauhtikin oli kotikisoissa hyvää. Kaksikolla on erinomaiset mahdollisuudet taistella mitalista sunnuntaina. Heistä vahvempana on kuitenkin pidettävä olympiavoittaja Öbergia, joka lähtee matkaan yhdeksän sekuntia ennen Brorssonia.

Lähtölista takaa-ajoon

#UrheilijaEro
1.Anastasia Kuzmina 🇸🇰0.0
2.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+10
3.Laura Dahlmeier 🇩🇪+13
4.Hanna Öberg (SWE+13
5.Mona Brorsson 🇸🇪+22
6.Denise Herrmann 🇩🇪+24
7.Marketa Davidova 🇨🇿+27
8.Ekaterina Yurlova-Percht+31
9.Tiril Ekchoff 🇳🇴+33
10.Dorothea Wierer 🇮🇹+33
11.Clare Egan 🇺🇸+33
12.Kaisa Mäkäräinen 🇫🇮+34


Vihjeet Veikkauksen peleihin


Kuzmina oli pikakisassa selkeä ykkönen, vaikkakin kirjautti yhden sakon. Takaa-ajajista kovimman haasteen slovakille tulee antamaan arvokisamenestyjä Dahlmeier ja kotiyleisön edessä esiintyvä Öberg. Toki myös kauempaa on mahdollista nousta voittotaistoon. Esimerkiksi kovista hiihtäjistä (mm. Eckhoff, Mäkäräinen ja Herrmann) ainakin joku tulee onnistumaan myös ammunnassa ja tulee nousemaan aivan kärkikahinoihin.

Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaKuzmina, Dahlmeier
ToinenKuzmina, Dahlmeier, Öberg
KolmasEckhoff, Mäkäräinen, Davidova, Öberg, Herrmann
Rivimäärä14 riviä
Rivin hinta2,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy10.3. klo 14:43
Bonusraha5000 euroa
TVYle 2Katso kohteet ja kertoimet