Miesten sprintissä nähdään norjalaisjuhlat?


Salpausselällä kilpaillaan lauantaina miesten vapaan tyylin sprinttikilpailut. Karsinta käynnistyy kello 12:35 ja erävaiheet kello 14:30.
Etusuora: 08.02.2019 21:38Hiihto
Miesten sprintissä nähdään norjalaisjuhlat?Veikkaus
Tämän kauden miesten sprinttikilpailuja on viimeisen kahden vuoden tapaan hallinnut Johannes Hösflot Kläbo. Norjalainen on nähty maailmancupin sprintissä kuusi kertaa, joista hän on voittanut neljä. Lisäksi yhden voiton hän päästi käsistään huolimattomuuttaan Rukalla, kun viime metreillä Alexander Bolshunov pääsi tuikkaamaan jalkansa maaliviivan yli ennen tuuletuksiin keskittynyttä Kläboa.

SijaUrheilijaMaaPisteet
1.Johannes Hösflot KläboNorja404
2.Sindre Björnestad SkarNorja281
3.Eirik BrandsdalNorja269
4.Federico PellegrinoItalia264
5.Alexander BolshunovVenäjä262


Muista kovista norjalaisista on paikalla mm. viime viikolla Norjan mestaruuden voittanut Finn Hågen Krogh sekä toiseksi sijoittunut Sindre Björnstad Skar. Viimeksi maailmancupissa kilpailtiin vapaan sprintissä Otepäässä, jolloin juuri Skar nappasi voiton.

Mielenkiintoista on myös nähdä Emil Iversenin edesottamukset. Iversen jätti Tour de Skin kesken ja sairasteli tämän jälkeen, kunnes palasi kisoihin Norjan mestaruuskisoissa, jossa jälki oli erittäin hyvää: voitot 15 km perinteiseltä ja skiathlonista. Iversen on tällä kaudella kilpaillut neljästi maailmancupin sprinteissä ja selviytynyt joka kerta finaaliin. Norjalaishiihtäjä on myös yksi Niskasen kovimmista haastajista Seefeldin MM-kisojen 15 km perinteisellä.

Kovia haastajia norjalaisrintamaan ovat mm. Federico Pellegrino, sekä ranskalaishiihtäjät. Vapaan sprintissä Pellegrino on lähes takuuvarmaa finaalitavaraa, kun taas ranskalaiset ovat onnistuneet vapaan sprinteissä useamman miehen voimin. Erityisesti Lucas Chanavat ja Richard Jouve ovat esiintyneet hienosti viimeisimmissä sprinteissä.

Suomen ykkössprintteri Ristomatti Hakola ei starttaa kilpailuun sairastelun vuoksi. Myöskään Venäjän tähdet Alexander Bolshunov ja Sergei Ustjugov eivät kilpaile Lahdessa lainkaan.

Tulokset


Salpausselän Kisat, Sprintti finaali (m) 9.2.2019

#UrheilijaAika
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴2:52.06
2.Federico Pellegrino 🇮🇹+0.30
3.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+0.61
4.Eirik Brandsdal 🇳🇴+1.31
5.Emil Iversen 🇳🇴+1.75
6.Gleb Retivykh+2.08
Katso kohteet ja kertoimet