Falunin naisten sprintissä tutut suosikit - Jasmi Joensuu finaalivauhdissa?


Hiihdon maailmancupissa kisataan toiset perinteisen sprintit putkeen, kun tiistain Drammenin kaupunkisprinttien jälkeen siirrytään Falunin laduille.
Etusuora: 14.03.2024 19:54Hiihto
Falunin naisten sprintissä tutut suosikit - Jasmi Joensuu finaalivauhdissa?
Kuva: Teemu Moisio / PTB Creative (Ruka Nordic)
Veikkaus
Jasmi Joensuu.
Naisten sprintti (p), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ruotsin Falunin rata eroaa huomattavasti Drammenin perinteisen sprintistä, joten hieman erityyliset hiihtäjät voivat jälleen nousta finaaliin ja tätä kautta taistelemaan palkintopallisijoista.

Selvää kuitenkin on, että helposti Drammenissa voittanut Kristine Stavås Skistad ja toiseksi tullut Linn Svahn ovat jälleen suurimmat ennakkosuosikit.

Isoin ero Drammenin kilpailuun on Jonna Sundlingin paluu radoille. Tällä on iso vaikuttava tekijä, sillä hän on pitänyt erävaiheista asti kovinta matkavauhtia läpi kauden. Taktiikka lienee jälleen sama - alusta asti koitetaan pudottaa Skistadia kovalla matkavauhdilla.

Falunin raskaammasta latuprofiilista huolimatta Skistad on kilpailun ykkössuosikki ja todennäköisin skenaario on Skistadin, Svähnin ja Sundlingin välinen loppusuoramittelö palkintopallisijoituksista.

Haastajat


Drammenin yllättäjä Rosie Brennan tuskin pärjää samalla tapaa Falunin radalla. Sydänongelmista kärsinyt Nadine Fähnrich oli yllättävän vahva Drammenin katusprintissä, mutta hänellekään perjantain profiili tuskin sopii perinteisellä yhtä hyvin. Vapaalla hiihtotavalla Fähnrich oli viime vuonna Falunissa neljäs.

Sen sijaan kotiladuilla hiihtävä Johanna Hagström kannattaa huomioida peleissä. Drammenin nelonen on hiihtänyt koko kevään ajan tasaisesti kärjen tuntumaan. Edelliset viisi sprinttiä ovat tuoneet sijoitukset 4, 7, 10, 7 ja 4.

Myös Ruotsin monipuoliselle Frida Karlssonille Falunin rata sopii paremmin. Karlsson on ollut koko kevään kovassa kunnossa ja myös Drammenissa sprintti kulki kivasti Karlssonin ollessa kuudes.

Maja Dahlqvistin orastava nousukunto sai täyskäännöksen Drammenissa, kun ruotsalainen jäi kilpailussa karsintaan. Lahden parisprintissä Dahlqvist sen sijaan kaatui, joten perinteisen kisakunto on pieni arvoitus.

Suomalaisittain Jasmi Joensuulla (Drammen 26:s) ja Kerttu Niskasella (15:s) on paras paikka parantaa Drammenin sijoitusta. Falunin rataa voisi osittain verrata Rukan maailmancupin profiiliin ja Joensuu on aina ollut hyvä Rukalla.

Marraskuun lopulla Joensuu oli Rukan sprintin karsinnan nopein ja loppusijoituksissa kuudes. Toissavuonna Rukalta tuli neljäs sija. Falunissa Joensuu on edellisen kerran hiihtänyt keväällä 2022, jolloin hän oli karsinnan kakkonen ja lopputuloksissa sijalla yhdeksän.

Suomalaisten kolmas menestystoivo on Johanna Matintalo, joka on löytänyt distanssimatkoilla oivan vireen. Falunin pidempi rata sopii hyvin Matintalolle, joka Lahden parisprintissä juhli Krista Pärmäkosken kanssa palkintopallilla.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintti (p), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi