Stupak vei naisten kympin Engadinissa, suomalaiset kaukana kärjestä


Therese Johaug ilmoitti viime hetkillä vetäytyvänsä maailmancupin päätösviikonlopusta. Voiton vei Venäjän Julia Stupak.
Etusuora: 13.03.2021 17:45Hiihto
Stupak vei naisten kympin Engadinissa, suomalaiset kaukana kärjestä
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2019
Veikkaus
Krista Pärmäkoski Äänekosken SM-hiihdoissa 2019.
Naisten kympin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hiihto, Engadin 13.3.2021


Naisten 10 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Yulia Stupak25.13,3
2.Heidi Weng 🇳🇴+7,1
3.Ebba Andersson 🇸🇪+8,5
4.Laura Gimmler 🇩🇪+16,4
5.Jessica Diggins 🇺🇸+20,7
6.Katharina Hennig 🇩🇪+28,2
7.Helene Marie Fossesholm 🇳🇴+29,7
8.Emma Ribom 🇸🇪+31,9
9.Tatiana Sorina+36,4
10.Victoria Carl 🇩🇪+42,4


[/rivitaulukko]
22. Laura Mononen +1.11
24. Krista Pärmäkoski +1.18
28. Johanna Matintalo +1.27
56. Vilma Nissinen +3.27

Ennakko ja vihje


HUOM! Therese Johaug ei kilpaile Engadinissa rannetulehduksen takia. Johaugin vetäytymisestä ilmoitettiin lauantaina aamupäivällä.

Oberstdorfin MM-kisojen naisten normaalimatkat etenivät samalla kaavalla kuin viime vuosina aiemminkin. Norjan Therese Johaug vei ja muut pystyivät ainoastaan vikisemään kaukana perässä ratkoessaan himmeämpiä mitaleja.

Engadinin maailmancupissa asetelmat ovat kuitenkin ainakin lauantaina toisenlaiset. Kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa latuprofiili on aivan toisenlainen kuin MM-kisojen reitit, jotka olivat kuin Johaugille suunnitellut. Norjalainen millikone pystyi tikittämään loputtoman pitkiä nousuja ylös ylivertaista vauhtia hyydyttäen kaikki haastajansa totaalisesti.

Engadinin kilpailussa tarjolla ei sen sijaan ole pitkiä hiihtäjistä viimeisetkin voimanrippeet tiristäviä tapponousuja, vaan lyhyitä jyrkkiä nousuja, joiden jälkeen käännytään heti laskuun. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Johaugilta on riisuttu kaikki hänen parhaat aseensa.
Jo aiemmin kauden aikana on nähty, että helpommissa maastoissa Johaugin päihittäminen on mahdollista. Falunin maailmancupissa Norjan hiihtokuningatar ei lukuisista yrityksistä huolimatta pystynyt karistamaan haastajia kannoiltaan ja joutui loppuratkaisussa nöyrtymään kirivoimaisemmille urheilijoille.

Falunin kilpailun voittaja Linn Svahn on nostettava ykkössuosikiksi myös lauantaiseen kilpailuun. Sprintticupin jo toista kertaa peräkkäin voittanut ruotsalainen koki suuren pettymyksen MM-kisoissa, jossa hän tippui sprintin finaalista ja joutui sen jälkeen seuraamaan loppukisat hotellilta. Tämän pettymyksen jälkeen Svahn on varmasti täynnä näytönhalua ja lähtee lauantaina ainoastaan voittamaan.

Ruotsalaisista kilpailussa kannattaa huomioida myös sprintin maailmanmestari Jonna Sundling sekä hänen kanssaan parisprintin MM-kultaa juhlinut Maja Dahlqvist. Kumpikaan ei ole tällä kaudella normaalimatkoilla loistanut, mutta Engadinin rata tarjoaa myös heille menestysmahdollisuuden. Myös sprintin MM-nelonen Johanna Hagström on noteerattava, vaikka häneltä ei toistaiseksi sprinttiä pidemmiltä matkoilta juuri näyttöjä löydykään. Eikä unohdeta toki myöskään hyvää kiipijää Ebba Anderssonia.

Jos Engadinissa päädytään loppukiriratkaisuun, on Norjan Heidi Weng yksi voittajaehdokkaista. MM-kisojen alkutaipaleen varjojen mailla vaellellut Weng löysi kuntonsa kreivin aikaan saavuttaen hopeaa päätösmatkalla kolmellakympillä. Vaikka Weng ei enää sprintissä viime vuosina ole pärjännytkään, niin normaalimatkojen loppukireissä hän on elementissään.

Venäläisnelikkoa Tatjana Sorina, Julia Stupak, Natalia Neprjajeva, Jana Kirpitshenko ei myöskään saa koskaan unohtaa. Kaikki heistä pystyvät taistelemaan kärkisijoista, mutta mikäli heille sattuu huonompi päivä, joutuu heidän nimeään etsimään tuloslistalta kaukaa kärjen takaa. Sama pätee myös Saksan Katharina Hennigiin.

Suomalaisista Engadinissa ovat mukana Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Laura Mononen sekä Vilma Nissinen. MM-kisojen perusteella Pärmäkoski on heistä vahvin menestyjäkandidaatti. Palkintosijataistoon hän tuskin kuitenkaan Engadinissakaan ehtii, mutta sijat 6–10 ovat realismia.

Matintalolle taas pääsy kymmenen parhaan joukkoon olisi huippuonnistuminen. Todennäköisempää on kuitenkin se, että Pöytyän Urheilijoiden hiihtäjän nimi löytyy sijoilta 12–20. Monoselle realistia ovat sijat 15–25 ja Nissiselle 25–40.

Veikkausvihjeet


HUOM! Therese Johaug ei kilpaile Engadinissa rannetulehduksen takia. Johaugin vetäytymisestä ilmoitettiin lauantaina aamupäivällä.

Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaJohaug, H. Weng, Andersson
ToinenJohaug, H. Weng, Andersson
KolmasJohaug, H. Weng, Andersson, Hennig, Svahn, Stadlober
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy13.3. klo 16:28
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten kympin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi