Johaug murskaava Östersundissa - Pärmäkoski seitsemäs


Naisten FIS Ski Tour käynnistyi lauantaina klo 14:30 Ruotsin Östersundista 10 km (v) väliaikalähtökisalla.
Etusuora: 15.02.2020 15:27Hiihto
Johaug murskaava Östersundissa - Pärmäkoski seitsemäs
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2019
Veikkaus
Krista Pärmäkoski Äänekosken SM-hiihdoissa 2019.
Naisten 10 km (v), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Norjan Therese Johaug jatkoi murskaavaa tahtiaan FIS Ski Tourin avauskisassa Östersundissa ja otti 45 sekunnin voiton ennen maannaisiaan Heidi Wengiä ja Ingvild Flugstad Östbergiä. Krista Pärmäkoski oli kilpailun seitsemäs vajaat puoli minuuttia palkintokorokepaikasta jääneenä.

Kisan tulokset


FIS Ski Tour (mc) Östersund 15.2.2020


Naiset 10 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴21.49,7
2.Heidi Weng 🇳🇴+45,6
3.Ingvild Flugstad Østberg 🇳🇴+47,3
4.Ebba Andersson 🇸🇪+53,1
5.Ragnhild Haga 🇳🇴+1.04,3
6.Astrid Uhrenholdt Jacobsen 🇳🇴+1.05,0
7.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+1.15,0
8.Jessica Diggins 🇺🇸+1.18,1
9.Rosie Brennan 🇺🇸+1.25,7
10.Natalia Nepryaeva+1.27,7

27. Kerttu Niskanen (FIN) +1.59,0
34. Laura Mononen (FIN) +2.07,8
42. Anne Kyllönen (FIN) +2.22,7Kisan ennakko ja vihje


Neljällä paikkakunnalla Ruotsissa ja Norjassa hiihdettävä uusi kiertuemuotoinen kilpailu FIS Ski Tour 2020 sisältää kaikkiaan kuusi osakilpailua, jotka hiihdetään yhdeksän päivän aikana. Kiertue starttaa lauantaina Ruotsin Östersundista vapaan tyylin väliaikalähdöillä. Naisten 10 km (v) kilpailu käynnistyy klo 14:30.

Kilpailussa on tuttuun tapaan vain ja ainostaan yksi suosikki: Norjan frekvenssihirmu Therese Johaug. Johaug on palannut Tour de Skin kahden distanssitappion jälkeen ruotuun ja on kahminut kaikista distanssikisoista voitot Tourin jälkeen. Väliaikalähtökisa sopii hänelle yhteislähtöjä paremmin, eikä tappiolle Östersundissa löydy kestäviä perusteluja. Muille palkintosijoille sen sijaan riittää enemmän vaihtoehtoja.

Pärmäkoski tähdännyt Ski Tourille jo pitkään


Krista Pärmäkoski tähtäsi tällä kaudella kuntoaan erityisesti Tour de Skille, jolle osallistuminen kuitenkin kariutui viime hetken epäonniseen sairastumiseen. Tämän jälkeen Pärmäkoski on tähdännyt kuntoaan juuri Ruotsin ja Norjan Ski Tourille. Hän ei ollut keventänyt harjoitteluaan viime viikkojen kotimaan tai maailmancupin kisoihin, vaan on kertonut useissa kisahaastatteluissaan olevansa edelleen kovassa harjoituskuormassa.

Nyt Pärmäkoskella on edessä kauden tärkeimmät kilpailut ja jos herkistely alkaa tuoda esiin odotetun kaltaisen huippuvireen, on kauden ensimmäinen maailmancupin podiumpaikka hyvin mahdollinen jo Östersundin kympillä. Pärmäkoski on ollut yhteislähtökisoissa usein pulassa liian kovan alkuvauhdin kanssa, joten väliaikalähtökisa omalla kiihtyvällä vauhdinjaolla sopii hänelle paremmin.

Ruotsalaiset kovia kotiladuillaan


Ebba Andersson antoi vahvan näytön vapaan kunnostaan haastamalla Johaugin tosissaan viikko sitten Falunin yhteislähtökisassa. Johaug käänsi kisan edukseen vasta viimeisellä kilometrillä, kun onnistui pudottamaan Anderssonin kuuden sekunnin päähän. Kolmantena irronneessa kärkiryhmässä hiihtänyt Norjan Heidi Weng aloitti kisan väkivahvasti, mutta kanttasi lopussa kohtuullisen pahasti ja jäi lopulta 23 sekunnin päähän Johaugista.

Ruotsin Frida Karlsson palasi Falunissa tositoimiin pitkän poissaolon jälkeen ja oli pitkään kiinni jopa kisan nelossijassa. Lopussa hän joutui kuitenkin hieman taipumaan ja putosi yhdeksänneksi. Karlsson saattaa kuitenkin parantaa Östersundissa saatuaan kisastartin alle. Seefeldin MM-kisojen viime kevään 10 km (p) kisan yllätyskakkonen taitaa myös vapaan hiihtotavan, eikä pidä yllättyä, mikäli nuori ruotsalainen kampeaa itsensä lauantaina jopa kolmen joukkoon.

Östbergin kyykkäys Falunissa herättää ihmetystä


Yleensä umpivarmasti kärkipään sijoituksia keräävä Ingvild Flugstad Östberg epäonnistui Falunissa pahoin ollen vasta 19:s yli minuutin kärjellä jääneenä. Laura Mononen nappasi kisassa kovan päänahan sijoittuen pykälää ylemmäs. Edellistä maailmancupin sijoitusta kärkikymmenikön ulkopuolelle Östbergiltä saa hakea keväältä 2018. Yhteen starttiin Östbergiä ei toki syytä unohtaa, mutta pieniä epävarmuustekijöitä hänen kohdallaan on kuitenkin ilmassa.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Anderssonin vahva vire erityisesti vapaan tyyliin kisoissa houkuttaa kokeilemaan häntä varmaksi kakkoseksi. Kotiladuillaan kisaava ruotsalainen tuskin pystyy kuitenkaan Johaugia väliaikalähdössä haastamaan. Kolmosriville tutut norjalaiset, Pärmäkoski ja yllättäjänä Karlsson.

Peli-idea - Supertripla 3

1.Johaug
2.Andersson
3.Karlsson, Pärmäkoski, Weng, Östberg
Rivimäärä4 riviä
Rivin hinta0,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy15.2.2020 klo 14:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten 10 km (v), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi