Diggins vahvin vapaalla – Pärmäkoski nousukunnossa


Jessie Diggins voitti naisten 10 km vapaan kilpailun Toblachissa.
Etusuora: 05.01.2021 15:08Hiihto
Diggins vahvin vapaalla – Pärmäkoski nousukunnossa
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2018
Veikkaus
Naisten 10 km kisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


Toblach, Tour de Ski 5.1.2021


Miesten 15 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov32:
2.Denis Spitsov+8,3
3.Ivan Yakimushkin+13,9
4.Alexey Chervotkin+19,2
5.Artem Maltsev+21,8
6.Maurice Manificat 🇫🇷+22,9
7.Evgeniy Belov+27,6
8.Andrey Melnichenko+29,2
9.Hugo Lapalus 🇫🇷+29,9
10.Janosch Brugger 🇩🇪+43,9

24. Markus Vuorela +1.20,4
52. Verneri Suhonen +2.42,2
55. Juho Mikkonen +3.25,5
60. Lauri Lepistö +4.29,7


Naisten 10 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Jessica Diggins 🇺🇸25.14,5
2.Rosie Brennan 🇺🇸+14,8
3.Ebba Andersson 🇸🇪+22,2
4.Yulia Stupak+25,7
5.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+31,3
6.Tatiana Sorina+35,6
7.Delphine Claudel 🇫🇷+48,3
8.Teresa Stadlober 🇦🇹+51,8
9.Frida Karlsson 🇸🇪+52,4
10.Alisa Zhambalova+56,9

26. Johanna Matintalo +1.38,2
34. Jasmi Joensuu +2.04,8
50. Katri Lylynperä +3.20,8

Kisan ennakko


Tour de Ski –kiertue siirtyy yhden välipäivän jälkeen Italiaan, jossa hiihtäjien raastava urakka jatkuu vapaan hiihtotavan väliaikalähtömuotoisilla kilpailuilla. Suomalaisittain suurimmat toiveet kohdistuvat naisten puolella jälleen Krista Pärmäkoskeen.

Terveysmurheiden jälkeen vaisusti kautensa aloittanut Pärmäkoski osoitti Tourin ensimmäisten etappien aikana, että hän on päässyt jälleen hyvään vireeseen. Nousujohtoinen suorittaminen jatkuu toivottavasti myös Toblachissa, jossa Pärmäkoski on vuosien varrella hiihtänyt useampia hyviä hiihtoja.

Kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikamuotoinen kilpailu on viime vuosien aikana ollut Pärmäkoskelle hyvä matka ja Toblachin pitkät työpätkät ovat ainakin ennen sopineet hyvin Suomen ykköshiihtäjälle. Podiumtaistoon Pärmäkoski tuskin vielä ehtii, mutta kuuden parhaan joukkoon hän pystynee jo hyvänä päivänä yltämään.

Kilpailun kärkitaisto käytäneen jälleen tuttujen nimien kesken. Tour de Skin kärjessä oleva yhdysvaltalaiskaksikko Jessie DigginsRosie Brennan saa tiukan haasteen Frida Karlssonilta. Tällä kertaa kukaan ei pääse nauttimaan peesailusta, vaan koko matkan ajan töitä tulee paiskia yksin.

Tiistain kilpailu on erittäin merkittävä, koska se määrittää lähtöjärjestyksen seuraavan päivän kilpailuun. Siksi epäonnistuminen väliaikalähdössä voi olla kohtalokas koko Touria ajatellen.

Karlsson on Val Müstairin perusteella hienoinen ennakkosuosikki väliaikalähtöön, mutta hurjasti alkukaudesta parantanut Diggins haastaa tiukasti. Yhdysvaltalaishiihtäjä on tehnyt Toblachissa useampia huippuhiihtoja. Brennan taas osoitti Davosin ylivoimaisella voitolla, että kympin vapaa soveltuu hänelle erinomaisesti.

Kärkikolmikon haastajiksi voidaan nostaa ainakin Venäjän Julia Stupak, joka on äitiysloman jälkeen pääsemässä yhä parempaan kuntoon. Ennakkoon Tourin suurimpiin suosikkeihin laskettu Ebba Andersson sen sijaan on ollut suuri pettymys, minkä vuoksi hänen iskukykynsä on täysi arvoitus.

Mahdollisia yllättäjiä terävimmän kärjen taistoon voisivat olla Saksan Katharina Hennig sekä nuori yhdysvaltalainen Hailey Swirbul. Parempana perinteisen hiihtäjänä tunnettu Hennig on saksalaistyyliin Tourilla parhaimmassa vireessään, ja Swirbul hiihti sunnuntain takaa-ajossa hyvän osuusajan.

Tourin kokonaiskilpailun kärkisijoja ajatellen tiistai on kohtalon päivä sprinttereinä paremmin tunnetuille Anamarija Lampicille, Linn Svahnille sekä Nadine Fähdnrichille. Kaikki kolme kykenevät hiihtämään hyvin myös normaalimatkoilla, mutta vapaan väliaikakisa on usein sprinttereille se kaikkein hapokkain matka.

Pärmäkosken lisäksi suomalaisista kilpailuun starttaavat myös Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu sekä Katri Lylynperä. Kaikille heille vapaan väliaikamuotoinen kilpailu on ehkä se kaikkein haasteellisin matka, joten mitään suurta menestystä ei tiistain kisasta voi odottaa.

Matintalo on väläytellyt parantunutta vapaan hiihtämistä, mutta sunnuntain osuusajoissa hän ei kuitenkaan ollut 30 parhaan joukossa. Joensuulle ja Lylynperälle toiveissa olisi edes jonkinlaiset iskuasemat perinteisen takaa-ajoon seuraavana päivänä.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaBrennan, Karlsson
ToinenBrennan, Karlsson, Diggins, Stupak
KolmasBrennan, Karlsson, Diggins, Stupak, Andersson, Swirbul
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy5.1. klo 13:58
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten 10 km kisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi