Linn Svahn yhteislähdön ykkönen – Suomalaiset kymppisakin ulkopuolella


Linn Svahn voitti naisten yhteislähdön.
Etusuora: 30.01.2021 15:58Hiihto
Linn Svahn yhteislähdön ykkönen – Suomalaiset kymppisakin ulkopuolella
Kuva: Tomi Mäkipää
Veikkaus
Kerttu Niskanen.
Naisten kympin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Falun maailmancup 30.1.2021


Naisten 10 km (p) yhteislähtö

#UrheilijaTulos
1.Linn Svahn 🇸🇪25.57,1
2.Yulia Stupak+0,4
3.Therese Johaug 🇳🇴+0,9
4.Katharina Hennig 🇩🇪+1,1
5.Yana Kirpichenko+1,5
6.Helene Marie Fossesholm 🇳🇴+7,7
7.Jessica Diggins 🇺🇸+8,3
8.Heidi Weng 🇳🇴+8,8
9.Frida Karlsson 🇸🇪+9,6
10.Ebba Andersson 🇸🇪+12,9

12. Kerttu Niskanen +25,2
16. Krista Pärmäkoski +35,7
22. Johanna Matintalo +59,8
27. Laura Mononen +1.06,4
40. Vilma Nissinen +1.47,7


Miesten 15 km (p) yhteislähtö

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov35.16,3
2.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴+0,4
3.Pål Golberg 🇳🇴+0,4
4.Emil Iversen 🇳🇴+4,0
5.Sjur Røthe 🇳🇴+4,3
6.Francesco de Fabiani 🇮🇹+4,9
7.Sergey Ustiugov+5,9
8.Ilia Semikov+6,4
9.Ivan Yakimushkin+6,6
10.Jens Burman 🇸🇪+6,7
14.Ristomatti Hakola 🇫🇮+10,4
18.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+14,0
19.Iivo Niskanen 🇫🇮+14,7
39.Markus Vuorela 🇫🇮+44,7
-Juho Mikkonen 🇫🇮DNF
Kisan ennakko


Falunin ensimmäisessä naisten kisassa nähtiin järisyttävä yllätys. Ylivoimaisesti naisten hiihtokarkeloita hallinnut Therese Johaug joutui nöyrtymään Yhdysvaltain Jessie Digginsille. Edellisen kerran norjalainen oli kärsinyt tappion vapaan väliaikalähtökilpailussa lähes viisi vuotta sitten.

Lauantain perinteisen yhteislähtöön Johaug lähtee kuitenkin jälleen suosikkina. Perinteisellä hiihtotavalla Johaugin matkavauhti on ollut murhaavaa, eivätkä viimeaikaiset näytöt ole antaneet merkkejä siitä, että joku pystyisi hänen vauhtiinsa vastaamaan. Perjantain voittajalle Digginsillekin kyseessä on selvästi heikompi hiihtotyyli.

Johaugin takana kakkossuosikki lienee Ruotsin Ebba Andersson, joka hiihti perjantaina erittäin vahvan hiihdon sijoittuen kolmanneksi ja voittaen selvästi kaikki muut paitsi Digginsin ja Johaugin. Andersson pystyy tiputtamaan haastajansa matkavauhdilla ja hiihtämään kilpailussa Johaugin takana kakkoseksi.

Anderssonin vauhtiin pyrkii kuitenkin lähtemään ainakin Norjan vahva yhteislähtöhiihtäjä Heidi Weng. Sama tavoite on myös perjantaina alisuorittaneilla venäläisillä Julia Stupakilla. Perjantaina keskeyttänyt Natalia Neprjajeva ei ole mukana lauantain kisassa. Myös Ruotsin Frida Karlsson lähtee kovaan vauhtiin mukaan, mutta se saattaa olla tällä hetkellä tuhoon tuomittua.

Ruotsin sprinttitykki Linn Svahn on varmasti myös mukana palkintosijataistossa. Kova matkavauhti ei Svahnia suosi, mutta helpommalla latuprofiililla hänen vahvuutensa korostuvat. Jos Svahn pystyy roikkumaan kovempien normaalimatkojen naisten vauhdissa, hän on loppukirissä lyömätön.

Mahdollisia jokerikortteja lauantain kilpailuun ovat Saksan Katharina Hennig sekä Yhdysvaltain Sadie Maubet Bjornsen. Perinteisen yhteislähdöissä erityisesti Val di Fiemmessä loistanut Hennig pystyy taistelemaan huippupäivänä jopa palkintosijasta. Sama pätee myös perjantaina kauden ensimmäisen maailmancupin kilpailunsa hiihtäneeseen Maubet Bjornseniin.

Edellisen kerran, kun Falunissa hiihdettiin kymmenen kilometrin perinteisen yhteislähtö, hiihti kilpailun voittoon Suomen Krista Pärmäkoski. Tällä kertaa vastaava suoritus ei ole kuitenkaan realismia. Kymmenen parhaan joukkoon hänen olisi kuitenkin pystyttävä.

Sama tavoite kilpailussa pitää olla myös Kerttu Niskasella. Kotimaassa hänen perinteisen hiihtonsa näytti ylivertaiselta, mutta kansainvälinen kärki näyttäisi menevät vielä kovempaa. Terävimmän kärjen takana Niskaselta voidaan kuitenkin odottaa hyvää sijoitusta.

Sama pätee myös Johanna Matintaloon, joka kilpailee viikonlopun ensimmäisessä startissaan. Matintalo on ollut viime aikoina perinteisellä hiihtotavalla pirteä, joten hän pystyy taistelemaan paikasta kymmenen parhaan joukkoon.

Kilpailun kahdelle muulle suomalaiselle Laura Monoselle ja Vilma Nissiselle maailmancupin pisteille olisi nykyisessä vireystilassa hyvä suoritus.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla

VoittajaJohaug
ToinenAndersson, H. Weng
KolmasAndersson, H. Weng, Hennig, Stupak, Svahn, Diggins
Rivimäärä10 riviä
Rivin hinta2,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy30.1. klo 15:58
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten kympin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi