Ebba ja Frida menevät menojaan? Pärmäkoskelta ja Niskaselta odotetaan vahvoja hiihtoja sunnuntaina


Rukan maailmancup päättyy sunnuntaina maastohiihdon osalta 20 km vapaan takaa-ajokilpailuihin.
Etusuora: 26.11.2022 19:08Hiihto
Ebba ja Frida menevät menojaan? Pärmäkoskelta ja Niskaselta odotetaan vahvoja hiihtoja sunnuntaina
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2018
Veikkaus
Naisten 20 km (v) takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Sunnuntaina Rukan maailmancupissa hiihdetään uuden mallin mukaisesti 20 km vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailut.

Naisten kisan ykkösnimet ovat samat kuin lauantaina 10 km perinteisen kilpailussa. Kympin voittaja Ebba Andersson oli kellistänyt Bruksvallarnan kauden avauskilpailuissa muun muassa Frida Karlssonin ja häneltä odotettiin vahvaa tekemistä myös Rukalla. Odotukset täyttyivät, kun Andersson hiihti tasapainoisen hiihdon ja voitti maannaisensa viiden sekunnin turvin.

Lauantaina perinteisen kympillä Karlsson aloitti kisan tavoilleen uskollisesti raketin lailla ja tuli ensimmäisiin väliaikoihin selkeästi kärjessä, mutta vauhti hyytyi hieman loppua kohden. Hieman fiksummalla vauhdinjaolla voitto olisi ollut kenties otettavissa. Karlsson osoitti myös perjantaina sprintissä pirteää menoa, joten nuori ruotsalainen on alkukaudesta hyvässä kunnossa.

Karlsson ja Andersson ovat sunnuntaina kisan selkeät ennakkosuosikit. Kaksikko on voittotaistelua ajatellen hyvin tasainen, mutta mikäli voitto ratkaistaan kiritaistelussa, niin Karlsson on etukäteisoletuksissa selkeästi kiriherkempi.

Takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaTulos
1.Ebba Andersson 🇸🇪00.00
2.Frida Karlsson 🇸🇪+6
3.Katharina Hennig 🇩🇪+13
4.Anne Kjersti Kalvå 🇳🇴+14
5.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+18
6.Heidi Weng 🇳🇴+21
7.Rosie Brennan 🇺🇸+29
8.Maja Dahlqvist 🇸🇪+31
9.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+36
10.Kerttu Niskanen 🇫🇮+38
26.Anni Alakoski 🇫🇮+1.21
29.Johanna Matintalo 🇫🇮+1.24
36.Hilla Niemelä 🇫🇮+1.58
41.Anni Kainulainen 🇫🇮+ 2.13
42.Eevi-Inkeri Tossavainen 🇫🇮+2.14
55.Heli Heiskanen 🇫🇮+3.23


Suomen naisista sunnuntain kisaan eivät starttaa: Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä


Katharina Hennig kellisti Oloksella Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen ja saksalainen teki saman tempun jälleen lauantaina. Hennig lähtee matkaan 13 sekuntia kärkikaksikon takaa, mutta selkeästi parempana perinteisen hiihtäjänä tunnettu Hennig tuskin tulee pitämään kolmossijaansa sunnuntain kilpailussa.

Anne Kjersti Kalvå säväytti Norjan kauden avauskilpailuissa Beitöstolenissa voittamalla perinteisen ja vapaan normaalimatkan kilpailut. Näin ollen Kalvån nelossija lauantaina ei ollut mikään yllätys, vaan norjalaiselta voidaan odottaa paljon myös sunnuntaina. Heti startissa 14 sekunnin ero kärkeen lienee kuitenkin liikaa kultataistelun osalta.

Pärmäkoski starttaa matkaan 18 sekuntia Anderssonin jälkeen. Kolme sekuntia suomalaisen takaa matkaan säntää Heidi Weng, joka hiihti erittäin vahvan lopun lauantain kilpailussa ja hänestä Pärmäkoski voisi saada matkaseuraa jahtaamaan edellämenijöitä. Niskasen hiihto lauantaina oli pettymys – sijoitus 10:s ja ero kärkeen 38 sekuntia. Niskanen varmasti pystyy parempaan, eikä lauantain kisa kerro olympiakakkosen todellista kuntoa, joten Kertulta odotetaan nousua kohti kärkisijoja sunnuntaina.

Rosie Brennan, Tiril Udnes Weng ja Maja Dahlqvist hyökkäävät takaa-ajoon noin 30 sekuntia kärjestä. Kolmikosta erityisesti oivana vapaan menijänä tunnetulta Brennalilta voi odottaa nousua podiumille.

Huom! Supertriplassa bonusrahaa 10 000 euroa

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten 20 km (v) takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi