Olisiko Simonin aika juhlia sunnuntaina yhteislähdössä?


Sunnuntaina Lenzereheidessa kisataan ampumahiihdon maailmancupissa yhteislähdöt.
Etusuora: 16.12.2023 19:58Ampumahiihto
Olisiko Simonin aika juhlia sunnuntaina yhteislähdössä?
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Julia Simon.
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten ampumahiihtokauden tuloslistat ovat olleet piristävän monipuolista katsottavaa; alkukauden aikana voittajia on ollut useita, eikä kukaan dominoi tylsistyttävästi kiertuetta. Näin ollen myös sunnuntain yhteislähtöön startataan kutkuttavista asetelmista.

Lenzerheiden korkea ilmanala ja haastavat ladut ovat erottaneet jyvät akanoista hiihtovauhdin osalta. Jo torstain pikakisassa saatiin esimakua, kun hiihtoajoissa oli suuria eroja. Myös takaa-ajossa hiihtämällä oli mahdollisuus saada aikaan merkittäviä tuloksia. Yhteislähtökisassa hiihtovauhti on toki suuressa roolissa, mutta ammuntatarkkuus korostuu sitäkin enemmän.

Ennen lauantaita Ingrid Landmark Tandrevold oli ollut kenties tasaisin alkukauden suorittaja. Norjalaisen kauden heikoin sijoitus ennen takaa-ajoa oli ollut seitsemäs, mutta takaa-ajon seitsemän sakkorinkiä ei ollut lupaava näyttö sunnuntain kisaa ajatellen. On kuitenkin huomioitava, että tämä oli vain yksi heikko suoritus ja yhteislähtö sopii Tandrevoldille mainiosti kilpailumuotona.

Viime kauden yhteislähtöjen kokonaiscupin voittanut Julia Simon on osoittanut piristymisen merkkejä Lenzerheidessa. Erityisesti naisen hiihtovauhti on ollut noususuunnassa Sveitsin maalla. Simon on ollut myös tasaisen varma edellisissä kisoissa, sillä naisen heikoin sijoitus viimeisestä viidestä henkilökohtaisesta kisasta on seitsemäs. Lauantaina hän nousi ensimmäisen kerran kauden aikana podiumille. Simon on myös todella varma ampuja, joten hallitseva maailmancupin voittaja on syytä alleviivata sunnuntaina.

Elvira Öberg oli kovassa vauhdissa vielä Hochfilzenin poluilla, eikä Lenzerheidessa suoritumisessakaan ole valittamista, mutta mitään ylivoimaa ladulla ei ole nähtävissä. Vielä kun tiedetään, että hän ei ole siskonsa tavoin ammunnassa parhaimmillaan, niin tilanne ei ole lähtökohtaisesti suotuisa. Hanna Öberg kaatui torstaina pikakisassa, mikä tiputti naisen sijoitusta merkittävästi. Lauantaina nainen oli toiseksi nopein hiihtoajoissa, mutta ammunta oli kauden aikaisempien suoritusten mukaisesti heikkoa.

Justine Braisaz-Bouchet palasi äitiyslomalta tähän kauteen raketinlailla. Kehitystä kisatauon aikana on tullut etenkin hiihtovauhtiin, joka on tällä hetkellä uransa parhaalla tasolla. Maailmancupissa kakkosena majailevan ranskalaisen uran seitsemästä maailmancupin kisavoitosta neljä on tullut juuri harvakseltaan kilpailtavasta yhteislähdöstä.

Anamarija Lampicilta on odotettu nyt reilu vuosi, että koska hän onnistuu maailmancupissa ammunnassa. Tilastofaktana todettakoon, että nainen ei ole selvittänyt maailmancupissa ainuttakaan neljän ammunnan kisaa kuutta sakkoa pienemmillä lukemilla. Käytännössä näistä pummeista pitäisi puolet saada karsittua sunnuntaina, jos podium kiinnostaa naista.

Koronaa sairastaneen Lou Jeanmonnot nimi löytyy sunnuntain lähtölistoilta, vaikka naista ei pikakisassa nähty. Jeanmonnot on ollut todella vahva alkukaudesta, mutta riittääkö kunto koronan jäljiltä huippuonnistumiseen?

Lisa Vittozzi ja Lena Haecki-Gross on nostettava myös esiin. Vittozzi kangerteli lauantaina penkalla, mutta muutoin hänen ammuntatyöskentelynsä on ollut todella varmaa, joten olisi kumma, jos häntä ei nähtäisi yhteislähdössä korkealla. Haecki-Grossilla on takanaan kotiyleisön tuki ja sveitsiläinen on muutoinkin tehnyt pirteitä suorituksia kauden aikana.

Katso kohteet ja kertoimet

Naisten yhteislähtö lähtölistatNaisten yhteislähtö lähtölistat
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi