Kuka juhlii naisten normaalimatkan voittoa keskiviikkona Kontiolahdella?


Kontiolahden maailmancup jatkuu keskiviikkona naisten 15 km normaalimatkalla. Kisa käynnistyy kello 14.15.
Etusuora: 29.11.2022 19:08Ampumahiihto
Kuka juhlii naisten normaalimatkan voittoa keskiviikkona Kontiolahdella?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Naisten normaalimatka 15 km, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten ampumahiihtokauteen lähdetään erikoisista asetelmista, kun useat kovat tekijät loistavat poissaolollaan. Viime kauden ykkösnimi Marte Olsbu Röiseland jättää ainakin avauskisaviikon väliin, koska ei koe kuntoaan vielä hyväksi. Tiril Eckhoff on taistellut koronaoireiden kanssa pitkin harjoituskautta, eikä hän kisaa alkukauden kisoissa. Kova ranskalainen Justine Braisaz-Bouchet odottaa lasta eikä ole kauden kisoissa mukana. Myös valkovenäläiset ja venäläiset ovat kisoista poissa.

Herääkin kysymys, kuka pysäyttää Öbergin sisarukset Kontiolahden maailmancupissa?

Elvira Öberg nousi viime kaudella raketin lailla ampumahiihdon terävimpään kärkeen ja sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi. Kesällä Elvira oli vahva kotimaansa kesäkisoissa, kun taas kesän MM-kisat rullilla menivät hieman alakanttiin. Viime kauden normaalimatkan kisoissa ruotsalaistähti takkuili ammuntansa kanssa, mutta suksella hän oli koko poppoon nopein yhdessä Eckhoffin kanssa. Elviran toistaiseksi paras sijoitus maailmancupissa normaalimatkalta on juuri Kontiolahdelta, kun hän sijoittui kauden 2020-2021 avauskisassa neljänneksi.

Hanna Öbergin viime kausi ei sujunut suunnitelmien mukaan. Suurimmat ongelmat suorituksissaan ruotsalainen kohtasi penkalla, kun laikat eivät kaatuneet edellisvuosien tapaan. Hiihtovauhtia 27-vuotiaalta ruotsalaiselta kuitenkin löytyy. Mutta onko ammunta saatu uomiin, mikä on menestysehto erityisesti normaalimatkalla? Hanna on normaalimatkan olympia- ja MM-voittaja sekä normaalimatkan kokonaiscupin voittaja kolmen vuoden takaa.

Marketa Davidova on tottunut menestymään juuri normaalimatkalla. Viimeisen kahden kauden normaalimatkojen ammuntaprosentti tsekillä on päälle 90 %, mikä on kärkinaisten osalta kovaa luokkaa. Mikäli Davidovan ammunta on edellisvuosien tasolla ja suksi kulkee vanhaa tapaan, on nainen korkealla tuloslistalla Kontiolahden kauden avauksessa.

Itävallan Lisa Theresa Hauser on viime vuosina saanut lisää hiihtovauhtia, joka on kumuloitunut tuttuna näkynä TOP10:n joukossa. Toissakaudella Hauser oli normaalimatkan kokonaiscupin vahvin ja viime kaudella toinen.

Denise Herrmann-Wick on kertonut, että kauden päätähtäin on kevään MM-kotikisoissa Oberhofissa, joten on mielenkiintoista nähdä alkukauden kisoissa mikä on Herrmann-Wickin kunto. Erityisesti viime kevätkaudella Herrmann-Wick löysi hieman kadoksissa olleen hiihtovauhtinsa ja myös ammunta nousi ennätystasollensa. Ammuntaprosentti 83 % on kuitenkin vielä liian alhainen erityisesti normaalimatkan aivan kärkisijoja ajatellen, vaikkakin viime kaudella hän onnistui nimenomaan parhaiten juuri normaalimatkan ammunnoissa – Pekingissä yksi sakko ja kultaa sekä maailmancupin avauskisan kolmossija yhdellä sakolla.

Suomen Jonne Kähkösen luotsattava Italian Lisa Vittozzi ei ole kauden avausodotuksissa aivan kärkisuosikkeja. Vittozzi esiintyi kuitenkin vahvasti kesän kisoissa ja viime kauden ammuntapaikan epäonnistumiset on pyyhitty pois mielestä. Myös toinen italiatar Dorothea Wierer lähtee kauteen hyvien kesän kisojen saattelemana. Wierer on harjoitellut kesän yhdessä miesten joukkueen kanssa.

Keskiviikon kisan ehdottomia suosikkeja ovat myös Julia Simon ja Anais Chevalier-Bouchet. Yksi mielenkiintoinen nimi on myös Saksan Vanessa Voigt, joka on erittäin varma ampuja ja Pekingin normaalimatkan nelonen.

Kisassa Suomen joukkueen ykkösnimenä häärii Mari Eder, joka oli viime kaudella kokonaiscupissa 27:s. Eder hiihti hienosti Taivalkosken Suomen Cupissa toiseksi, joten hiihtokunto vaikuttaa olevan kohdillaan.


HUOM! Supertriplassa 10 000 euroa bonusrahaa

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten normaalimatka 15 km, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi