Hauser normaalimatkan suvereeni ykkönen


Ampumahiihdon maailmancup jatkui harvinaisella normaalimatkan kilpailulla, jossa hyvät ampujat saivat tilaisuuden loistaa.
Etusuora: 21.01.2021 15:58Ampumahiihto
Hauser normaalimatkan suvereeni ykkönen
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Naisten normaalimatkan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Anterselva, maailmancup 21.1.2021


Naisten normaalimatka

#UrheilijaTulos
1.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹42.29,3 (1)
2.Yuliia Dzhima 🇺🇦+43,7 (0)
3.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+1.04,0 (1)
4.Dorothea Wierer 🇮🇹+1.15,1 (2)
5.Janina Hettich 🇩🇪+1.23,9 (1)
6.Evgeniya Pavlova+1.49,1 (2)
7.Svetlana Mironova+1.51,3 (2)
8.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+1.52,4 (2)
9.Uliana Kaisheva+1.55,6 (2)
10.Dunja Zdouc 🇦🇹+2.28,0 (1)

58. Suvi Minkkinen +6.01 (6)
68. Venla Lehtonen +7.08,0 (5)
78. Erika Jänkä +8.21,0 (4)Tammikuun kolmen kisaviikon putki ampumahiihdon maailmancupissa päättyy tällä viikolla Italian Anterselvassa. Ensimmäisenä kilpailuna Etelä-Tirolin postimerkkimaisemissa on ohjelmassa normaalimatkan kilpailu, jossa ampumatarkkuus ja kestävyys korostuvat.

Neljän ammunnan kilpailussa jokainen ohilaukaus voi olla kohtalokas, kun hudista sakotetaan minuutin lisäyksellä hiihtoaikaan. Ammunta korostuu myös siksi, että helpohko hiihtolenkki tasoittaa voimasuhteita. Korkea ilmanala tuo kuitenkin lisähaastetta sekä hiihtoon että ammuntaan.

Kahden edellisen kauden maailmancupin kokonaisvoittaja Dorothea Wierer juhli voittoa kauden avanneessa normaalimatkan kilpailussa Kontiolahdella. Tämän jälkeen italialainen on kuitenkin ollut kuin varjo entisestään eikä menestystä ole juuri tullut.

Viime viikko Oberhofissa antoi kuitenkin viitteitä siitä, että Wierer on nousukunnossa. Lisäksi normaalimatka sopii loistavasti hänen ominaisuuksilleen, sillä hän kykenee suorittamaan neljä viiden laukauksen sarjaa virheettömästi. Tämä on normaalimatkan kilpailussa tärkein ominaisuus.

Wiererin rinnalle toiseksi suosikiksi voi nostaa toisen Kontiolahdella menestystä niittäneen urheilijan, Ruotsin Hanna Öbergin. Normaalimatkan olympiavoittaja ja maailmanmestari Öberg ei hiihdossa ole ollut aivan terävimmillään, mutta hänelläkin on kokemusta nollasuorituksista normaalimatkalta. Häntä ei missään nimessä saa unohtaa voittokamppailusta.

Norjalaismenestyjät Tiril Eckhoff ja Marte Olsbu Röiseland täytyy tietysti huomioida myös normaalimatkan kilpailussa, mutta heille kyseessä lienee kuitenkin se haastavin kilpailumuoto. Vaikka molemmat kiitävät ladulla, ei heillä ole varaa kovin moneen ohilaukaukseen. Edellisen kilpailun perusteella molempien ampumavire on lisäksi hieman laskusuunnassa. Siksi heitä ei välttämättä voi aivan suurimmiksi suosikeiksi kilpailussa nostaa.

Viime aikoina hyviä otteita esittäneet Lisa Theresa Hauser sekä Franziska Preuss on ehdottomasti nostettava mukaan kärkisuosikkien joukkoon. Itävaltalainen ja saksalainen ovat tunnetusti vahvoja ampujia, mutta tälle kaudelle molemmat ovat saaneet myös hiihtoon selvästi lisää terävyyttä. Normaalimatkalla heillä molemmilla on erinomainen mahdollisuus loistaa.

Normaalimatka on ampumahiihdon kilpailumuodoista kaikkein vaikeimmin ennustettava, koska virheetön ammunta korostuu kilpailussa niin paljon.

Suurimpien suosikkien epäonnistuessa ampumapaikalla on selvästi heikommillakin hiihtäjillä mahdollisuus nousta kärkipäähän. Palkintokorokkeella voidaan siis nähdä jopa todellisia jättiyllättäjiä.

Esimerkkejä tällaisista yllättäjistä ovat esimerkiksi ukrainalaiset Semeronkon sisarukset Valj ja Vita sekä Julia Dzhima. Myös Norjan Karoline Knotten, Ruotsin Linn Persson sekä Itävallan Julia Schwaiger ovat urheilijoita, jotka voivat olla tuloslistalla aivan kärkipäässä tai vaihtoehtoisesti kaukana kärjen takana.

Mari Ederille normaalimatka ei lähtökohtaisesti ole mikään bravuurimatka, mutta tästäkin kilpailumuodosta häneltä löytyy muutama erinomainen suoritus. Parhaana esimerkkinä tästä on MM-kisojen nelossija vuonna 2017. Normaalimatka tarjoaa myös hänelle mahdollisuuden yllättää, mutta ammuntaprosentit eivät ole hänen puolellaan.

Suvi Minkkiselle normaalimatkan pitäisi lähtökohtaisesti sopia, sillä hänen suurimmat vahvuutensa ovat ammuntapuolella. Tällä kaudella Minkkinen ei ole kuitenkaan ampunut tasollaan, mistä syystä ennuste ei tälläkään kertaa ole kovin ruusuinen.

Venla Lehtonen on kerran uransa aikana onnistunut murtautumaan maailmancupin pisteille nolla-ammunnalla normaalimatkalla. Tämän toistaminen torstaina on kuitenkin varsin epätodennäköistä, eivätkä toiveet ole erityisen korkealla. Tämä sama pätee myös Erika Jänkään.

Veikkausvihjeet


HUOM! Supertriplan jakosummaan lisätään 5000 € bonusrahaa!

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaWierer, Eckhoff, Röiseland
ToinenWierer, Eckhoff, Röiseland, H. Öberg, Davidova
KolmasWierer, Eckhoff, Röiseland, H. Öberg, Davidova
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy21.1. klo 15:13
TVYLE 2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten normaalimatkan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi