Wierer normaalimatkan voittoon – suomalaisilla vaikeaa


Naisten ampumahiihdon MM-kisojen 2020 normaalimatkan voitti Dorothea Wierer.
Etusuora: 18.02.2020 09:24Ampumahiihto
Wierer normaalimatkan voittoon – suomalaisilla vaikeaaVeikkaus
Dorothea Wierer. Christian Bier [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Naisten normaalimatka, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Naiset normaalimatka 15 km

#UrheilijaTulos
1.Dorothea Wierer 🇮🇹43.07,7
2.Vanessa Hinz 🇩🇪+2,2
3.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+15,8
4.Hanna Öberg 🇸🇪+38,7
5.Franziska Preuss 🇩🇪+1.03,4
6.Monika Hojnisz-Starega 🇵🇱+1.10,1
7.Chrtistina Rieder 🇦🇹+1.20,6
8.Marketa Davidova 🇨🇿+1.30,7

21. Kaisa Mäkäräinen +3.09,6
38. Suvi Minkkinen +4.29,4
66. Mari Eder +7.07,2Kisan ennakko


HUOM! Veikkaus lisää naisten normaalimatkan Supertriplan voittopottiin peräti 10 000 € bonusrahaa!

Ampumahiihdon normaalimatka on siitä hauska nimitys kilpailulle, että kyseessä on täysin epänormaali kilpailumuoto. Kilpailussa ei kierretä lainkaan sakkokierroksia, vaan jokaisesta ohilaukauksesta saa peräti minuutin aikasakon – näin ollen ammunnalla on huomattavasti suurempi merkitys, mitä muissa kilpailuissa.

Tässä kilpailumuodossa nopeus ampumapaikalla ei ole niinkään tärkeää, vaan tarkkuus. Lisäksi pitkä väliaikalähtönä hiihdettävä 15km matka luo joillekin naisille ongelmia. Ennen kaikkea Anterselvassa, 1600 metrin korkeudessa saatetaan nähdä tiistaina totaalisia katkeamisia, mikäli vauhdinjako ei osu nappiin.

Lajimuoto on kaikkiaan todella arvoituksellinen – etenkin vedonlyöjille - ja voittajia on lähes mahdoton etukäteen arvailla. Yksi ohilaukaus voi maksaa 10-20 sijoitusta ja pitkässä kilpailussa ehtii tapahtua ladullakin monenlaista.

MM-kulta matkalla Ruotsiin?


Jos joku nimi tulee esiin nostaa MM-kisojen normaalimatkalla, niin tämän lajin suurin taitaja on tällä hetkellä Ruotsin Hanna Öberg. 24-vuotiaan kiirunalaisen ura ei ole vielä pitkä, mutta hän on ehtinyt voittaa jo sekä MM- että olympiakultaa normaalimatkalla.

Myös maailmancupissa Öbergin suoritukset normaalimatkalla ovat olleet tappavan tasaisia, edellisessä kuudessa normaalimatkan startissaan Öberg on ollut aina kymmenen parhaan joukossa ja kolmesti voittanut.

Hanna Öbergin sijoitukset normaalimatkoilla 2018-2020:

  • 2. (Pokljuka mc 2020)
  • 10. (Östersund mc 2019)
  • 1. (Östersund MM-kisat 2019)
  • 1. (Minsk EM-kisat 2019)
  • 8. (Pokljuka mc 2019)
  • 1. (PyeongChang Olympialaiset 2018)

Pahin haastaja Italiasta?


Lisa Vittozzin pikakilpailu ja takaa-ajo menivät täysin pipariksi, mutta normaalimatka sopii hänelle kilpailumuotona parhaiten, kuten myös takaa-ajossa MM-kultaa voittaneelle Dorothea Wiererille.

Italialla on siis kotikisoissa todella kova kaksikko tähän kilpailumuotoon, sillä molemmat naiset kuuluvat selkeisiin Öbergin ykköshaastajiin. Joissain papereissa Wiereriä voidaan pitää jopa kilpailun suursuosikkina, sillä Öberg on haparoinut kahdessa ensimmäisessä kilpailussa.

Vittozzi oli samalla matkalla Pokljukassa kolme viikkoa sitten neljäs, alkukaudella Östersundissa yhdeksäs ja viime vuoden MM-kisoissa italialainen nappasi MM-hopeaa.

Mäkäräisen hiihtovauhti kunnossa


Mäkäräisen hiihtovauhti oli takaa-ajossa jälleen oivassa kunnossa, sillä hän oli koko joukon nopein hiihtovauhdilla mitattuna. Hieman yllättäen Mäkäräinen oli jopa 15 sekuntia Denise Herrmannia nopeampi, toiseksi nopeinta vauhtia piti Norjan Tiril Eckhoff.

Pitkä väliaikalähtö sopii hiihtomatkana Mäkäräiselle loistavasti. Usein ristijärveläinen onkin tämän kilpailun nopein hiihtoladulla ja tiistaina suomalaiselle saattaa hyvin riittää mitaliin 1-2 sakkominuuttiakin.

Kilpailumatkalta löytyy hyviä muistoja muun muassa Kontiolahden MM-kisoista, jolloin hän nousi sensaatiomaisella hiihdolla MM-pronssiin.Yhteensä Mäkäräinen on uransa aikana voittanut kaksi, ollut neljästi toinen ja kerran kolmas normaalimatkan kilpailuissa.

Vaikka siis tällä kilpailumatkalla ammunta korostuu, ei Mäkäräistä voi täysin poissulkea näistäkään kemuista.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Öbergin otteet pikakilpailussa tai takaa-ajossa eivät vakuuttaneet, mutta tässä kilpailumuodossa hän on suosikki. Vittozzille matka on myös sopinut aina. Wierer on joskus piiputtanut pahasti pitkällä hiihtomatkalla ja hän kerää aina valtavasti peliprosentteja. Otetaan Dorosta rohkea ohipeli.

Kovista hiihtäjistä Eckhoff ja Marte Olsbu Röiseland eivät ole tällä matkalla parhaimmillaan. Herrmann voitti normaalimatkalla Pokljukassa kolme viikkoa sitten nolla-ammunnalla, mutta salama tuskin iskee kahta kertaa samaan puuhun – niin epävarma Herrmann yleensä on penkalla.

Yllättäjistä kannattaa huomioida ainakin Anais Bescond, joka oli takaa-ajossa peräti kuudes hiihtoajoissa. Häneltä löytyy MM-hopeamitali tältä matkalta vuodelta 2016. Myös 2015 maailmanmestari Ekaterina Yurlova-Percht on usein MM-kisoissa venynyt kauden parhaaseensa.

Peli-idea - Supertripla 4

1.Öberg, Vittozzi
2.Öberg, Vittozzi, Bescond, Yurlova-Percht, muu 2.sija
3.Öberg, Vittozzi, Bescond, Yurlova-Percht, muu 3.sija
Rivimäärä39 riviä
Rivin hinta7,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy18.2.2020 klo 15:13
TVYLE2


HUOM! Veikkaus lisää naisten normaalimatkan Supertriplan voittopottiin peräti 10 000 € bonusrahaa!

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten normaalimatka, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi