Naisten normaalimatka sunnuntaina – Öbergin sisarukset vs. Ranska?


Naisten normaalimatka on ampumahiihtokauden ensimmäinen henkilökohtaisten lajien kisastartti.
Etusuora: 25.11.2023 20:38Ampumahiihto
Naisten normaalimatka sunnuntaina – Öbergin sisarukset vs. Ranska?
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Elvira Öberg.
Naisten normaalimatka, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten normaalimatka on ampumahiihdon maailmancupin 2022-2023 ensimmäinen henkilökohtainen kilpailutapahtuma.

Julia Simon on ollut melkoisessa pyörityksessä pitkin kesää ja syksyä johtuen epäilystä maksuvälinepetokseen. Kyseinen saaga ei vaikuta juuri häirinneen Simonin valmistautumista kauteen, sillä viime kauden maailmancupin voittaja vaikuttaa olevan kauden alussa erinomaisessa kunnossa.

Ranskalaisten menestyspaineet sunnuntaina eivät lepää vain Simonin harteilla. Maailmancupiin palannut Justine Braisaz-Bouchet teki kenties lauantain viestien komeimman suorituksen – erittäin hyvä ammunta ja sitäkin räväkämpi meno suksella. Braisaz-Bouchet´lle sopii normaalimatka erinomaisesti, sillä hänen uran viidestä henkilökohtaisesti mc-voitosta kaksi on normaalimatkalta. Ranskalaisista myös Lou Jeanmonnet kuuluu selkeisiin suosikkeihin nousemaan palkintokorokkeelle.

Kauden 22/23 normaalimatkan kokonaistilanne

#UrheilijaPisteet
1.Lisa Vittozzi 🇮🇹225
2.Julia Simon 🇫🇷155
3.Hanna Öberg 🇸🇪153
4.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴147
5.Dorothea Wierer 🇮🇹143
6.Lou Jeanmonnot 🇫🇷129


Elvira Öberg pääsi lähtemään lauantain viestiin melko heikoista asemista ja hänen suorituksensa jäi alavireiseksi. Ennen Östersundia Ruotsin omissa kisoissa Idressä Öberg osoitti kuitenkin olevansa kovassa lyönnissä. Elviran siskolla Hannalla taas ammunta on tökkinyt pahasti alkukaudesta, mihin ei ole varaa sunnuntaina normaalimatkalla.

Alkutalven ampumahiihtotuloksia jutun lopussa.

Norjalaisista Juni Arnekleiv on tehnyt hyviä suorituksia syksyn aikana, mutta Norjan ykkösnimi lienee silti Ingrid Landmark Tandrevold. Norjalainen on hyvä ampuja ja hän on saanut viime vuosina lisävauhtia hiihtoonsa, mikä on näkynyt myös alkukauden kisoissa hyvinä otteina ladulla.

Italian Lisa Vittozzi voitti viime kaudella normaalimatkojen cupin ja Sjusjöenin pikakisan voitto osoittaa naisen olevan hyvässä kunnossa. Dorothea Wierer yleensä hyvänä ampujana on normaalimatkalla kovaa valuuttaa, mutta riittääkö vauhti suksella, sillä lauantain sekaviestissä Wierer jäi paljon muista kärkinaisista.

Marketa Davidova on menneinä vuosina menestynyt hyvin, mutta tsekkiläiset yrittävät ainakin teoriassa tähdätä kuntonsa vasta maaliskuun Nove Meston MM-kisoihin, joten nainen tuskin on vielä parhaassa terässä. Davidova nähtiin Sjusjoenin viikonlopussa, jossa hän oli kaukana Vittozin ja Landmarkin hiihtovauhdista.

Suomalaisia normaalimatkalle on nimetty viisi kappaletta: Suvi Minkkinen, Erika Jänkä, Noora Kaisa Keränen, Sonja Leinamo ja Inka Hämäläinen.


Katso kohteet ja kertoimet

Muutamia tuloksia kauden avauskisoista Ruotsista ja Norjasta


Ruotsi - Idre


idre-naiset.pdfidre-naiset.pdf
idre-naiset-sprint.pdfidre-naiset-sprint.pdf

Norja - Sjusjoen


sjusjoen-naiset-sprintti.pdfsjusjoen-naiset-sprintti.pdf
sjusjoen-naiset.pdfsjusjoen-naiset.pdf

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten normaalimatka, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi