Marketa Davidova normaalimatkan voittoon - suomalaisilla ei kulkenut


Ampumahiihdon MM-kisojen toinen kisaviikko käynnistyi tiistaina naisten normaalimatkalla.
Etusuora: 16.02.2021 13:58Ampumahiihto
Marketa Davidova normaalimatkan voittoon - suomalaisilla ei kulkenut
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Naisten normaalimatkan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Ampumahiihdon MM-kisat, Pokljuka 16.1.2021


Naisten normaalimatka 15 km

#UrheilijaTulos
1.Marketa Davidova 🇨🇿42.27
2.Hanna Öberg 🇸🇪+27
3.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+1.04
4.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+1.52
5.Svetlana Mironova+2.05
6.Selina Gasparin 🇨🇭+2.09
7.Franziska Preuss 🇩🇪+2.14
8.Irene Cadurisch 🇨🇭+2.15
9.Dorothea Wierer 🇮🇹+2.20
10.Julia Schwaiger 🇦🇹+2.20

44. Mari Eder +4.57
57. Suvi Minkkinen +6.02
81. Erika Jänkä +8.48
Venla Lehtonen DNF


Kisan ennakko


HUOM! Naisten normaalimatkan supertriplan jakosummaan lisätään peräti 10 000 € bonusrahaa.

Ampumahiihdon MM-kisat Slovenian Pokljukassa ovat alkaneet naisten kisoissa norjalaismerkeissä, sillä kahden henkilökohtaisen kisan ja myös sekaviestin kulta on matkannut vuonomaahan. Henkilökohtaisissa kisoissa (pikakisa ja takaa-ajo) kultainen mitali on ripustettu Tiril Eckhoffin kaulaan.

Normaalimatka eroaa muista ampumahiihdon kilpailuista siten, että jokaisesta ohilaukaksesta napsahtaa sakkokierroksen sijaan minuutin aikasakko. Tästä syystä normaalimatka ei kuulu usein penkalla sakkoihin sortuvan Eckhoffin bravuureihin. Tiistain kisassa suosikin viitta täytyykin sälyttää toisille hartioille.

Hyvät ampujat arvossaan normaalimatkalla


Tällä kaudella normaalimatkalla on kilpailtu maailmancupissa kahdesti. Avausviikonloppuna Kontiolahdella voiton vei nolla-ammunnalla Italian Dorothea Wierer niukasti ennen yhden sakon ampunutta Saksan Denise Herrmannia.

Kontiolahden kisasta on aikaa jo lähes kolme kuukautta, joten parempaa osviittaa antaa kauden toinen normaalimatkan koitos, joka kilpailtiin kolmisen viikkoa sitten Antholz-Anterselvassa. Pokljukan tapaan Anterselvassa kisataan korkeassa ilmanalassa, joten olosuhteet ovat siltä osin samankaltaiset kuin Pokljukassa.

Anterselvassa normaalimatkan voiton vei naisten ampumahiihdon tähtikaartiin tällä kaudella rakettimaisen nousun tehnyt Itävallan Lisa Theresa Hauser ennen Ukrainan normaalimatkojen erikoisnaista Yuliia Dzhimaa. Ranskan Pokljukassa ja kaksi henkilökohtaista mitalia napannut Anais Chevalier-Bouchet oli kolmas ja Wierer neljäs.

Nostamme tiistain normaalimatkan ykkössuosikiksi Hauserin, joka avasi Pokljukassa mitalitilinsä jo sunnuntain takaa-ajossa. Väkevästi hiihtävä ja tarkasti ampuva Hauser ampui takaa-ajossa vain yhden ohilaukauksen ja nousi yhdeksänneltä sijalta hopealle. Ladulla Hauser piti peräti neljänneksi kovinta vauhtia.

Naisten normaalimatkojen cup-tilanne

#UrheilijaTulos
1.Dorothea Wierer 🇮🇹103
2.Yuliia Dzhima 🇺🇦85
3.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷80
4.Denise Herrmann 🇩🇪78
5.Dzinara Alimbekava 🇧🇾68
6.Linn Persson 🇸🇪66
7.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹63
8.Anais Bescond 🇫🇷60
9.Uliana Kaisheva58
10.Dunja Zdouc 🇦🇹58


Viime vuoden MM-kisoissa Anterselvassa normaalimatkan voittoon hiihti Wierer ennen Saksan hyvin ampuvaa Vanessa Hinziä ja Norjan Marte Olsbu Röiselandia. Hinz on säväyttänyt Pokljukan kahdessa kilpailussa. Hän oli pikakisassa yhdellä sakolla 12:s ja nousi takaa-ajossa puhtaalla ammunnalla kuudenneksi. Hinz saattaa olla normaalimatkan kilpailun yllätysnimi, sillä ammunnan lisäksi myös hiihto on sujunut häneltä Pokljukassa mainiosti.

Myös muut saksalaisnaiset ovat normaalimatkalla potentiaalisia menestyjiä. Franziska Preuss on tasaisen vahvassa vireessä ja huippuonnistuminen saattaa olla tulossa pian. Preuss on nakutellut top 10 -sijoituksia jatkuvasti ja MM-kisojen kahdesta henkilökohtaisesta kisasta on tuloksena ollut sijat kahdeksan ja viisi.

Denise Herrmann oli pikakisan nelonen ja takaa-ajossa kuudes. Vaikka normaalimatkan ei periaatteessa Herrmannille pitäisi sopia, löytyy häneltä mainioita tuloksia normaalimatkan kisoista. Viime vuonna Pokljukan maailmancupissa Herrmann täräytti normaalimatkalla nolla-ammunnalla voittoon minuutin marginaalilla ennen Ruotsin Hanna Öbergiä.

Ukrainan Dzhiman sihti on ollut hukassa Pokljukan henkilökohtaisissa kisoissa, sillä hän on ampunut molemmissa kisoissa kolme ohilaukausta. Sekaviestissä Dzhima esiintyi edukseen ja selvisi yhdellä varapatruunalla. Kuten todettua, Dzhima on normaalimatkan erikoisnainen ja hänen CV:stään löytyy neljä maailmancupin palkintosijaa juuri kyseiseltä kilpailumatkalta.

Katso myös: Naisten normaalimatkan lähtölistaNaisten normaalimatkan lähtölista

Suosikkien joukkoon on nostettava myös kahden vuoden takainen matkan maailmanmestari Hanna Öberg. Haparoiden MM-kisat aloittanut Öberg (10:s ja 13:s) pystyy normaalimatkallaan onnistuessaan taistelemaan jopa voitosta. Vire ei kuitenkaan näytä olevan tapissaan, joten huippumenestys vaatisi selvää parannusta sekä ammunnassa että hiihdossa.

Venäläisnaiset olivat vahvoja kolme viikkoa sitten Anterselvan normaalimatkalla (kolme naista yhdeksän parhaan joukossa), mutta MM-kisat ovat alkaneet heiltä katstrofaalisen huonosti. Mikäli sihti löytyy tiistaille, ovat Larisa Kuklina, Svetlana Mironova ja Uliana Kaisheva täysin mahdollisia mitalinimiä.

Mari Eder (lähtönumero 19) näytti takaa-ajossa piristymisen merkkejä ja nousi 25 sijaa 31:nneksi. Etenkin ampumatyöskentely valoi uskoa tulevaan, sillä ensimmäisen makuupaikan yhden ohilaukauksen jälkeen Eder selvitti kolme viimeistä ampumapaikkaa puhtaasti. Mikäli suomalainen pystyy tiistaina vastaavaan ampumasuoritukseen, on sijoitus jopa kymmenen parhaan joukkoon täysin mahdollinen. Suomalaiset normaalimatkalla starttaavat myös Suvi Minkkinen (nro 51), Venla Lehtonen (nro 80) ja Erika Jänkä (nro 98).

Veikkausvihjeet


HUOM! Naisten normaalimatkan supertriplan jakosummaan lisätään peräti 10 000 € bonusrahaa.

Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaHauser
ToinenWierer, Preuss, Hinz, Dzhima, Chevalier-Bouchet
KolmasWierer, Preuss, Hinz, Dzhima, Chevalier-Bouchet, Herrmann, H. Öberg, Muu 3. sija
Rivimäärä35 riviä
Rivin hinta7,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy16.2. klo 13:03
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten normaalimatkan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi