Suomalaisnaisilla tiukka taistelu MM-kisapaikasta Salpausselän naisten parisprintissä


Norja ja Ruotsi taistelevat voitosta Salpausselän kisojen naisten perinteisen parisprintissä. Krista Pärmäkoskelle haetaan paria Seefeldin MM-kisojen parisprinttiin.
Etusuora: 10.02.2019 09:34Hiihto
Suomalaisnaisilla tiukka taistelu MM-kisapaikasta Salpausselän naisten parisprintissä
Kuva: JWSC/Janina Pitkänen
Veikkaus
Anita Korva hiihti upeasti sprintin nuorten MM-pronssia.
Salpauselän kisojen naisten parisprintti näyttää etukäteen kahden kaupalta. Norja lähtee kisaan joukkueella Tiril Udnes Weng - Maiken Caspersen Falla. Ruotsin kaksikko on Ida Ingemarsdottir - Maja Dahlqvist. Myös Norja2:lla on eilisen perusteella vahva joukkue: Mari Eide - Anna Svendsen. Eide oli eilen sprintissä viides ja Svendsen 12:s. Myös Sveitsin kaksikko Laurien van der Graaff - Nadine Fähndrich saattaa olla tänään todella kova. Eilisessä sprintissä molemmat sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon.

Kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa parivaljakko Falla - Weng otti parisprintissä kultaa, joskin tällöin Fallan parina hiihti Tiril Udnes Wengin serkku Heidi Weng. Ruotsi oli MM-kisoissa neljäs kaksikolla Ingemarsdottir - Stina Nilsson. Edellä mainittu sveitsiläiskaksikko oli MM-kisoissa seitsemäs.

Suomalaisilla hurja sisäinen taisto MM-kisapaikasta


Suomen ykkösjoukkue lähtee kisaan kokoonpanolla Kerttu Niskanen - Anita Korva. Kakkosjoukkueessa hiihtävät Anne Kyllönen ja Johanna Matintalo. Sen lisäksi että joukkueet hakevat menestystä päivän kilpailusta, käydään suomalaisten kesken kovaa taistelua siitä, kuka lunastaa kisapaikan Krista Pärmäkosken pariksi Seefeldin MM-kisojen parisprinttiin. Tämän päivän kilpailun suorituksilla on iso merkitys, kun MM-kisojen kaksikko päätetään. Tällä hetkellä Niskanen ja Korva ovat vahvimmat ehdokkaat Pärmäkosken pariksi.

Ykkösjoukkue saattaa yltää tänään yllättävänkin kovaan suoritukseen, mikäli Niskasen nousukunto jatkuu. Korva on osoittanut kovaa kirikykyä ja roikkuu sitkeästi mukana, joten ei ole täysin poissuljettua, että kaksikko taistelisi tänään jopa podiumpaikasta. Toki se vaatii täydellistä onnistumista ja huippuvirettä molemmilta hiihtäjiltä. Kyllösen vire on myös orastavassa nousussa selkäleikkauksen jälkeen, mutta MM-kisapaikka pariviestiin vaatisi tänään huippuonnistumista ja tasonnostoa. Myös Matintalolta tarvitaan vahvaa tasonnostoa tänään, mikäli hän mielii vielä mukaan taistelemaan MM-kisojen parisprinttipaikasta.

Peli-idea


Norjan peliosuus on Supertripla 2:ssa kirjoitushetkellä 50%. Ruotsin voittoa on pelattu 29% verran. Mielestämme peliosuuksien pitäisi olla lähempänä toisiaan ja valitsemmekin Ruotsin kokeneen ja kovakuntoisen joukkueen peliosuuksien takia yksin voittajaksi. Norjan joukkueen Tiril Udnes Weng on kuitenkin vielä kokematon hiihtäjä näissä karkeloissa ja kääntämätön kortti parisprintissä. Sveitsin vahva kaksikko on jäänyt täysin pelaamattomaksi, joten nostamme sen jo kakkosriville ison rahan toivossa.

Supertripla 2

VoittajaRuotsi
ToinenNorja, Norja2, Sveitsi
KolmasNorja, Norja2, Sveitsi, Suomi, Saksa, Slovenia, USA
Rivimäärä18 riviä
Rivin hinta3,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyyKlo 12:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet