Naisten pikakisassa nähtiin jättiyllätyksiä – Suomalaiset kaukana kärjestä


Ystävänpäivän herkkupalana nähtiin naisten pikakisa Antholz-Anterselvan postikorttimaisemissa. Yllätyksellisen kisan voiton vei Marte Olsbu Röiseland.
Etusuora: 14.02.2020 16:44Ampumahiihto
Naisten pikakisassa nähtiin jättiyllätyksiä – Suomalaiset kaukana kärjestäVeikkaus
Kaisa Mäkäräinen. Kuva: Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Anterselvan tuulisissa olosuhteissa pelti paukkui.

Naisten pikakisan voitoon suoriutui Norjan Marte Olsbu Röiseland, joka selvitti ammunnan haastavissa olosuhteissa yhdellä sakolla.

Toiseksi sijoittui yllätysnimi Susan Dunklee, joka selvitti kisan nolla-ammunnalla.

Kisan kolmas oli niin ikään yllättäjä, Lucie Charvatova. Tsekkiläinen ei ollut ikinä ennen maailmancupissa sijoittunut kolmen sakkiin.

Suomalaist jäivät kauas kärjestä. Kaisa Mäkäräinen ampui neljä sakkoa ja jäi kärkinaisesta minuutin ja 35 sekuntia. Mari Eder selvitti kisan viidellä sakolla ja eroa kärkeen kertyi kaksi ja puoli minuuttia. Suvi Minkkinen ampui suomalaisista parhaiten, kolme sakkoa, mutta eroa kärkeen kertyi lähes neljä minuuttia.

Norjan Tiril Eckhoff ampui kisassa peräti kuusi sakkoa ja oli sijalla 59.

Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴21.13,1
2.Susan Dunklee 🇺🇸+6,8
3.Lucie Charvatova 🇨🇿+21,3
4.Olena Pidhrushna 🇺🇦+25,6
5.Denise Herrmann 🇩🇪+30,5
6.Lisa Vittozzi 🇮🇹+37,6
7.Dorothea Wierer 🇮🇹+39,0
8.Franziska Preuss 🇩🇪+40,8

40. Kaisa Mäkäräinen +1.35
59. Tiril Eckhoff +2.08
68. Mari Eder +2.31
80. Suvi Minkkinen +3.40
Kisan ennakko


HUOM! Veikkaus lisää naisten pikakilpailun Supertriplan voittopottiin peräti 10 000 € ylimääräistä bonusrahaa!

Ampumahiihdon MM-kisat saatiin eilen käyntiin sekaviestin merkeissä, missä naisten osuuksilla yllättävää oli ennen kaikkea ranskalaisnaisten kehnot otteet. Justine Braisaz ja Julia Simon jäivät kahdella osuudella Norjan Tiril Eckhoffista ja Marte Olsbu Röiselandista yli minuutin ja 40 sekuntia.

Sen sijaan Denise Hermannin, Hanna Öbergin ja Lisa Vittozzin otteet vakuuttivat. Herrmann oli yli puoli minuuttia Eckhoffia ja Öbergia nopeampi. Toki ammunta Herrmannilla oli jälleen kehnoa, kun hän ei saanut pystystä kahdeksalla laukauksella kuin neljä taulua alas.


Odotukset Suomessa ovat olleet Mäkäräistä kohtaan jo noin kymmenen vuoden ajan täysin absurdit, kuten myös ryöpytys epäonnistumisten jälkeen.


Kaisa Mäkäräinen jäi omalla osuudellaan Herrmannista noin 15 sekuntia, mutta toisaalta Mäkäräinen oli vastaavasti 15 sekuntia nopeampi kuin Eckhoff. Hiihtovauhdissa suomalaisella ei ole siis mitään hätää ja ammunta tulee ratkaisemaan kaiken.

Tapaus Kaisa Mäkäräinen


Pieniä sairasteluja tällä kaudella kokeneen ja usein arvokisoissa - kauden muihin kisoihin nähden - heikompia tuloksia keränneen Mäkäräisen ongelmaksi voidaan nostaa tietyllä tapaa valtavat paineet ja niiden käsitteleminen.

Odotukset Suomessa ovat olleet Mäkäräistä kohtaan jo noin kymmenen vuoden ajan täysin absurdit, kuten myös ryöpytys epäonnistumisten jälkeen.

Ei ole millään tavalla oikein, että Mäkäräisen kohdalla kolmannesta sijasta puhutaan ”voiton menetyksenä”, kun Suomen nykyisen talviurheilun tasolla kysymys on mielettömästä saavutuksesta. Puhumattakaan siitä, että Mäkäräinen on pysynyt todella vaativan lajin huipulla yli vuosikymmenen.

Samaan aikaan on kuitenkin myös totta, että Mäkäräinen on usein arvokisoissa epäonnistunut, juuri silloin kun paine on ollut suurin, joten aihettakin kriitiikkiin on ollut.

On myös totta, että Mäkäräinen on usein sortunut viimeisellä pystypaikalla, mutta siellä sortuu moni muukin. Se on tämän lajin idea – kuka kestää fyysiset ja psyykkiset koettelemukset, on samalla nopea ja tarkka, ja vie lopulta voiton.

Tämä kausi on ollut Mäkäräiselle pettymys alusta saakka. Se voi olla tällä kertaa hyvä asia. Kun menestystä ei ole alkukaudesta tullut, ulkoapäin tulevat odotukset ja paineet ovat pienemmät.

Anterselvasta Mäkäräisellä ei ole vielä yhtään voittoa, mutta podium-sijoituksia yhdeksän. Korkeat olosuhteet ja MM-latujen profiilin pitäisi sopia hyvin Mäkäräiselle, kuten myös pikamatka kilpailumuotona. Menestyminen sprintissä takaisi hyvät lähtökohdat takaa-ajoon, jossa Mäkäräinen on usein parhaimmillaan.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Herrmannin hiihtovauhti on hurjaa, mutta hänen ammuntansa ei vakuuta lainkaan. Mäkäräinen ja Herrmann pystyvät kuitenkin podiumille yhdellä sakollakin.

Mäkäräistä pelataan aina triplaan liikaa, mutta nyt alustavassa pelijakaumassa Mäkäräisen prosentit vaikuttavat kohtalaisilta. Kovista hiihtäjistä Eckhoff on ollut tämän kauden tykki, kun taas Öberg ja Vittozzi vakuuttavat varmuudella.

Kirjaimellisesti naapurista kotoisin oleva Dorothea Wierer on myös aina lähellä podium-paikkaa. MM-kisoissa muu -merkki maistuu aina ainakin 3. riville.

Peli-idea - Supertripla 1

1.Eckhoff, Öberg, Vittozzi
2.Eckhoff, Öberg, Vittozzi
3.Eckhoff, Öberg, Vittozzi, Mäkäräinen, Herrmann, Wierer, muu 3.sija
Rivimäärä30 riviä
Rivin hinta6,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy14.2.2020 klo 15:43
TVYLE 2


HUOM! Veikkaus lisää naisten pikakilpailun Supertriplan voittopottiin peräti 10 000 € ylimääräistä bonusrahaa!

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi