Naisten pikakilpailu avaa Anterselvan viikonlopun - Jatkaako Mari Eder vahvaa pikakisasaldoaan?


Viimeinen ampumahiihdon maailmancupin viikonloppu ennen MM-kisoja käynnistyy torstaina Italian Anterselvassa.
Etusuora: 18.01.2023 19:18Ampumahiihto
Naisten pikakilpailu avaa Anterselvan viikonlopun - Jatkaako Mari Eder vahvaa pikakisasaldoaan?
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Dorothea Wierer.
Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancup on ylittänyt reilusti jo puolivälin. Anterselvan viikonlopun jälkeen onkin vain enää kolme kisaviikonloppua, joista on mahdollisuus saada maailmancupin pisteitä.

Anterselvan kisaviikko käynnistyy naisten pikakisalla torstaina kello 15.30. Seuraavan kerran pikakilpailu on ykköstähtien osalta vuorossa Oberhofin MM-kisoissa.

Elvira Öbergia vaivasivat Ruhpoldingin viikonloppuna pienoiset flunssaoireet, eikä hän startannut kisaviikonlopun viestiin ja yhteislähtöön. Öberg on kuitenkin Anterselvassa mukana eikä flunssa ilmeisesti äitynyt pahemmaksi.

Oli flunssaa tai ei, niin Öbergin hiihtovauhti ei ole kuitenkaan ollut entisensä viimeisimmissä kilpailuissa. Kauden avauskisoissa nainen piti selkeästi kovinta hiihtovauhtia matkalla kuin matkalla, mutta Pokljukan viikonlopusta alkaen Öberg ei ole ollut aina hiihtoajoissa edes TOP5:ssä. Ruhpoldingin normaalimatkalla ennen flunssaoireita Öberg jäi suksella Denise Herrmann-Wickistä peräti 40 sekuntia ja oli kisan kuudenneksi nopein hiihtäjä.

On toki huomioitava se seikka, että samalla kun hiihtovauhti on tippunut, niin ammunta on sujunut erinomaisesti: viimeiseen kolmeen henkilökohtaiseen kilpailuun Öberg on ampunut vain yhden sakon.

Pikakisacupin tilanne

#UrheilijaPisteet
1.Denise Herrmann-Wick 🇩🇪230
2.Elvira Öberg 🇸🇪203
3.Linn Persson 🇸🇪202
4.Julia Simon 🇫🇷186
5.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹166
6.Marketa Davidova 🇨🇿164
7.Dorothea Wierer 🇮🇹156
8.Lisa Vittozzi 🇮🇹138
9.Anna Magnusson 🇸🇪130
10.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴123
11.Mari Eder 🇫🇮113


Julia Simon juhli Ruhpoldingin yhteislähdön voittoa. Ranskalainen on edellisessä kymmenessä henkilökohtaisessa kilpailussa jätetty vain kerran podiumsijojen ulkopuolelle. Maailmancupin johtajan meno on kaikin puolin vahvaa ja Simon on kisan suurimpia suosikkeja.

Pikakisan kokonaiscupin johtaja Herrmann-Wickillä on tältä kaudelta kaksi sijoitusta kolmen sakkiin, jotka molemmat ovat tulleet pikakisoista. Herrmann-Wick ei ole nopea eikä kovinkaan tarkasti ampuva, mutta viimeisimpien kisojen perusteella hän on noussut hiihtovauhdissa kiertueen nopeimmaksi naiseksi.

Italian Lisa Vittozzilla oli Ruhpoldingissa upea viikonloppu, kun hän nappasi ensimmäisen maailmancupin voittonsa pitkään aikaan. Kruunuksi italialainen oli lähellä myös toista pyttyä, kun hän kiri yhteislähdössä toiseksi. Vittozzin kauden pikakisat ovat olleet ailahtelevia eikä esimerkiksi Annecyssä pikakisan nollat riittäneet kuin kuudenteen sijaan. Naisen vire vaikuttaa kuitenkin kohtentuneen silmissä viimeisimmissä starteissa.

Kisaan on kasapäin suosikkeja palkintokorokkeelle. Hanna Öberg tekee paluuta joulunajan sairastelunsa jälkeen ja on varmasti nälkäinen saamaan onnistumisia ennen MM-kisoihin siirtymistä. Linn Persson on tehnyt kovaa jälkeä Öbergin sisarusten ohella ja on valmis nousemaan aina palkintokorokkeella asti, kuten hän teki Annecyssä ja Kontiolahdella. Dorothea Wierer nopeana ampujana kotiladuillaan on myös syytä alleviivata.

Suomelta pikakisassa nähdään Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä. Ederiltä odotetaan pikakisassa jälleen vahvaa suoritusta. Kauden neljässä pikakisassa Eder on ollut heikoimmillaankin 20:s. Kahdesta edellisestä pikakisasta Ederillä on saldona kymmenes ja viides sija. Nähdäänkö Ederiltä torstaina jälleen kärkivauhtia?

Katso myös: Naisten pikakisan lähtölistat

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi