Jatkuuko Suvi Minkkisen hurja ampumavire myös kauden viimeisessä pikakilpailussa? Tandrevold ja Braisaz-Bouchet ratkaisevat pikakisacupin voiton


MM-kisojen jälkeen lähes virheettömästi ampunut Minkkinen tarvitsee tälläkin kertaa huippuammunnan hyville sijoille.
Veijo Vaakanainen: 14.03.2024 10:38Ampumahiihto
Jatkuuko Suvi Minkkisen hurja ampumavire myös kauden viimeisessä pikakilpailussa? Tandrevold ja Braisaz-Bouchet ratkaisevat pikakisacupin voiton
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Suvi Minkkinen
Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Kauden viimeinen ampumahiihdon maailmancupin kisaviikonloppu käynnistyy Kanadan Canmoressa torstaina naisten pikakilpailuilla. Suomen Suvi Minkkinen starttaa pikakisaan kauden parhaassa ampumavireessä.

MM-kisojen loppuun asti Minkkinen haki läpi kauden parasta virettään sekä ladulla että myös hänelle normaalisti todella vahvassa ammunnassa. Holmenkollenista eteenpäin hänen suorittamisensa on kuitenkin ollut penkalla lähes virheetöntä, mikä antaa hänelle hyvät lähtökohdat startata myös Canmoren viikonloppuun.

Minkkisen hiihtovauhti ei edelleenkään oikeuta taisteluun aivan terävimmässä kärjessä, mutta nolla-ammunta voi tälläkin kertaa siivittää suomalaisen kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Tosin Canmoren pitkät työpätkät ja korkea ilmanala eivät suosi Minkkisen ominaisuuksia.

Torstaina Minkkiseltä vaaditaan ehdottomasti nolla-ammuntaa, jotta hän saa hyvät lähtökohdat lauantaina odottavaaan takaa-ajoon. Mikäli hän onnistuisi suoriutumaan kahden kilpailun yhdistelmästä nollilla tai korkeintaan yhdellä sakolla, voisi hän mahdollisesti päästä mukaan myös sunnuntaina koko kauden päättävään yhteislähtökilpailuun.

Ennen kauden viimeistä pikakilpailua Norjan Ingrid Tandrevold johtaa pikakisacupia vain 18 pisteen erolla Ranskan Justine Braisaz-Bouchet’hen. Toisin sanoen taistelu pienestä kristallipallosta on vielä täysin auki heidän osaltaan, joten lajicupin voitto ratkeaa viimeisessä kilpailussa.

Sekä Tandrevold että Braisaz-Bouchet ovat urheilijaprofiileiltaan varsin samankaltaisia ampumahiihtäjiä, eli erittäin vahvoja hiihtäjiä, mutta ampumapaikalla astetta epävarmempia. Ainoa merkittävä ero on se, että Tandrevold on makuupaikalla erinomainen ja pystyssä erittäin horjuva, kun taas hänen ranskalainen haastajansa on molemmilla paikoilla osumaprosentin valossa keskiverto.

Molemmat cupin voittoa tavoittelevat kuuluvat luonnollisesti myös kauden viimeisen pikakilpailun potentiaalisiin menestyjiin. Molempien hiihtovauhti riittää erinomaisesti voittoon, joten kaikki ratkeaa ampumapaikalla. Voikin varsin turvallisin mielin veikata, että kaksikosta paremmin penkalla onnistuva kuittaa itselleen pikakilpailucupin voittajalle kuuluvan 12 000 euron palkintoshekin.

Kilpailun voittotaistoon yltääkseen kaikkien muiden paitsi Slovenian Anamarija Lampicin on onnistuttava torstaina cupin kärkikaksikkoa paremmin. Lisäksi on varsin epätodennäköistä, että Lampic kauden viimeisessäkään kisassa onnistuisi selviytymään niin vähillä sakoilla, että hän voisi nousta haastamaan Tandrevoldia ja Braisaz-Bouchet’ta.

Hiihtovauhtinsa puolesta seuraavaan kategoriaan kuuluvien urheilijoiden on siis onnistuttava ampumapaikalla kärkikaksikkoa paremmin. Haastajajoukkoon kuuluvat mm. Ruotsin Elvira Öberg, ranskalaiset Julia Simon ja Lou Jeanmonnot, Italian Lisa Vittozzi sekä Sveitsin Lena Häcki-Gross. He kaikki ovat hyvällä ampumasuorituksella tuloslistalla todella korkealla, mutta jos joko Tandrevoldille tai Braisaz-Bouchet’lle sattuu täydellinen ampumapäivä, ei heillä mitä luultavimmin ole voittomahdollisuuksia.

Hiihtovauhtinsa puolesta tähän haastajaryhmään kuuluisi myös Norjan Ida Lien, mutta 62 prosentin pystyosumavarmuuden vuoksi häneltä ei suuria ihmetekoja voi odottaa. Toki vasta pari viikkoa sitten Holmenkollenin normaalimatkalla hän onnistui myös pystyammunnoissa loistavasti kaikkien odotusten vastaisesti.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi