Herrmann pikakisan vahvin – Mäkäräiselle kolme sakkoa


Naisten pikakisan Kontiolahden maailmancupissa voitti Denise Herrmann. Suomalaisia ei nähty kärkikahinoissa.
Etusuora: 13.03.2020 10:21Ampumahiihto
Herrmann pikakisan vahvin – Mäkäräiselle kolme sakkoaVeikkaus
Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kontiolahti, maailmancup 13.3.2020


Naiset pikakilpailu 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Denise Herrmann 🇩🇪20.00,5
2.Franziska Preuss 🇩🇪+20,1
3.Tiril Eckhoff 🇳🇴+32,3
4.Lisa Vittozzi 🇮🇹+37,1
5.Marketa Davidova 🇨🇿+42,5
6.Monika Hojnisz-Starega 🇵🇱+47,3
7.Larisa Kuklina+47,9
8.Celia Chevalier 🇫🇷+51,5

18. Kaisa Mäkäräinen (3) +1.17,7
35. Suvi Minkkinen (1) +1.48,7
47. Mari Eder (3) +2.02,6


Kisan ennakko


Uransa aikana kolme maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa ja yhteensä 84 palkintokorokesijaa lunastanut Kaisa Mäkäräinen on kaikkien aikojen toiseksi menestynein naisampumahiihtäjä, kun menestystä mitataan maailmancupin tuloksilla. Mäkäräinen on ollut kuudesti kokonaiscupin viiden parhaan joukossa ja voittanut yhteensä 26 osakilpailua.

Kuudesti maailmancupin kokonaiskisan voittanut Ruotsin Magdalena Forsberg on ainoana ristijärveläisen edellä maailmancupin tilastoissa. Nyt kaikkien aikojen mc-kakkosen, Mäkäräisen ura on vaarassa loppua tyhjien katsomoiden edessä. Tätä ei soisi kenellekään tapahtuvan.

Hurjavauhtinen Mäkäräinen on usein Kontiolahdella löytänyt vielä extra-vaihteen hiihtoonsa ja ennen kaikkea legendaarinen ’seinä’ on kuokkanousuna Mäkäräisen parasta osa-aluetta. Voidaan varmasti sanoa, että kukaan kiertueella ei loikkaa mäkeä kuin Mäkäräinen.

Tämän vuoksi myös menestystä on tullut. Mäkäräisellä on kautta historian eniten voittoja Kontiolahdelta: yhteensä neljä. Podiumille Mäkäräinen on noussut Kontiolahdella kuudesti. Aktiiviurheilijoista kenelläkään ei ole yli yhtä voittoa Kontiolahdelta.

Eniten voittoja Kontiolahdella

1.Kaisa Mäkäräinen 🇫🇮4
2.Darya Domracheva 🇧🇾3
3.Marie Dorin Habert 🇫🇷2
3.Martina Beck 🇩🇪2
3.Anna Karin Zidek 🇸🇪2
3.Olena Zubrilova 🇺🇦2


Mäkäräinen, jos kuka, olisi ansainnut Kontiolahden ampumahiihtostadionin ja seinänousun varteen leiriytyneen yleisön ultimaattisen kannustuksen. Nyt Kontiolahden maailmancup käydään kuitenkin tyhjille katsomoille korona-viruksen vuoksi.

Mäkäräinen nousee takaisin voittotaistoon?


Vaikka kausi ei ole Mäkäräisen parhaita, Kontiolahdella hänet tulee laskea jälleen suosikkeihin. Kotiyleisö ei ole huutamassa ”Kaisa, Kaisa” -huutoja ladun varrella, mutta tutut olosuhteet ja seinänousu puoltavat kevytrakenteisen suomalaisen menestysmahdollisuuksia.

Lisäksi yleisön puuttuminen sisuunnuttaa varmasti. Kokenut kilpailija laittanee aivan kaiken peliin, varsinkin jos hänellä jo päätettynä on, että nyt hiihdetään uran viimeisiä kilpailuja.

Nove Meston kilpailuissa menestyivät parhaiten Denise Herrmann ja Tiril Eckhoff. Heitä voi odottaa myös Kontiolahdella voittotaistoon, sillä hiihtovauhti on rautaa ja seinänousussa molemmat pystyvät repimään viimeisellä lenkillä isoa eroa muihin.

Mari Eder hiihti myös upeasti Nove Mestossa ollen pikakilpailun neljäs yhdestä sakosta huolimatta. Enon kasvatti on myös pystynyt hyvään hiihtovauhtiin Kontiolahdella. Uran paras suoritus kotikisoista on vuoden 2014 kolmas sija, juurikin pikamatkalta.

Myös Ranskan Justine Braisaz on hiihtänyt lujasti koko kauden. Nove Mestossa nähtiin pientä nousukuntoa, kun Braisaz otti kaksi top10-sijoitusta. Kovassa nousukunnossa kilpailee myös Puolan Monika Hojnisz, joka lähentelee koko ajan kärkisijoja. Joko nyt tulisi podium-sijoitus?

Mainittujen lisäksi perinteisiin suosikkeihin kuuluvat ainakin italialaiskaksikko Dorothea WiererLisa Vittozzi, kuten myös Ruotsin Hanna Öberg.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Vihjerivi pohjataan kevytrakenteisiin hiihtäjiin, jotka ovat raskaissa oloissa ja jyrkässä seinänousussa parhaimmillaan.

Peli-idea - Supertripla 5

1.Eckhoff, Mäkäräinen
2.Eckhoff, Mäkäräinen, Hojnisz, muu 2. sija
3.Eckhoff, Mäkäräinen, Hojnisz, Eder, Hermmann, Vittozzi, Tandrevold, muu 3. sija
Rivimäärä38 riviä
Rivin hinta7,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy13.3.2020 klo 16:28
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi