Mari Eder upeasti neljäs Nove Meston pikakilpailussa, Herrmann suvereeni ykkönen


Ampumahiihdon maailmancup jatkui MM-kisojen jälkeen Tshekin Nove Mestossa torstaina naisten pikakilpailulla.
Etusuora: 05.03.2020 19:39Ampumahiihto
Mari Eder upeasti neljäs Nove Meston pikakilpailussa, Herrmann suvereeni ykkönenVeikkaus
Mari Eder. Kuva: Miceman [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons
Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Mari Eder vastasi torstain suomalaisyllätyksestä hiihtämällä Nove Meston pikakilpailussa hienosti neljänneksi. Eder ampui makuulta yhden ohilaukauksen, mutta selvitti pystypaikan puhtailla. Kun suksi kulki mallikkaasti, Eder joutui toteamaan vain kolme kilpasiskoaan paremmakseen. Ederin palkintopallipaikka jäi ainoastaan 9,3 sekunnin päähän.

Kyseessä oli Ederin paras sijoitus maailmancupissa sitten loppukauden 2016/2017. Tuolloin Eder ylsi Oslossa kahteen peräkkäiseen maailmancup-voittoon.

Kilpailun voiton vei ylivoimaiseen tyyliin Saksan puhtaasti ampunut Denise Herrmann ennen Ranskan Anais Bescondia ja Tsekin Marketa Davidovaa. Kaisa Mäkäräinen oli jälleen ladulla huippuvauhdissa, sillä hän ylsi kolmenkin sakon rasittamana sijalle 14. Suvi Minkkinen oli kahdella sakolla 36. ja Erika Jänkä yhdellä sakolla 46. Kilpailu oli Jänkälle vasta toinen henkilökohtainen kisa maailmancupissa ja sijoitus uran paras. Edellisen kerran Jänkä on esiintynyt maailmancupin henkilökohtaisessa kisassa juuri Ederin ensimmäisessä Oslon voittostartissa.

Kisan tulokset


Nove Mesto maailmancup 5.3.2020


Naisten pikakilpailu 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Denise Herrmann 🇩🇪18.51,0 (0)
2.Anais Bescond 🇫🇷+27,2 (0)
3.Marketa Davidova 🇨🇿+49,7 (1)
4.Mari Eder 🇫🇮+59,0 (1)
5.Tiril Eckhoff 🇳🇴+1.11,1 (2)
6.Hanna Öberg 🇸🇪+1.11,7 (1)
7.Lisa Vittozzi 🇮🇹+1.13,7 (2)
8.Elvira Öberg 🇸🇪+1.22,4 (0)
9.Monika Hojnisz-Starega 🇵🇱+1.24,4 (2)
10.Justine Braisaz 🇫🇷+1.24,6 (3)

14. Kaisa Mäkäräinen (FIN) +1.37,3 (3)
36. Suvi Minkkinen (FIN) +2.10,2 (2)
46. Erika Jänkä (FIN) +2.25,0 (1)Kisan ennakko ja vihje


MM-kisojen jälkeiset kilpailut ovat yleensä muihin maailmancupin viikonloppuihin nähden hyvin erityislaatuisia. Todella raskaan rasituksen jälkeen sekä kilpailijoiden henkiset että fyysiset voimavarat ovat usein koetuksella.

Monesti on nähty, että MM-kisoissa mitaleja rohmunneet kilpailijat eivät jaksa enää menestyä kisojen jälkeen, kun taas MM-kisoissa (tai koko kaudella) hieman heikommin pärjänneet nousevat esiin.


Nyt emotionaaliseen puoleen tulee entistäkin kovempi isku, sillä Nove Mestossa ei ole lainkaan yleisöä


Syy on inhimillinen. Kun emotionaalinen pankki on puhallettu MM-kisoissa täysin tyhjiin, ei maailmancup-kilpailuun löydy enää samanlaista kiimaa. Tämä vaikuttaa sekä valmistautumiseen, ammuntapenkalla keskittymiseen että fyysiseen suorittamiseen hiihtoladulla.

Nyt emotionaaliseen puoleen tulee entistäkin kovempi isku, sillä Nove Mestossa ei ole lainkaan yleisöä. Suorastaan upealla stadionilla on nähty useana vuonna 30000-50000 katsojaa, jotka ovat pitäneet hulppeaa tunnelmaa yllä. Ennen kaikkea Tsekin naisille tämä on karmaiseva pettymys.

Mäkäräinen ja Eckhoff mitalitaistoon?


Kaisa Mäkäräiselle ja Tiril Ekchoffille MM-kisojen jälkeiset mc-startit ovat olleet usein menestyksekkäitä.

Tämä johtuu siitä, että molemmat ovat usein kantaneet valtavia paineita mukanaan arvokisoissa. Kun paineet on jätetty taakse, suorittaminen on vapautunut ja onnistumisia on alkanut kertyä. Molemmille paineeton tila on sopinut huomattavasti paremmin.

Lisäksi kummankin perustaso hiihtovauhdissa on niin hurja, että heille kahden MM-viikon läpivetäminen ei aiheuta samanlaista notkahdusta hiihtovauhtiin.

Päinvastoin, kauden päätöskisoissa, kun muut alkavat väsyä, Eckhoff ja Mäkäräinen menevät ladulla usein suhteessa entistäkin kovempaa.

Kotimaan suosikit suurennuslasin alle


Kotistadionilla hiihtävällä Tshekin joukkueella on varmasti motivaatio kunnossa MM-kisojen jälkeenkin, vaikka yleisöä ei paikalla olekaan. Luonnollisesti pettymys on raju, mutta tästä saatetaan kaivaa joukkueen sisällä myös sisua ja taistelutahtoa kilpailuun. Tämän lisäksi tutut olosuhteet auttavat aina hieman kilpailijoita.

Lucie Charvatova, Eva Puskarcikova ja Marketa Davidova ovat tämän vuoksi varsin mielenkiintoisia seurattavia Nove Meston maastoissa.

Charvatova on todella vauhdikas hiihtäjä, joka viihtyy parhaiten juuri sprinttimatkoilla. MM-kisoissa Charvatova nappasi yllätyspronssia, mikä kertoo naisen iskukyvystä. Ammuntatarkkuus on kuitenkin ollut hyvin ailahtelevalla tasolla, joten tämän naisen kohdalla et koskaan tiedä, mitä on luvassa.

Kolmikon varmin ampuja on Puskarcikova, jolta voi odottaa tasapainoista ja vahvaa tekemistä. Todella nopea ampuja ei ole vauhdikkain tsekki ladulla, mutta ripeä ammunta auttaa pikamatkalla paljon.

Davidova on selkeästi hitain ampuja porukasta, mutta vastaavasti varsin vahva ladulla. MM-kisat menivät Davidovalta hieman penkin alle, joten Nove Mestoon jäi takuulla näyttöhaluja.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Jos ampumahiihto on yleensäkin hankala laji veikata, niin juuri MM-kisojen jälkeen, ja vieläpä tyhjille katsomoille kilpailtaessa, se vasta hankalaa onkin. Suoritustasoissa voi tulla isoja heittoja ja kilpailijoiden motivaatio saattaa olla kyseenalaista.

Tämä avaa mahdollisuuksia superyllätyksiin, joten muu-merkkejä kannattaa harkita supertriplaan ja rivejä kannattaa muutenkin laatia isot kertoimet edellä ja pienellä panoksella.

Motivaation puolesta kiinnostavimpia ovat kotimaan edustajat sekä tiukimmin maailmancupin kokonaisvoitosta ja sprintticupin voitosta kilpailevat urheilijat. Näihin kuuluu, Eckhoffin lisäksi, ennen kaikkea Italian Dorothea Wierer.

Peli-idea - Supertripla 1

1.Eckhoff, Wierer
2.Eckhoff, Wierer, Davidova, muu 2.sija
3.Eckhoff, Wierer, Davidova, muu 3.sija
Rivimäärä14 riviä
Rivin hinta2,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy5.3.2020 klo 18:33
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi