Jyrääkö Norja edelleen myös naisten pikakisassa Oberhofissa?


Oberhofissa sinipunaiset värit ovat olleet toistaiseksi valttia. Sama meno jatkunee edelleen.
Etusuora: 13.01.2021 19:23Ampumahiihto
Jyrääkö Norja edelleen myös naisten pikakisassa Oberhofissa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tiril Eckhoff.
Naisten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancup Oberhofissa on ollut tähän asti pelkkää norjalaisten näytöstä. Kaikki voitot henkilökohtaisilla matkoilla ovat menneet vuonomaan urheilijoille. Tästä syystä norjalaisia täytyy pitää ykkössuosikkeina jokaisessa kisassa.

Tiril Eckhoff otti Oberhofin rankoissa maastoissa voiton molemmissa henkilökohtaisissa kilpailuissa. Pariviestissä norjalaisen ammunta hajosi kuitenkin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, joten on mielenkiintoista nähdä, oliko kyseessä työtapaturma vaiko merkki siitä, että ajoitellen ammuntansa kanssa tuskailevan norjalaisen osumavire olisi katoamassa.

Maailmancupia edelleen johtava Marte Olsbu Röiseland ei ole tällä kaudella onnistunut voittamaan vielä yhtään pikakilpailua. Jokaiseen pikakilpailuun startatessaan Röiseland on kuitenkin potentiaalinen voittaja, sillä sekä hiihtovauhti, ammuntanopeus sekä ammuntavarmuus mahdollistavat voitosta taistelemisen.

Toistaiseksi Röiselandilla on kuitenkin sattunut pikakisoihin vähintään yksi ohilaukaus liikaa, joka on maksanut voittotaiston. Ehkä torstaina Oberhofissa Röiseland onnistuisi vihdoin ampumaan kykyjensä mukaisesti myös pikakisassa. Tällöin hän on erittäin vaikea voitettava.

Kauden kaksi ensimmäistä pikakisaa voittanut Hanna Öberg palasi edellisessä pikakisassa jälleen palkintokorokkeelle. Ruotsalaisen suksi ei liiku enää niin terävästi kuin kauden avauskisoissa, mikä on vaikeuttanut hänen menestymistään. Nopeana ja hyvänä ampujana hän pystyy kuitenkin kompensoimaan hiihdossa menettämiään sekunteja ampumapenkalla.

Pohjoismaiden ulkopuolelta tuleva mahdollinen yllätysvoittaja voisi olla Ranskan Julia Simon, joka on pikakisoissa ollut hiihtovauhdeissa yksi nopeimpia. Edellisessä kilpailussakin hän sijoittui neljänneksi kahden sakkokierroksen hidastamana.

Jos Simon kerrankin onnistuisi täydellisesti penkalla, tulisi norjalaisillakin todennäköisesti kiire ladulla. Simonin vahvuus on myös salamannopea pystyammunta.

Itävallan Lisa Theresa Hauser ei ollut koskaan noussut palkintokorokkeelle ennen Oberhofin edellistä kisaviikonloppua. Tuolloin aiemmin lähinnä nopeana ampujana tunnettu Hauser oli kuitenkin elämänsä kovimmassa vireessä ja sijoittui kahdesti kolmanneksi.

Hauserin parantuneesta hiihtovauhdista oli nähty jo aiemmin kauden aikana välähdyksiä, mutta nyt hän onnistui vihdoin samassa kisassa sekä ladulla että penkalla. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö itävaltalainen jatkamaan vahvaa menoaan myös toisella Oberhofin kisaviikolla.

Mahdollisista yllättäjistä pikakilpailussa kannattaa seurata myös Valko-Venäjän Jelena Krutshinkinaa. Jo kahdesti tällä kaudella pikakilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon sijoittunut valkovenäläinen oli edellisen Oberhofin pikakilpailun nopein hiihtäjä, mutta kaksi sakkoa ja hitaahko ammunta pudottivat hänet kahdeksanneksi. Jos Krutshinkina onnistuisi täydellisesti penkalla, voisi hän taistella jopa voitosta.

Ederin aika osua?


Suomalaisittain Oberhofin ensimmäinen viikonloppu ei mennyt erityisen ruusuisesti. Mari Eder tosin toi pientä valoa synkkyyteen tekemällä ehjän suorituksen takaa-ajokilpailussa ja nousemalla maailmancupin pisteille.

Ederille pikakilpailut ovat tällä kaudella olleet yhtä lukuun ottamatta tervanjuontia. Erityisesti pystyammunnat ovat olleet tuskaisia ja sakkoja on kertynyt aivan liikaa kärkitaistoa ajatellen. Oberhofin haastavat ampumaolosuhteet eivät suosi Ederiä, joten odotukset eivät tälläkään kertaa ole järin korkealla.

Suvi Minkkinen ei pystynyt jatkamaan hyviä suorituksiaan uuden vuoden puolella, vaan jäi takaa-ajon ulkopuolelle. Normaalisti vahva ampuja Minkkinen oli penkalla epätarkka eikä hiihtovauhdissakaan ollut kehumista. Toisen viikonlopun kisoihin jäi paljon parannettavaa.

Erika Jänkä ilahdutti selviytymällä mukaan takaa-ajoon. Samanlaista suoritusta odotetaan tälläkin kertaa. Venla Lehtoselta takaa-ajopaikka olisi positiivinen yllätys.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaEckhoff
ToinenHauser, H. Öberg, Röiseland, Mironova, Chevalier-Bouchet
KolmasHauser, H. Öberg, Röiseland, Mironova, Chevalier-Bouchet, Wierer, Krutshinkina
Rivimäärä30 riviä
Rivin hinta6,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy14.1. klo 15:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi