Elvira Öberg nappaa kauden avausvoiton pikakisassa?


Ampumahiihdon maailmancup jatkuu perjantaina Ranskan Annecyssä.
Etusuora: 15.12.2022 20:48Ampumahiihto
Elvira Öberg nappaa kauden avausvoiton pikakisassa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Elvira Öberg
Naisten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten tämän vuoden viimeinen pikakisa kilpaillaan perjantaina Ranskan Annecyssä. Seuraavan kerran pikakisa on vuorossa Pokljukassa 5. päivä tammikuuta.

Julia Simon päässyt tällä kaudella kantamaan ensimmäistä kertaa urallaan keltaista liiviä. Ranskalainen on onnistunut erityisesti ammunnassa erinomaisesti, sillä makuupaikalta naisen osumaprosentti on hämmästyttävät 100 % ja myös pystyn viimeisen viiden kisan osumaprosentti 87,5 % on kovaa tasoa.

Perjantaina Simon pääsee näyttämään osaamistaan kotiyleisölleen. Viime kaudella 27-vuotias Simon nappasi Annecysta kaksi podiumsijaa, mutta voitto jäi uupumaan. Kotiyleisön tuki sekä Simonin hurja ammuntavire ja hyvä hiihtovauhti nostavat hänet kisan kenties suurimmaksi suosikiksi.

Elvira Öbergin hurja hiihtovauhti tiedetään, mutta laikat eivät ole kaatuneet kauden mittaan toivotulla tavalla, minkä takia ruotsalaisen kauden avausvoittoa ei olla vielä nähty. Öberg oli Hochfilzenin kolmessa henkilökohtaisessa kisassa heikoimmillaankin neljäs, mikä kertoo että muutamalla sakollakin nainen on sementoinut itsensä tuloslistan kärkipäähän. Elviran isosisko Hanna aloitti kautensa vahvasti, kun normaalimatkalta irtosi voitto yhdellä sakolla. Tämän jälkeen ammunta ei ole kuitenkaan ollut enää uomissaan, ja häneltä vaaditaan tasonnostoa penkalla jos podiumsijat kiinnostavat.

Alkukauden tulosten perusteella vaikuttaa siltä, että useat kärkiurheilijat ovat onnistuneet kesän harjoituskaudella kehittämään hieman kadoksissa olleita hyviä ominaisuuksiaan. Esimerkiksi Denise Herrmann-Wick on aloittanut kautensa vahvasti ja saanut hiihtoon muutamien vuosien takaista kovaa kulkua. Herrmann-Wick oli Hochfilzenin pikakisan ykkönen nolla-ammunnalla ja hänen tasolleen nopealla penkkatyöskentelyllä.

Lisa Vittozzin ampumatekeminen oli viime kaudella surkuhupaisaa, mutta eipä ole enää. Vittozzi on ampunut hyvin ja noussut vuoden tauon jälkeen mukaan voittokamppailuihin. Toisen italialaisen Dorothea Wiererin ammuntanopeus on kiertueen kärkeä, mutta esimerkiksi Vittozzia hitaampana hiihtäjänä Wiereriltä vaaditaan todennäköisesti nolla-ammuntaa, jos podiumsijat kiinnostavat.

Norjalaisista suurimmat odotukset kohdistuvat hyvään ampujaan Ingrid Landmark Tandrevoldiin. Marketa Davidova on Kontiolahden pikakisaa lukuun ottamatta ollut jokaisessa kauden henkilökohtaisessa kisassa seitsemän parhaan joukossa ja on vaikea keksiä syytä miksi ei olisi myös perjantaina.

Kisan yllätysnimeksi voisi nostaa Anna Weidelin. Saksalainen on erittäin nopea penkkatyöskentelyssä ja myös osumaprosentit ovat kelpo luokkaa. Jos vain taulut kaatuvat, niin myös kohtalaisena hiihtäjänä Weidel voi nousta korkeallekin listoilla. Kontiolahden avausviikonlopun pikakisassa Weidel oli nolla-ammunnalla viides.

Suomella on kisassa mukana neljä urheilijaa: Mari Eder, Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen ja Nastassia Kinnunen. Minkkinen on aloittanut alkukauden vahvasti ja hiihtänyt useaan pariin otteeseen TOP20:iin. Eder ei ole Minkkisen tavoin hyvä ampuja, mutta hiihtokapasiteetiltaan Ederillä on mahdollisuudet nousta erittäin korkealle.Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi