Norjalaiset dominoivat naisten pikakisaa – Suomalaiset kaukana kärkikahinoista


Norjalaiset dominoivat miesten tapaan Hochfilzenin pikakisaa.
Etusuora: 18.12.2020 16:18Ampumahiihto
Norjalaiset dominoivat naisten pikakisaa – Suomalaiset kaukana kärkikahinoista
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Naisten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hochfilzen 18.12.2020


Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴19.38,0 (1)
2.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+7,6 (0)
3.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+24,6 (1)
4.Franziska Preuss 🇩🇪+25,1 (1)
5.Elvira Öberg 🇸🇪+27,4 (1)
6.Hanna Öberg 🇸🇪+29,4 (1)
7.Elena Kruchinkina 🇧🇾+39,8 (0)
8.Linn Persson 🇸🇪+46,3 (1)
9.Clare Egan 🇺🇸+46,4 (1)
10.Dorothea Wierer 🇮🇹+47,3 (1)

44. Suvi Minkkinen (FIN) +1.44,3 (1)
78. Mari Eder (FIN) +2.40,7 (4)
84. Venla Lehtonen (FIN) +2.54,1 (2)

Kisan ennakko


Kontiolahdella rajusti ammuntansa kanssa takellellut Mari Eder sai ampumahiihdon maailmancupin kolmantena viikonloppuna jälleen juonen päästä kiinni ja pystyi suorittamaan hyvällä perustasolla molemmissa Hochfilzenissa järjestetyissä kilpailuissa saavuttaen sijat 15 ja 21.

Kontiolahteen ampumapaikkatyöskentely oli jo paljon parempaa, sillä sprintissä Ederin osumaprosentti oli 90 ja takaa-ajossa 85. Kontiolahteen verrattuna osumatarkkuus oli selvästi parempaa, mikä lupaa hyvää tulevan viikonlopun kisoihin.

Perjantain Hochfilzenin sprintissä Ederillä on kaikki mahdollisuudet taistella jopa paikasta kymmenen parhaan joukkoon, mikäli hän onnistuu parhaalla tasollaan. Se vaatisi kuitenkin nolla-ammuntaa, sillä Eder antaa tällä hetkellä penkka-ajoissa aivan liian paljon tasoitusta kärjelle, eikä hänen hiihtonsakaan ole vielä kaikkein terävintä.

Viime viikonlopun sprinttikisassa Eder oli penkka-ajoissa 95:s käyttäen ammuntaan noin 23 sekuntia enemmän kuin kärkikymmenikön nopein ampuja Dorothea Wierer. Hiihtoajoissa Eder oli 15:s häviten puoli minuuttia kärjelle, kun suomalainen parhaimmillaan pystyy olemaan viiden nopeimman hiihtäjän joukossa.

Kilpailun voittotaistoon suomalainen ei kuitenkaan ehtine ilman täydellistä onnistumista. Kärkitaiston kuumimmat suosikit ovat alkukauden suurimmat menestyjät Marte O. Röiseland, Tiril Eckhoff, Hanna Öberg sekä Dzinara Alimbekava.

Edellisessä kisassa voittotilinsä avannut Röiseland on ollut alkukauden varmin urheilija, mutta voitot pikakisoissa ovat toistaiseksi kiertäneet häntä. Sama tilanne on myös hänen maannaisellaan Eckhoffilla, joka edellisessä pikakisassa oli kuitenkin jo lähellä voittoa sijoittuen toiseksi.

Molempien norjalaisten hiihtovauhti on rautaista ja antaa mahdollisuuden taistella jokaisen osakilpailun voitosta. Erityisesti Eckhoffilla ammunta kuitenkin pettää varsin usein, vaikkakin viime aikoina harvemmin kuin edellisinä kausina.

Kontiolahden hallitsijatar Hanna Öberg pystyi toipumaan hienosti edellisen pikakisan pettymyksestä nousten takaa-ajossa aivan palkintosijojen tuntumaan. Edellisviikon suoritusten perusteella Öberg ei kuitenkaan ehtine voittotaistoon perjantaina, sillä hiihtovoittoisessa kilpailussa hänen vauhtinsa ei Itävallan maastoissa luultavasti riitä.

Edellisen pikakilpailun voittaja ja kauden suurin yllättäjä Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava on nykyään nostettava jokaisen kilpailun ennakkosuosikkien joukkoon. Valkovenäläinen hiihtää hienoa vauhtia eikä osumatarkkuudessakaan ole valittamista, kuten maailmancupin kokonaiskilpailun kakkossija osoittaa.

Aiempien kilpailuiden voittajien lisäksi kilpailussa kannattaa seurata myös ranskalaisia Julia Simonia, Anais Chevalier Bouchet’ta sekä Justine Braisaz-Bouchet’ta, joilla kaikilla hiihtovauhti riittää taistoon palkintosijoista. Heillä kaikilla ammunta on kuitenkin Akilleen kantapää, sillä he usein pilaavat menestysmahdollisuutensa penkalla.

Vastaava tilanne on myös nuoremmalla Öbergin sisaruksella Elviralla. Ruotsin joukkueen vahvin hiihtäjä voi voittaa jokaisen kilpailun, johon starttaa, mutta toistaiseksi hän on pystynyt nousemaan palkintokorokkeelle myös kerran.

Saksalaisista kannattaa seurata erityisesti Franziska Preussia, joka viikko sitten oli pikakilpailussa kolmas. Aiemmin erityisesti vahvana ampujana tunnettu Preuss oli tuolloin myös ladulla yksi nopeimmista. Hänen maannaisensa Denise Herrmann vaikuttaisi sen sijaan olevan kaukana parhaasta hiihtokunnostaan.

Muilta suomalaisilta Mari Ederin takana ei voida odottaa mitään suuria urotekoja. Ammunnan onnistuessa Suvi Minkkinen voi nousta pisteille, kun taas Venla Lehtoselta ja Erika Jänkältä jo takaa-ajoon pääseminen vaatii huippusuoritusta.

Kilpailu käynnistyy perjantaina kello 15:15.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaRöiseland, Alimbekava
ToinenRöiseland, Alimbekava, Simon, Eckhoff
KolmasRöiseland, Alimbekava, Simon, Eckhoff, E. Öberg
Rivimäärä18 riviä
Rivin hinta3,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy18.12. klo 15:13
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi