Voittaako Röiseland uransa viimeisen pikakilpailun Holmenkollenilla?


Naisten pikakisa on perjantain ainoa tapahtuma ampumahiihdon maailmancupissa Holmenkollenilla.
Etusuora: 17.03.2023 08:28Ampumahiihto
Voittaako Röiseland uransa viimeisen pikakilpailun Holmenkollenilla?
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Marte Olsbu Röiseland.
Naisten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
HUOM! Naisten pikakisa on siirretty perjantailta lauantaille huonon sään takia. Kilpailu alkaa lauantaina klo 16.00.

Naisampumahiihtäjiltä on tullu isoja uutisia viimeisen maailmancup-viikonlopun alla, kun muun muassa Marte Olsbu Röiseland, Denise Herrmann-Wick, Tiril Eckhoff ja Anais Chevalier-Bouchet ovat ilmoittaneet uransa päättymisistään tähän kauteen. Naisten arvokisa- ja maailmancupmenestys on ollut hurjaa, joten kolmikon poisjäänti varmasti näkyy monellakin tapaa ensi kauden maailmancupissa.

Tämän kauden kuudessa maailmancupin pikakisassa, on jokaisessa ollut eri voittaja. Pikakisan kokonaiscupin johdossa on Herrmann-Wick, joka voitti myös matkan maailmanmestaruuden Oberhofissa. Dorothea Wierer hengittää kuitenkin aivan saksalaisen niskaan, joten voitosta tullaan käymään tiukka kamppailu.

Naisten pikakisan tilanne

#UrheilijaTulos
1.Denise Herrmann-Wick 🇩🇪310
2.Dorothea Wierer 🇮🇹296
3.Elvira Öberg 🇸🇪263
4.Julia Simon 🇫🇷250
5.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹231
6.Linn Persson 🇸🇪227
7.Marketa Davidova 🇨🇿214
8.Lisa Vittozzi 🇮🇹200
9.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴198
10.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷170


Viimeisimmän maailmancup-viikonlopun perusteella tämän hetken kuumin ampumahiihtäjä on Wierer. Italialainen takoi Östersundin kahdessa henkilökohtaisessa kilpailussa molemmissa nollat (40/40) ja myös suksi luisti kovinta kyytiä koko kauden aikana. Wierer tunnetaan myös nopeana ampujana, joten Holmenkollenin pikakisassa naiselta voi odottaa kovaa suoritusta. Myös Lisa Vittozzi on loistanut loppukaudesta. Italialaisten väliset voimasuhteet ovat kokonaisuudessaan hyvin tasaiset ja molemmat kuuluvat kisan suuriin suosikkeihin.

Eläköityvän Herrmann-Wickin meno MM-kotikisojen jälkeen on ollut melko tahmeaa. Östersundissa nainen oli hiihtovauhdissa kaukana kauden parhaimmasta kulustaan. Herrmann-Wickillä on kuitenkin teoriassa mahdollisuudet nousta maailmancupin kokonaiskisassa kolmen sakkiin, jos hän onnistuisi päätösviikonloppuna erinomaisesti, mikä varmasti tuo lisäpotkua naisen tekemiseen. Nyt saksalainen on viidennellä sijalla.

Maailmancupin ykkösnimen Julia Simonin meno on vakuuttavaa ja ranskalainen napsii jatkuvasti aivan kärkisijoja. Myös muut ranskalaiset Anais Chevalier-Bouchet, Lou Jeanmonnet ja Caroline Colombo ovat olleet hyvässä vedossa kauden päätöskisoissa. Koko nelikko esitti viime viikonloppuna poikkeuksellisen kovaa hiihtovauhtia, mikä voi toki johtua myös ranskalaisten voitelun onnistumisesta.

Uransa viimeiseen pikakisaan starttaavan Marte Olsbu Röiselandin menestys ei tule jäämään ainakaan kannustuksesta kiinni. Kotiyleisöä huudattava norjalaistähti on viimeisessä kolmessa pikakisassa taiteillut sijoille 1 - 4 - 4 ja saman menon voidaan odottaa jatkuvan Holmenkollenilla. Ingrid Landmark Tandrevold on loppukaudesta äitynyt ladulla kovaan hiihtovauhtiin, sillä hän on kisamuodosta riippumatta ollut viimeisissä maailmancupin kisoissa aivan nopeimpien hiihtäjien joukossa. Tandrevold on myös kelpo ampuja, joten edes naisen voitto pikakisassa ei olisi yllätys.

Hanna Öberg on tällä hetkellä Öbergin sisaruksista ehdottomasti vahvempi. Kuntonsa MM-areenalla ajoittanut Hanna on säilyttänyt hiihtokuntonsa myös MM-kisojen jälkeisissä karkeloissa ja myös ammunta on kulkenut kohtalaisesti. Muilla ruotsalaisilla tekeminen on ollut viime kisoissa todella tahmeaa ja olisi yllätys, mikäli joku muu ruotsalaisista kuin Hanna Öberg nousisi podiumille perjantaina.

Suomalaisista kisassa ovat mukana Noora Keränen, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen, Erika Jänkä ja Sonja Leinamo.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi