Eckhoff jatkoi dominointiaan Nove Meston pikakisassa, Eder mukavasti 18:s


Tiril Eckhoff on tällä hetkellä naisten ampumahiihdon valtiatar.
Etusuora: 06.03.2021 13:15Ampumahiihto
Eckhoff jatkoi dominointiaan Nove Meston pikakisassa, Eder mukavasti 18:s
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tiril Eckhoff.
Naisten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Nove Mesto maailmancup 6.3.2021


Miesten pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Simon Desthieux 🇫🇷22.58,0
2.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+2,4
3.Arnd Peiffer 🇩🇪+4,4
4.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+10,4
5.Tarjei Bø 🇳🇴+10,6
6.Benedikt Doll 🇩🇪+14,5
7.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+26,9
8.Emilien Jacquelin 🇫🇷+29,9
9.Jakov Fak 🇸🇮+32,8
10.Eduard Latypov (ANA+37,2

Tero Seppälä +1.07,5


Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴18.48,4 (1)
2.Yuliia Dzhima 🇺🇦+9,3 (0)
3.Lisa Vittozzi 🇮🇹+15,0 (0)
4.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+16,1 (0)
5.Dorothea Wierer 🇮🇹+16,3 (1)
6.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+17,4 (0)
7.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+18,5 (2)
8.Franziska Preuss 🇩🇪+25,1 (1)
9.Justine Braisaz-Bouchet 🇫🇷+28,7 (1)
10.Denise Herrmann 🇩🇪+29,1
18.Mari Eder 🇫🇮+58,3 (1)
52.Suvi Minkkinen 🇫🇮+1.52,8 (2)
65.Nastassia Kinnunen 🇫🇮+2.06,1 (2)
84.Erika Jänkä 🇫🇮+2.47,4 (2)
Ennakko ja vihje


Mari Ederin suoritus torstaina hiihdetyssä Nove Meston maailmancup-viestissä oli lupauksia herättävä. Eder selvitti ampumapaikat yhdellä varapatruunalla ja ampui vieläpä melko sutjakkaasti. Ederin ammuntasuorituksen arvoa nostaa se, että viestissä lippaalta ammutut nollat olivat erittäin harvinaisia: kisasta löytyi vain viisi urheilijaa, jotka selvittivät molemmat ampumapaikat ilman varapatruunoita.

Ederillä kulki viestissä myös ladulla, sillä hän oli hiihtoajoissa osuutensa toiseksi nopein hiihtäjä vain puoli sekuntia Ranskan Justine Braisaz-Bouchet´ta hitaampana. Jopa Tiril Eckhoff joutui kalpenemaan Ederille hiihtoajoissa viestin kakkososuudella!

Mikäli Eder pystyy lauantaina pikakisassa viestin kaltaiseen suoritukseen, on kaikki mahdollista. Kauden maailmancupkisoissa parhaimmillaan sijalle 15 yltänyt suomalainen pystyy hätyyttelemään nykyvireessään korkeampiakin sijoituksia, mikäli ammunta vain sujuu yhtä mallikkaasti kuin viestissä.

Entäpä kilpailun suosikit?


Kauden sprintticupia johtava Eckhoff täytyy nostaa jälleen kerran pikakisan suosikiksi. Vahvasti viestissä esiintynyt norjalainen näyttää jatkavan MM-kisoista tutuksi tulleessa hirmuiskussaan. Pikakisan hallitseva maailmanmestari kahmi MM-kisoista peräti neljä kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin. Henkilökohtaisista kisoista hän voitti kaikki paitsi normaalimatkan.

Eckhoff on voittanut peräti kauden neljä viimeisintä pikakisaa, eikä voittovireen jatkumiselle näy esteitä. Toki ammunnan pitää sujua yhtä hyvään malliin kuin aiemmissa voittokisoissa. Hurjasti yleensä hiihtävä norjalainen on voittotaistossa yleensä yhdellä sakollakin, puhtaalla ammunnalla voitto on yleensä hyvin lähellä.

Haastajat


Sprintticupin kakkonen maannainen Marte Röiseland on takerrellut viime aikoina, eikä viestiesityskään ollut häikäisevä, sillä hän joutui turvautumaan kisassa peräti neljään varapatruunaan. Norjalaisen hiihtovauhtikaan ei ollut kisan kärkiosastoa. Voittotaistoon nouseminen lauantaina olisi poikkeuksellisesti jopa pieni yllätys.

Sprintticupin kolmonen ja normaalimatkan maailmanmestaruuden Pokljukassa voittanut Ruotsin Hanna Öberg on syytä nostaa jälleen suosikkien joukkoon. Viestin makuuammunnassa kangerrellut Öberg oli ladulla hyvässä vauhdissa ja pudotti pystystä kaikki täplät huimasti 21,6 sekunnissa. Mikäli makuuammunta sujuu, on Öberg todennäköisesti pikakisan kärkinaisia.

Itävallan Lisa Theresa Hauser on noussut tällä kaudella naisten ampumahiihdon absoluuttisten kärkinimien joukkoon. Sprintticupissa kuudentena ja kokonaiscupissa neljäntenä majaileva itävaltalainen juhli Pokljukassa maailmanmestaruutta yhteislähdössä ja otti hopeaa takaa-ajossa sekä sekaviestissä. Vahvavireinen Hauser ampuu hyvin ja hiihtää kovaa: loistava kombo ampumahiihtoon! Hauser voittokaan pikakisassa ei saa yllättää.

Myös viestin väliin jättänyt Saksan Denise Herrmann, tasaisesti esiintynyt Italian Dorothea Wierer ja tasoaan nostanut ja viestissäkin vakuuttanut Norjan Ingrid Landmark Tandrevold kuuluvat potentiaalisiin pikakisan menestyjiin. Mitalispekulaatioihin voi toki nostaa vähintään kymmenen urheilijaa lisää. Esimerkiksi ranskalaisista Braisaz, Anais Chevalier-Bouchet ja Julia Simon ovat aina vaarallisia, mikäli ammunta onnistuu.

Suomalaisista kisassa ovat mukana Ederin (nro 10) lisäksi jo viestissä hiihtäneet Suvi Minkkinen (76), Erika Jänkä (82) ja Nastassia Kinnunen (104).

Katso myös: Naisten pikakisan lähtölista

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaEckhoff, H. Öberg, Tandrevold
ToinenEckhoff, H. Öberg, Tandrevold, Hauser
KolmasEckhoff, H. Öberg, Tandrevold, Hauser, E. Öberg, Muu 3. sija
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy6.3. klo 11:58
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi