Uskomaton Eckhoff jatkoi voittojen tiellä Nove Meston pikakisassa


Norjan Tiril Eckhoff jatkoi uskomattomia esityksiään Nove Meston pikakisassa.
Etusuora: 12.03.2021 19:42Ampumahiihto
Uskomaton Eckhoff jatkoi voittojen tiellä Nove Meston pikakisassa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tiril Eckhoff.
Naisten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Nove Mesto maailmancup 12.3.2021


Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴18.11,1 (1)
2.Denise Herrmann 🇩🇪+6,1 (0)
3.Dorothea Wierer 🇮🇹+10,5 (0)
4.Franziska Preuss 🇩🇪+17,3 (1)
5.Yuliia Dzhima 🇺🇦+30,5 (0)
6.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+31,4 (1)
7.Elvira Öberg 🇸🇪+36,1 (0)
8.Susan Dunklee 🇺🇸+37,2 (0)
9.Julia Schwaiger 🇦🇹+38,1 (0)
10.Lucie Charvatova 🇨🇿+39,7 (1)
44.Nastassia Kinnunen 🇫🇮+1.35,8 (0)
45.Mari Eder 🇫🇮+1.39,2 (3)
49.Suvi Minkkinen 🇫🇮+1.42,9 (0)
89.Erika Jänkä 🇫🇮+2.50,9 (1)
Ennakko ja vihje


Naisten pikakisojen voittajaluettelo on ollut tämän kauden aikana varsin yksitoikkoista luettavaa. Norjan Tiril Eckhoff on ollut kilpakumppaneitaan etevämpi viidessä viimeisimmässä 7,5 kilometrin ja kahden ammunnan kilpailussa. Edellisen kerran norjalainen on tässä kisamuodossa kärsinyt tappion 11. joulukuuta, jolloin Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava juhli voittoa. Tässäkin kisassa Eckhoff oli toinen.

Ykkössuosikin nimeäminen perjantaiseen kilpailuun ei siis ole kovin haastavaa. Aiemmin epävarmasta ammunnastaan tunnettu Eckhoff on onnistunut löytämään penkkatyöskentelyyn hienon varmuuden, joka on yhdessä hurjan hiihtovauhdin kanssa murhaava yhdistelmä muiden urheilijoiden voittohaaveille.

Pokljukan MM-kisojen nelinkertainen maailmanmestari on painellut ladulla peräti 6,44 prosenttia mediaaniaikaa rajumpaa vauhtia

Pikakisoissa Eckhoff on suoriutunut ampumapaikalla 88,75 prosentin tarkkuudella, joka on kärkipään urheilijoista toiseksi paras lukema. Ainoastaan 90 prosentin varmuudella laikkoja pudotellut Hanna Öberg on ollut Eckhoffia tarkempi. Hiihtovauhdissa norjalainen on puolestaan ollut pikakisoissa kaikkein vikkelin. Pokljukan MM-kisojen nelinkertainen maailmanmestari on painellut ladulla peräti 6,44 prosenttia mediaaniaikaa rajumpaa vauhtia.

Puhtaiden tilastojen valossa kilpailun voitto siis voitaisiin melkein luovuttaa Eckhoffille jo ennen starttia. Kaikki hienot voittoputket kuitenkin katkeavat ennemmin ja myöhemmin ja ampumahiihdon kaltaisessa lajissa vahvimmalle ja varmimmallekin urheilijalle sattuu silloin tällöin heikompia päiviä. Siksi Eckhoffin voitonjuhlia ei voi kuuluttaa kirkossa.

Viikko sitten aiemmin kauden aikana melkein varjojen mailla vaellellut Denise Herrmann osoitti jo heräämisen merkkejä. Pikakisassa hän ei vielä juuri häikäissyt hiihdossa, mutta takaa-ajo sujui maastohiihdon olympiamitalistilta jo selvästi paremmin. Nousukuntoinen Herrmann voi hyvänä ammuntapäivänä hyvinkin nousta voittotaistoon.

MM-kisoissa pahasti pettynyt Marte Olsbu Röiseland on myös jokaisen kisan potentiaalinen voittaja. Viime viikolla hän oli molemmissa henkilökohtaisissa kilpailuissa hiihdossa kahden nopeimman hiihtäjän joukossa. Jos Röiseland saisi vihdoin pitkästä aikaan ammunnan onnistumaan pikakisassa virheettömästi, voi hän hyvin haastaa maannaisensa voitosta.

Vahvat ranskalaiset Anais Chevalier-Bouchet ja Justine Braisaz-Bouchet ovat hekin potentiaalisia menestyjiä. Aivan kuten muillakin ennakkosuosikeilla, myös heillä kapula liikkuu ladulla tarvittavan vikkelästi, mutta ammunnassa osumatarkkuus pettää usein voittotaistoa ajatellen. Sama pätee myös Valko-Venäjän Hanna Solaan, joka on MM-pronssin jälkeen alkanut vakiinnuttaa tasoaan top10-tason urheilijana.

Mikäli kaikille nopeimmille hiihtäjille sattuu heikko päivä, kärkkyy heidän takanaan muutamia astetta verkkaisempia hiihtäjiä mahdollisuutta nousta parrasvaloihin. Tähän joukkoon kuuluu esimerkiksi kaksinkertainen kokonaiscupin voittaja Dorothea Wierer sekä MM-kisoissa kahta henkilökohtaista mitalia juhlinut Ingrid L. Tandrevold.

Monien toinen toistaan vaikeampien kilpailuiden jälkeen 18:s sija oli kuitenkin Ederiltä erittäin kelvollinen suoritus

Suomen Mari Eder onnistui viime viikolla pitkästä aikaa saamaan pikakisassa ehjän suorituksen sijoittuen 18:nneksi. Hiihtovauhtinsa puolesta vain yhden sakon ampuneella suomalaisella olisi ollut mahdollisuudet vieläkin parempaan sijoitukseen, mutta vasta 102:ksi nopein ampumanopeus laski hieman sijoitusta.

Monien toinen toistaan vaikeampien kilpailuiden jälkeen 18:s sija oli kuitenkin Ederiltä erittäin kelvollinen suoritus. Perjantaina tämä sama vire toivottavasti jatkuu ja Suomen ykkösurheilija onnistuu jälleen suoriutumaan korkeintaan yhdellä sakkokierroksella. Silloin hänellä on kaikki mahdollisuudet päästä jopa lähelle kymmeneen parhaan joukkoa.

Ederin takana muilta suomalaisilta Suvi Minkkiseltä, Nastassia Kinnuselta ja Erika Jänkältä pistesijat mennevät liian kaukana. Kaikille heille pääsy 60 parhaan joukkoon ja lauantaiseen takaa-ajoon on kuitenkin realistinen tavoite.

Katso: Lähtölistat pikakisaan

Lue myös: Nove Meston kisojen aikataulu ja tulokset

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaEckhoff, Herrmann
ToinenEckhoff, Herrmann, Röiseland, H. Öberg, Hauser
KolmasEckhoff, Herrmann, Röiseland, H. Öberg, Hauser, Chevalier
Rivimäärä32 riviä
Rivin hinta6,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy12.3. klo 18:28
TVYLE2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi