Eckhoff suvereeni voittaja Oberhofin pikakisassa


Vuoden 2021 ensimmäisen pikakisan ennakkosuosikit ovat tuttuja nimiä. Suomalaisodotukset ovat maltillisia.
Etusuora: 08.01.2021 13:45Ampumahiihto
Eckhoff suvereeni voittaja Oberhofin pikakisassa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tiril Eckhoff.
Naisten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Oberhof maailmancup 8.1.2021


Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴23.54,0 (0)
2.Hanna Öberg 🇸🇪+29,6 (0)
3.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+40,2 (1)
4.Julia Simon 🇫🇷+44,3 (2)
5.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+52,6 (2)
6.Evgeniya Pavlova+59,1 (0)
7.Marketa Davidova 🇨🇿+59,7 (1)
8.Elena Kruchinkina 🇧🇾+1.00,9 (2)
9.Justine Braisaz-Bouchet 🇫🇷+1.09,1 (1)
10.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+1.09,9 (2)
-----------------
55.Mari Eder 🇫🇮+2.44,2 (4)
60.Erika Jänkä 🇫🇮+2.51,3 (1)
72.Venla Lehtonen 🇫🇮+3.18,7 (1)
75.Suvi Minkkinen 🇫🇮+3.27,2 (2)
Ennakko ja vihje


Ampumahiihdon maailmancup jatkuu uutena vuonna lajin pyhätössä Oberhofissa, joka tunnetaan tiukoista nousuistaan ja oikukkaista tuulistaan. Edessä on siis aivan toisenlainen kisapaikka kuin Hochfilzen, jossa ampumahiihtäjät kilpailivat kaksi edellistä viikonloppua.

Viikonlopun ensimmäisenä koitoksena edessä ovat pikamatkat. Sähäkässä 7,5 kilometrin ja kahden ammunnan kilpailussa korostuvat hiihtovoima sekä kyky ampua nopeasti ja tarkasti kovasta matkavauhdista.

Kauden aiempien pikakilpailuiden voittajat Ruotsin Hanna Öberg, Norjan Tiril Eckhoff sekä Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava ovat kaikki potentiaalisia menestyjiä myös perjantaina. Alkukauden suurimman yllättäjän Alimbekavan tuloskäyrä tosin kääntyi laskuun viimeisenä viikonloppuna ennen joululomaa.

Norjan Eckhoff on hiihtovoimaisena urheilijana erittäin potentiaalinen voittaja Oberhofin raskaissa maastoissa. Haastavat ampumaolosuhteet voivat tosin tuottaa haasteita aina välillä epävarmasti ampuvalle norjalaiselle.

Ruotsin Hanna Öberg aloitti kautensa dominoivasti, mutta sen jälkeen erityisesti hänen hiihtovauhdissaan tapahtui selvä pudotus. On mielenkiintoista nähdä, millaista vauhtia ruotsalainen pitää uuden vuoden puolella. Osumatarkkuus hänellä yleensä riittää voitosta taistelemiseen.

Öbergin pikkusisko Elvira on kauden avauksen jälkeen ollut ruotsalaisista vahvin hiihtoladulla, mistä johtuen hänet on nostettava kilpailun suurimpien suosikkien joukkoon. Erityisesti makuupaikalla hän on kuitenkin pudottanut laikkoja liian pienellä prosentilla, mistä johtuen hänen voittonsa olisi yllätys.

Alkukauden jälkeen maailmancupia johtava Marte Olsbu Röiseland on ennakkosuosikki jokaiseen kilpailuun, johon hän starttaa. Norjalainen ei toistaiseksi ole vielä juhlinut pikakisoissa, mutta tasaisten otteiden vuoksi hän on myös pikakisacupin kärjessä. Röiseland on kärkiampumahiihtäjistä tasaisin, mutta ei läheskään aina paras.

Ranskalaiskolmikko Anais Chevalier-Bouchet, Justine Braisaz-Bouchet ja Julia Simon ovat kaikki hiihtovoimaltaan riittävän hyviä nousemaan kärkitaistoon. Kaikille heille kilpailuihin osuu kuitenkin yleensä liikaa sakkoja. Sama pätee myös norjalaiseen Ingrid L. Tandrevoldiin.

Maailmancupin siirryttyä Saksaan on mielenkiintoista nähdä, millaisessa vireessä Denise Herrmann on. Entinen maastohiihtäjä on ollut alkukaudesta ladulla kuin varjo entisestään. Jos Herrmann on päässyt takaisin parempaan kuntoon, sopii Oberhofin latuprofiili hänelle erinomaisesti.

Ampumahiihdossa yksittäisessä kilpailussa useampi nainen pystyy sijoittumaan kolmen parhaan joukkoon, koska erot hiihtoajoissa ovat melko pieniä ja ammunta sekoittaa pakkaa. Tästä johtuen erityisesti Oberhofin epävakaissa sääoloissa yllättäjät ovat mahdollisia, jos useampi kärkipään urheilija viettää liikaa aikaa sakkokierroksella.

Suomalaisnaiset pistejahdissa


Suomalaisittain alkukausi on ollut melkoista vuoristorataa. Suomen ykkösnainen Mari Eder on saanut kaksi ehjää kilpailua ja näistä hyvät sijoitukset, mutta muuten hänen suorittamisensa on kaatunut aivan liian moneen ohilaukaukseen.

Oberhofissa Eder on parhaimmillaan ollut viides, joten kisapaikalta on myös hyviä muistoja. Toisaalta myös Itä-Saksan entisen valmennuskeskuksen sakkorinki on tullut tuulisissa oloissa Ederille usein liiankin tutuksi. Siksi häneltä voidaan odottaa kisassa oikeastaan mitä tahansa sijojen 1–90 välillä.

Suvi Minkkinen onnistui hyvin viimeisessä kilpailussaan ennen joulutaukoa, kun hän saavutti hienon ampumasuorituksen siivittämänä uransa parhaan sijoituksen takaa-ajossa. Tästä olisi hyvä jatkaa myös uuden vuoden puolella. Oberhofin raskas rataprofiili ei tosin suosi Minkkisen ominaisuuksia.

Kilpailun kahdelta muulta suomalaiselta Venla Lehtoselta ja Erika Jänkältä pitää odottaa lähinnä mahdollisimman hyviä omia suorituksia ja erityisesti tarkkaa ampumapaikkatyöskentelyä. Maalissa voidaan sitten katsoa, kuinka korkealle oma maksimisuoritus lopulta riitti.

Veikkauvihjeet


Kisa on hyvin haastava veikattava pitkän joulutauon jäljiltä. Aavistellaan Herrmannin nousuvirettä kotimaan laduillaan.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaHerrmann, Röiseland, Eckhoff
ToinenHerrmann, Röiseland, Eckhoff
KolmasHerrmann, Röiseland, Eckhoff, H. Öberg, Wierer, Preuss, Muu 3. sija
Rivimäärä30 riviä
Rivin hinta6,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy8.1. klo 12:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi