Tiril Eckhoff voittaa yhä vaan, Minkkinen pisteille Östersundin pikakisassa


Hurjassa lennossa oleva Tiril Eckhoff jatkoi Östersundissa uskomatonta voittosarjaansa.
Etusuora: 19.03.2021 14:45Ampumahiihto
Tiril Eckhoff voittaa yhä vaan, Minkkinen pisteille Östersundin pikakisassa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tiril Eckhoff.
Naisten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Östersund maailmancup 19.3.2021


Miehet pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Lukas Hofer 🇮🇹22.27,1
2.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+4,0
3.Tarjei Bø 🇳🇴+14,4
4.Simon Desthieux 🇫🇷+22,4
5.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+28,6
6.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+31,9
7.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+46,1
8.Johannes Dale 🇳🇴+50,7
9.Vladimir Iliev 🇧🇬+55,1
10.Roman Rees 🇩🇪+57,6

45. Tero Seppälä +1.55,6
81. Heikki Laitinen +3.12,1
84. Tuomas Harjula +3.20,5

Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴18.44,6 (1)
2.Dorothea Wierer 🇮🇹+2,5 (0)
3.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+6,7 (0)
4.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+15,4 (1)
5.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+16,4 (1)
6.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+18,2 (1)
7.Lena Haecki 🇨🇭+21,3 (0)
8.Milena Todorova 🇧🇬+22,3 (0)
9.Ida Lien 🇳🇴+25,6 (0)
10.Paulina Fialkova 🇸🇰+26,0 (1)
36.Suvi Minkkinen 🇫🇮+1.10,7 (0)
63.Mari Eder 🇫🇮+1.50,6 (3)
90.Nastassia Kinnunen 🇫🇮+2.44,2 (3)
-Erika Jänkä 🇫🇮DNS

Ennakko ja vihje


Eckhoff, Eckhoff, Eckhoff, Eckhoff… Naisten ampumahiihdon maailmancupin pikakisojen voittajaluettelo alkaa muistuttaa 1970-luvun presidentinvaalien tuloslaskentaa. Kalenterivuonna 2021 jokainen pikakisa on päättynyt Tiril Eckhoffin voittoon, minkä lisäksi hän juhli voittoa myös vuoden 2020 viimeisessä pikakisassa.

Jo kuusi pikakisaa peräkkäin voittanut norjalainen on hurjan vireensä ansiosta noussut ryminällä myös kaikkien aikojen tilastossa. Eckhoff on voittanut urallaan nyt 12 pikakilpailua ja jakaa kolmatta sijaa voittotilastossa Saksan Uschi Dislin kanssa.

Mikäli Eckhoff voittaa myös perjantaina Östersundissa, tiputtaa hän Dislin pois kolmen parhaan joukosta ja nousee tilaston jaetulle kakkossijalle yhdessä ruotsalaisen ampumahiihtolegendan Magdalena Forsbergin kanssa. Yhteensä kuusi maailmancupin kokonaisvoittoa urallaan saavuttanut ruotsalainen dominoi ampumahiihtoa mielin määrin 2000-luvun taitteessa ja hänen saavutuksiinsa yltäminen on aina merkittävä saavutus.

Perjantain pikakisassa Eckhoff on jälleen kerran ylivoimainen suosikki. Vaikka yksikään voittoputki ei voi jatkua ikuisesti, ei Eckhoffin pysäyttäjää tällä hetkellä ole näköpiirissä. Norjalainen on onnistunut pitämään aiemmin ailahtelevan ammuntansa hallinnassa ihailtavalla varmuudella ja hiihtoladulla ei tällä hetkellä Eckhoffia nopeampaa menijää kilpakumppanien joukosta löydy.

Östersundin latuprofiilit kuuluvat lisäksi ampumahiihtokiertueen haastavimpiin, mikä entisestään nostaa norjalaisen jo valmiiksi erinomaisia voittomahdollisuuksia. Toisaalta Östersund tunnetaan myös epävakaisista sääoloistaan, jotka tekevät kisoista välillä enemmän lottoa kuin kilpaurheilua.

Eckhoffin potentiaalisiin kuuluu loppukaudesta vahvaan vireeseen päässyt Denise Herrmann. Hiihtovauhtinsa kanssa läpi kauden kipuillut saksalainen on yleensä ollut Östersundissa vahvoilla. Entinen maastohiihtäjä saavutti Ruotsissa uransa ensimmäiset maailmancup-voitot sekä uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan henkilökohtaisen arvokisavoiton.

Eckhoffin maannainen Marte Röiseland on myös periaatteessa potentiaalinen haastaja sekä vahvana hiihtäjänä että riittävän hyvänä ampujana. Röiseland on kuitenkin kipuillut epäonnistuneiden MM-kisojen jälkeen ammuntansa kanssa erityisesti pikakisoissa. Liialliset sakot ovat pudottaneet edellisvuoden MM-mitalirohmun ulos kärkisijoilta.

Ranskalaisurheilijat Anais Chevalier-Bouchet, Justine Braisaz-Bouchet sekä Julia Simon ovat kaikki osoittaneet kauden aikana pystyvänsä taistelemaan kärkipään sijoista. Kaikkien heidän tulostasonsa on tosin heitellyt sekä ammunnassa että hiihtovauhdissa, joten heidät voi tuloksista löytää joko podiumilta tai juuri ja juuri maailmancupin pisteiltä.

Alkukaudesta kaukana kärjen takanakin ajoittain puurtanut kahden edelliskauden kokonaiscupin voittaja Dorothea Wierer on päässyt loppukaudesta jälleen parempaan vireeseen myös pikakisoissa ja on potentiaalinen palkintosijaurheilija. Voittoon italialaisen sarjatuliampujan vauhti tuskin riittää, ellei monille muille kärkiurheilijoille satu synkkää päivää ammuntapenkalla.

Kärjen takana mielenkiintoa kisaan tuo maailmancup-debyyttinsä tekevä Ruotsin Stina Nilsson. Maastohiihdon sprintin olympiavoittaja Nilsson on saanut huomata kauden kuluessa, ettei lajinvaihto ole niin helppoa kuin esimerkiksi Herrmannin suorituksista voisi päätellä.

IBU Cupissa ailahdellen esiintyneeltä Nilssonilta ei kilpailussa voi odottaa mitään suuria, mutta mikäli hän saa pidettyä ammuntansa kasassa kahteen kertaan, nähdään hänet varmasti myös takaa-ajossa lauantaina. Joka tapauksessa hän on kuitenkin varmasti yksi kilpailun seuratuimmista urheilijoista.

Suomalaisista matkaan starttaavat Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen sekä Erika Jänkä. Ederin tilanne on totutunlainen, eli hiihtovauhti mahdollistaisi sijoituksen 20 parhaan joukossa, mutta hidas ja epävarma ammunta tekevät hyvän sijoituksen saavuttamisesta epätodennäköistä. Minkkinen ja Kinnunen taas selviytyvät hyvällä suorituksella takaa-ajoon, Jänkältä se vaatisi huippupäivää.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaEckhoff, Wierer
ToinenEckhoff, Wierer, Röiseland, H. Öberg
KolmasEckhoff, Wierer, Röiseland, H. Öberg, Herrmann
Rivimäärä18 riviä
Rivin hinta3,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy19.3. klo 13:28
TVYLE AreenaKatso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi