Naisten pikakisan voitosta odotettavissa tiukka kamppailu - Onko Eder saanut ammuntansa uomiin?


Perjantaina kilpaillaan naisten pikakisa Nove Meston maailmancupissa.
Etusuora: 03.03.2023 08:58Ampumahiihto
Naisten pikakisan voitosta odotettavissa tiukka kamppailu - Onko Eder saanut ammuntansa uomiin?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Elvira Öberg.
Naisten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Nove Meston maailmancup jatkuu perjantaina naisten pikakisan merkeissä. Kisa käynnistyy kello 17.10.

Denise Herrmann-Wick onnistui MM-kotikisoissaan mainiosti ja voitti pikakilpailun. Jo ennen MM-kisoja Herrmann-Wick oli suoriutunut kauden pikakisoissa hienosti, sillä saksalainen johtaa maailmancupin pikakisan kokonaiscupia. Herrmann-Wick on myös yksi suosikeista perjantain pikakisaan. Ovatko akut kuitenkin tyhjät, kun kauden päätavoite on suoritettu onnistuneesti?

Pikakisan kokonaiscupin tilanne

#UrheilijaTulos
1.Denise Herrmann-Wick 🇩🇪270
2.Elvira Öberg 🇸🇪263
3.Dorothea Wierer 🇮🇹246
4.Linn Persson 🇸🇪221
5.Julia Simon 🇫🇷218
6.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹195
7.Marketa Davidova 🇨🇿189
8.Lisa Vittozzi 🇮🇹166
9.Mari Eder 🇫🇮143
10.Anna Magnusson 🇸🇪140
11.Paulina Batovska Fialkova 🇸🇰140


Toisin kuin miesten kilpailussa, niin naisten kisassa on kasapäin suuria voittajasuosikkeja. Marte Olsbu Röiseland aloitti maailmancup-kautensa vasta tammikuussa ja meno on ollut heti alusta alkaen hyvää. Norjalainen ei ole kuitenkaan vielä voittanut kauden aikana mitään, joten olisiko hänen vuoronsa nousta korkeimmalle korokkeelle perjantaina? MM-kisojen pikakisassa ja viimeisimmässä maailmancupin pikakisassa Röiseland oli molemmissa neljäs yhdellä sakolla.

Elvira Öberg on sairastellut paljon tämän vuoden puolella ja Oberhofin MM-kisoissa naiselta jäi väliin kolme starttia sairastelun vuoksi. Elviran meno on ollut jo pitkään tahmeaa ja sairastelut ovat tuskin parantaneet tilannetta. Ruotsalaisen ammunta on kuitenkin ollut todella kovalla tasolla, sillä edellisessä kolmessa pikakisassa Elvira on ampunut yhteensä vain yhden sakon. Jos hiihtovauhtiin ei ole tullut kohennusta, niin voittoon tarvitaan ruotsalaiselta nollat perjantaina, jos sekään riittää.

Hanna Öberg esitti Oberhofissa kauden parastaan ja kunto on tuskin kadonnut mihinkään reilussa viikossa. Maailmancupin johtaja Julia Simon on ollut vahvassa kunnossa läpi kauden ja ranskalainen on myös perjantaina suuri suosikki.

Dorothea Wiererin menestys nojautuu nopeaan ja tarkkaan ammuntaan. Oberhofissa ammunta takkuili, mikä näkyi heti myös tuloslistalla. Wierer on kuitenkin pikakisan kokonaiscupissa kolmantena, joten naisen otteita on syytä seurata tarkasti.

Muita päivän suosikkeja ovat muun muassa hyvät ampujat Linn Persson, Ingrid Landmark Tandrevold ja Lisa Vittozzi sekä Anamarija Lampic, joka huippuammunnalla voisi hätyytellä palkintokorokesijoja.

Numerolla yksi naisten pikakisaan starttaa Mari Eder, joka on viime ajat ollut aivan hukassa ammuntansa kanssa. Muut kisan suomalaiset ovat huippusuorituksen Oberhofissa normaalimatkalla tehnyt Suvi Minkkinen sekä Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi