Naisten pikakisan ennakko & lähtölistat - Oberhof MM


Perjantaina ampumahiihdon Oberhofin MM-kisoissa kilpaillaan yksi kisatapahtuma, naisten pikakilpailu.
Etusuora: 09.02.2023 20:28Ampumahiihto
Naisten pikakisan ennakko & lähtölistat - Oberhof MM
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Dorothea Wierer.
Naisten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten pikakisa käynnistyy perjantaina kello 15:30.

Denise Herrmann-Wick on ollut nousukunnossa MM-kisojen lähestyessä. Hiihtoajoissa 34-vuotias konkari on ollut paikoitellen ylivoimainen ja myös keskiviikon sekaviesti osoitti naisen olevan erinomaisessa kunnossa. Herrmann-Wick pystyy paikkaamaan paljon kovalla hiihtovauhdillaan, mutta melko hitaana ampujana hänellä ei ole suuremmin varaa ampua sakkoja, jotta unelma MM-kotikullasta säilyy hengissä.

Hermmann-Wick on ollut kauden neljässä pikakisassa kolme kertaa kuudes ja kerran kolmas. Oberhofissa saksalainen pääsee esittämään taitojaan kotiyleisön edessä, mikä varmasti tuo painetta ammuntaan, mutta lisävauhtia hiihtoon.

Pikakisan tilanne mc-kausi 2022/2023

#UrheilijaPisteet
1.Denise Herrmann 🇩🇪270
2.Elvira Öberg 🇸🇪263
3.Dorothea Wierer 🇮🇹246
4.Linn Persson 🇸🇪221
5.Julia Simon 🇫🇷218
6.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹195
7.Marketa Davidova 🇨🇿189
8.Lisa Vittozzi 🇮🇹166
9.Mari Eder 🇫🇮143
10.Anna Magnusson 🇸🇪 & Paulina Fialkova-Batovska 🇸🇰140


Maailmancupia johtava Julia Simon on ollut läpikauden tasaisen varmassa kunnossa. Oberhofin ammuntapenkkakaan ei tuottanut sekaviestissä ongelmia, sillä hän ampui erittäin vauhdikkaasti ja oli myös osuuden nopein hiihtäjä. On vaikea keksiä syitä miksi Simon ei olisi aivan terävimmässä kärjessä perjantaina.

Jos vertaa pikakisan kahta suurinta ennakkosuosikkia keskenään, niin sen minkä Simon häviää Herrmann-Wickille hiihtovauhdissa, voittaa hän sekunnit takaisin nopeassa penkkatyöskentelyssä.

Elvira Öbergin menestys on nojautunut kovaan hiihtovauhtiin. Tämän vuoden puolella se ei ole ollut kuitenkaan enää entisensä, minkä takia häntä ei voida pitää paperilla yhtä suurena suosikkina kuin Herrmann-Wickiä ja Simonia. Öberg ei onnistunut voittamaan kaksi viikkoa sitten pikakisaa Anterselvassa nolla-ammunnalla ja Oberhofin sekaviestissä hän ei kuulunut aivan nopeimpien hiihtäjien joukkoon. Elvira on kuitenkin ehdottomasti kisan suuria mitalisuosikkeja.

Linn Persson on kauden pikakisan kokonaiscupissa peräti neljäntenä. Persson ampuu nopeasti ja tarkasti ja hiihtovauhtikin on hyvää. Anterselvan kisaviikko jätti kuitenkin ilmaan pieniä kysymysmerkkejä naisen kunnosta. Hanna Öberg on saanut paremmin juonesta kiinni joulutauon jälkeen, mutta edelleenkään meno ei ole ollut vielä aivan sitä totuttua Hannaa. Joka tapauksessa hänet on nostettava kisan mitalisuosikkien joukkoon, mutta voitto olisi yllätys, sillä ruotsalaisella on toistaiseksi vain yksi podiumsija koko kaudelta ja sekin tuli avauskisassa Kontiolahdella.

Dorothea Wierer nappasi kauden avausvoittonsa maailmancupin viimeisimmästä pikakisasta. Vaikuttaa siltä, että konkari on saanut viriteltyä itsensä kuntoon juuri silloin kuin pitääkin. Sama sanat koskevat Lisa Vittozzia, joka on erityisesti ampunut todella hyvin viimeisimmissä kilpailuissaan.

Miesten pikakisaan voisi suosikeiksi lähes puolet Norjan kansasta, mutta naisten puolella ei ole kuin yksi norjalainen suursuosikki, Marte Olsbu Röiseland. Viime vuonna maailmancupia ja olympialaisia dominoinut 32-vuotias norjalainen teki kauden maailmancup-debyyytin vasta tammikuussa ja jälki on ollut heti hyvää. Röiseland on ollut kauden avauskisaansa lukuun ottamatta, joka kisassa kymppisakissa, mutta podiumille hän ei ole vielä noussut. On vaikea kuvitella, että puolikuntoisuuden takia viime vuoden puolella maailmancup-kisat väliin jättäneen norjalaisen kuntopiikki olisi jo nähty, vaan meno yltyy entisestään kisojen myötä.

Ranskan Lou Jeanmonnot´lle aukesi täksi kaudeksi paikka Ranskan maailmancup-joukkueeseen. Tulosten perusteella häntä ei olle lähettämässä takaisin IBU Cupiin, sillä Jeanmonnot on tehnyt kiertueella erittäin hyvää tulosta ja hän on Simonin ja anais Chevalier-Bouchetín potentiaalinen mitalinainen. Anamarija Lampicilta voidaan odottaa sijoitusta korkeimman korokkeen ja jämäsijojen väliltä, sillä täksi kaudeksi ampujahiihtäjäksi siirtyneen slovenialaisen ammunta on todella epävarmaa, mutta hiihtovauhti huippuluokkaa.

Perjantaina ensimmäisenä matkaan säntäävä Mari Eder on pikakisan maailmancupin kokonaiskisassa hienosti yhdeksäntenä. Suomalaiselta vaaditaan kuitenkin onnistumista ammunnassa – jota ei valitettavasti ole hetkeen tapahtunut – jotta sijoitus kymppisakkiin irtoaisi. Kisan muut suomalaiset ovat Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen ja Venla Lehtonen.Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi