Ampumahiihdon maailmancup-kausi huipentuu Holmenkollenilla - Wierer ja Vittozzi tasapisteissä pikamatkalle, Mäkäräinen yllätysvalmis


Ampumahiihdon maailmancupin päätöskilpailut kilpaillaan Norjassa Oslon Holmenkollenilla 21.-24.3. Naisten päätösrupeama aloitetaan torstaina pikamatkalla. Italialaiskaksikko Lisa Vittozzi - Dorothea Wierer kisaavat tasapisteissä kokonaiscupin voitosta.
Etusuora: 21.03.2019 11:22Ampumahiihto
Ampumahiihdon maailmancup-kausi huipentuu Holmenkollenilla - Wierer ja Vittozzi tasapisteissä pikamatkalle, Mäkäräinen yllätysvalmisVeikkaus
Dorothea Wierer. Christian Bier [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Naisten pikamatka kisataan Holmenkollenin torstaina klo 17:30 alkaen.

Naisten osalta jo torstaina käynnistyvä Holmenkollenin maailmancup-viikonvaihde huipentaa ampumahiihdon maailmancup-kauden 2018-2019. Naisten maailmancupin tilanne ennen Holmenkollenin kisoja on kutkuttava. Italian kaksikko Dorothea Wierer - Lisa Vittozzi johtavat kokonaiscupia tasapistein 99 pisteen erolla Norjan Marte Olsbu Röiselandiin! Kokonaiscupin voittopokaali päätyy siis suurella todennäköisyydellä Italiaan. Kaisa Mäkäräinen on maailmancupissa viidentenä 238 pistettä kärjestä. Ruotsin Hanna Öberg ahdistaa Mäkäräistä vain viiden pisteen päässä.

Kauden viimeinen kisarupeama sisältää kolme kilpailua: pikamatkan, takaa-ajon ja yhteislähdön. Torstaina kisattava pikamatkan suosikkeihin lukeutuu koko edellä mainittu kolmikko. Kaksi viikkoa sitten Östersundin MM-kisojen pikamatkalla koko kolmikko tosin epäonnistui Wiererin oltua kymmenes, Vittozzin 21. ja Röiselandin 25. Slovakian Anastasia Kuzmina vei MM-kultaa ennen Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldia ja Saksan Laura Dahlmeieria. Mäkäräinen oli kilpailun 12. kahdella ohilaukauksella.

Wierer huipensi MM-kisansa yhteislähdön maailmanmestaruuteen ja osoitti olevansa kauden lopussa huippuiskussa. Vittozzi otti normaalimatkalla hopeaa ja on myös vahvassa kunnossa. Kumpikin taistelee varmasti tosissaan uransa ensimmäisestä kokonaiscupin voitosta Holmenkollenilla.

Denise Herrmannilta todella vahvat MM-kisat


Saksan hiihtotykki Denise Herrmann oli vahvassa iskussa läpi koko Östersundin MM-kisarupeaman. Hän voitti kultaa takaa-ajossa, otti hopeaa sekaviestissä ja pronssi yhteislähdössä. Pikatmatkalla Herrmann oli kuudes. Parisekaviesti ja viesti toi neljännet sijat. Normaalimatkan kisan Herrmann jätti väliin. Hiihtovauhti oli totutun kovaa ja ammunta oli selkeästi aiempaa varmemmalla tasolla eikä suuria kyykkäyksiä tullut, kuten sijoituksetkin osoittavat. Mikäli Herrmann jatkaa MM-kisojen tasolla, on hän yksi pikamatkan suurimpia ennakkosuosikkeja.

Mäkäräinen hakee positiivista päätöstä kaudelle


Mäkäräisen MM-kisaurakka kariutui karkeisiin epäonnistumisiin ampumapaikalla. Täytyy kuitenkin muistaa, että hän oli mitalitaistossa vielä viimeisessä ammunnassa yhteislähdössä ja pikamatkalla. Östersundin ammuntaolosuhteet olivat paikoin erittäin haastavat, eikä Mäkäräinen oli omimmillaan näissä keleissä. Mikäli Holmenkollenin tuulet ovat maltilliset, saattaa Mäkäräinen näyttää vielä kyntensä kauden päätöskilpailuissa. Pikamatka on aina sopinut hänelle erittäin hyvin, eikä palkintopallisijoitus olisi mikään järisyttävä yllätys.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Kovat hiihtäjät ovat vahvoilla pikamatkalla. Herrmannin kunto tuntuu olevan rautaa ja ammuntakin sujuu. Yllätyshakuna alariveille MM-kisojen päätösmatkalla väkevästi hopeaa ottanut Venäjä Ekaterina Yurlova-Pecht.

Peli-idea 1 - Supertirpla 1

VoittajaHerrmann
ToinenRöiseland, Kuzmina, Vittozzi, Wierer, Yurlova-Pecht, Mäkäräinen
KolmasRöiseland, Kuzmina, Vittozzi, Wierer, Yurlova-Pecht, Mäkäräinen
Rivimäärä30 riviä
Rivin hinta6,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy21.3. klo 17:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet