Norjalle kolmosvoitto Salpausselän kisojen skiathlonissa - Pärmäkoski yhdeksäs


Norjalaiset putsasivat pöydän Salpausselän kisojen avauskisassa.
Etusuora: 23.01.2021 12:17Hiihto
Norjalle kolmosvoitto Salpausselän kisojen skiathlonissa - Pärmäkoski yhdeksäs
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2019
Veikkaus
Krista Pärmäkoski Ainiovaaran SM-hiihdoissa 2019.
Naisten skiathlonin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Salpausselän kisat 23.1.


Miesten skiathlon 30 km

#UrheilijaTulos
1.Emil Iversen 🇳🇴1:10.18,4
2.Sjur Røthe 🇳🇴+0.4
3.Pål Golberg 🇳🇴+6,6
4.Simen Hegstad Krüger 🇳🇴+9,5
5.Alexander Bolshunov+20,9
6.Hans Christer Holund 🇳🇴+28,7
7.Dario Cologna 🇨🇭+32,8
8.Iivo Niskanen 🇫🇮+33,0
9.Jens Burman 🇸🇪+35,8
10.Friedrich Moch 🇩🇪+41,8
26.Ristomatti Hakola 🇫🇮+2.32,6
31.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+2.56,2
36.Joni Mäki 🇫🇮+3.46,5
40.Juho Mikkonen 🇫🇮+4.45,6
44.Markus Vuorela 🇫🇮+5.27,3
48.Remi Lindholm 🇫🇮+5.34,5
50.Petteri Koivisto 🇫🇮+6.35,8
51.Lauri Lepistö 🇫🇮+7.01,2
52.Alexander Ståhlberg 🇫🇮+7.33,4
-Ville Ahonen 🇫🇮LAPPED
-Lauri Vuorinen 🇫🇮LAPPED


Voittotaistossa mukana olleet Bolshunov ja Holund kaatuivat laskussa ennen viimeistä nousua.

Naisten skiathlon 15km

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴37.45,1
2.Helene Marie Fossesholm 🇳🇴+28,1
3.Heidi Weng 🇳🇴+29,6
4.Ebba Andersson 🇸🇪+29,7
5.Jessica Diggins 🇺🇸+30,1
6.Natalia Nepryaeva+1.02,5
7.Charlotte Kalla 🇸🇪+1.02,8
8.Teresa Stadlober 🇦🇹+1.02,8
9.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+1.02,8
10.Anne Kjersti Kalvå 🇳🇴+1.07,4
12.Kerttu Niskanen 🇫🇮+1.07,7
19.Johanna Matintalo 🇫🇮+2.51,5
21.Laura Mononen 🇫🇮+3.15,8
23.Riitta-Liisa Roponen 🇫🇮+3.21,5
31.Vilma Nissinen 🇫🇮+3.52,8
34.Anne Kyllönen 🇫🇮+4.23,6
38.Anni Kainulainen 🇫🇮+5.08,4
39.Emmi Lämsä 🇫🇮+5.49,8
-Anni Alakoski 🇫🇮DNF

Ennakko ja vihje


Suomen ykköshiihtäjät palaavat jälleen tositoimiin maastohiihdon maailmancupissa, kun kausi jatkuu kotikisoilla Lahden Salpausselällä. Perinteisten Salpausselän kisojen ohjelmassa ovat miesten ja naisten skiathlonit sekä viestit.

Lauantaisessa naisten skiathlonissa suomalaiskatseet kohdistuvat tiukimmin kaksikkoon Krista PärmäkoskiKerttu Niskanen, jotka ovat esittäneet lupaavia otteita kauden aiemmissa kisoissa. Lahdessa on mielenkiintoista nähdä, kuinka heidän kuntonsa kestää kansainvälistä vertailua kuukausi ennen MM-hiihtoja.

Pärmäkosken alkukausi meni pitkän sairastelun vuoksi täysin pilalle, mutta Tour de Skillä hän osoitti olevansa vahvassa nousukunnossa. Vaikka vuodenvaihteessa ei vielä terävintä Pärmäkoskea nähtykään, niin tasainen suorittaminen herätti henkiin jo hetkeksi kuihtuneet toiveet MM-menestyksestä.

Lahdessa nähdään, kuinka Pärmäkoski on toipunut Tourin rasituksista ja kuinka koko raskaan kiertueen läpihiihtäminen on vaikuttanut hänen vireeseensä. Viimeksi kun Lahdessa skiathlonia hiihdettiin, niin Pärmäkoski oli MM-hopealla, joten paikan pitäisi hänelle sopia. Odotuksissa olisikin, että suomalainen pystyisi taistelemaan jopa palkintosijasta.

Niskanen taas näytti Rukan kisojen perusteella olevan jopa lähellä uransa parasta virettä. Tour de Ski jäi kuitenkin Vieremän Koiton naisella vain yhden kilpailun mittaiseksi, kun vatsatauti lähetti naisen kotimatkalle. Vantaan Suomen Cupissa Niskanen osoitti kuitenkin olevansa ainakin kaikkia kotimaisia haastajia selvästi edellä.

Odotukset Niskasen suoritusta kohtaan ovatkin erittäin korkealla. Perinteinen hiihto Vantaalla näytti erittäin rennolta ja helpolta, joten ainakin ensimmäisen seitsemän ja puolen kilometrin jälkeen hänen voidaan odottaa olevan kärkitaistossa. Sen jälkeen on päivästä kiinni, kuinka vapaa lähtee sujumaan.

Lahdessa Norjan Therese Johaug palaa jälleen hiihdon maailmancupiin ja mitä luultavimmin jatkaa vanhaa dominointiaan. Kotimaassaan käymissään kisoissa naishiihdon ykköstähti on ollut murskaavan ylivoimainen, minkä perusteella hän jättää jälleen kerran kaikki muut taistelemaan kakkossijasta hänen takanaan.

Norjasta kisaan tulee myös kaksi muuta kovaa nimeä. Heidi Weng ei ole vielä kilpaillut maailmancupissa yhtään normaalimatkojen kilpailua, joten hänen kunnostaan ei voi sanoa mitään varmaa. Johaugin takana hän on kuitenkin Norjassa ollut yleensä toiseksi vahvin.

Junioritähti Helene Marie Fossesholm on myös kotimaassaan kilpailemiensa kisojen perusteella vahvassa vireessä. Pienikokoinen norjalainen on ennen kaikkea erittäin vahva vapaan hiihtäjä, mistä parhaana esimerkkinä on Rukan takaa-ajo, jossa hänen osuusaikansa oli identtinen Johaugin kanssa. Perinteisen osuus kisan alussa voi kuitenkin tuottaa norjalaisjuniorille haasteita.

Yhdysvaltain Jessie Diggins hallitsi Tour de Skitä, mutta Lahdessa vastus on norjalaisten ansiosta astetta kovempi. Johaugin vauhtiin Digginsillä on tuskin mitään jakoa, mutta kakkossijasta yhdysvaltainen voinee taistella.

Ruotsalaisista vahvin nimi Lahdessa on Ebba Andersson, joka juhli Tour de Skin päätöspäivänä uransa ensimmäistä maailmancupin osakilpailuvoittoa. Nousuvoittoisesti Tourin hiihtänyt ruotsalainen taistelee palkintosijasta varmasti myös Lahdessa.

Hänen maannaisensa Charlotte Kalla puolestaan hiihtää kauden ensimmäiset maailmancup-kisansa. Takavuosien arvokisojen menestysrohmun vire kiinnostaa varmasti monia.

Suomalaisista Niskasen ja Pärmäkosken lisäksi kisassa mielenkiintoisia nimiä ovat Tourilla uransa parassa vireessä ollut Johanna Matintalo sekä kotimaassa harjoitelleet Anne Kyllönen ja Laura Mononen. Heiltä kaikilta toivotaan nousua vähintään maailmancupin pisteille. Samaan saattaa pystyä myös Riitta-Liisa Roponen.

Kansallisen ryhmän suomalaisille tarjolla lienee lähinnä kylmä osoitus siitä, kuinka kovaa kansainvälinen kärki matkaa ladulla taivaltaa.

Katso: Salpausselän kisojen aikataulu ja tulokset

Veikkausvihjeet


HUOM! Supertriplan jakosummaan lisätään 5000 € bonusrahaa!

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaJohaug
ToinenFossessholm, Diggins, Andersson, H. Weng
KolmasFossessholm, Diggins, Andersson, H. Weng, Niskanen
Rivimäärä16 riviä
Rivin hinta3,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy23.1. klo 11:28
TVYLE 2


Lue: Miesten skiathlonin ennakko


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten skiathlonin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi