Jonna Sundling naisten sprintin kultamitalisti, Katri Lylynperä ylsi välieriin


MM-kisojen avauspäivänä ensimmäiset mitalisijat jaettiin naisten sprintissä.
Etusuora: 25.02.2021 14:04Hiihto
Jonna Sundling naisten sprintin kultamitalisti, Katri Lylynperä ylsi välieriinVeikkaus
Jonna Sundling. Photo: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
Naisten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hiihdon MM 25.2.2021 - Maastohiihto


Miesten sprintti (p) finaali

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴3.01,30
2.Erik Valnes 🇳🇴+0,66
3.Håvard Solås Taugbøl 🇳🇴+0,80
4.Alexander Bolshunov+5,92
5.Sergey Ustiugov+17,41
6.Oskar Svensson 🇸🇪+20,49
13.Joni Mäki 🇫🇮 
15.Lauri Vuorinen 🇫🇮 
16.Ristomatti Hakola 🇫🇮 

Naisten sprintti (p) finaali

#UrheilijaTulos
1.Jonna Sundling 🇸🇪2.36,8
2.Maiken Caspersen Falla 🇳🇴+2,32
3.Anamarija Lampic 🇸🇮+2,35
4.Johanna Hagström 🇸🇪+3,9
5.Ane Appelkvist Stenseth 🇳🇴+7,3
6.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+10,8
8.Katri Lylynperä 🇫🇮 
17.Jasmi Joensuu 🇫🇮 
26.Johanna Matintalo 🇫🇮 Miesten sprintti (p) karsinta

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴3.00,08 Q
2.Erik Valnes 🇳🇴+3,48 Q
3.Federico Pellegrino 🇮🇹+5,39 Q
4.Pål Golberg 🇳🇴+5,98 Q
5.Gleb Retivykh+6,11 Q
6.Håvard Solås Taugbøl 🇳🇴+6,54 Q
7.Joni Mäki 🇫🇮+7,26 Q
8.Alexander Terentev+7,44 Q
9.Sergey Ustiugov+7,51 Q
10.Alexander Bolshunov+7,97 Q
12.Lauri Vuorinen 🇫🇮+8,22 Q
26.Ristomatti Hakola 🇫🇮+10,90 Q
57.Juho Mikkonen 🇫🇮+20,26

Naisten sprintti (p) karsinta

#UrheilijaTulos
1.Johanna Hagström 🇸🇪2.39,33 Q
2.Maiken Caspersen Falla 🇳🇴+2,37 Q
3.Johanna Matintalo 🇫🇮+2,90 Q
4.Jonna Sundling 🇸🇪+3,34 Q
5.Maja Dahlqvist 🇸🇪+3,73 Q
6.Ane Appelkvist Stenseth 🇳🇴+4,54 Q
7.Katri Lylynperä 🇫🇮+5,00 Q
8.Linn Svahn 🇸🇪+5,19 Q
9.Hristina Matsokina+5,99 Q
10.Tatiana Sorina+6,28 Q
11.Jasmi Joensuu 🇫🇮+6,36 Q
37.Anne Kyllönen 🇫🇮+13,01

Ennakko ja vihje


Oberstdorfin MM-kisat käynnistyivät torstaina perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Naisten sprintti ei ole juuri tarjonnut ilonhetkiä suomalaisille. Kaksi vuotta sitten Seefeldin MM-kisoissa kaikki suomalaisnaiset putosivat jo karsintavaiheessa, eikä kärkitaistossa tai edes sen tuntumassa ole juuri sinivalkoista väriä parin viime kauden aikana nähty.

Parin edellisen kilpailun aikana on kuitenkin näkynyt pientä valoa tunnelin päässä, kun Jasmi Joensuu murtautui maailmancupin kahdessa edellisessä sprintissä mukaan välierävaiheeseen. Välieriin pääsy on suomalaisille ollut harvinaista herkkua ja kun yksi urheilija pystyy siihen kahdesti peräkkäin, on se viime vuosien tilastoissa lähes poikkeuksellista.

Joensuu lähtee siis erinomaisista asemista uransa ensimmäiseen MM-starttiin. Erityisesti Falunin perinteisen sprintin vahva suorittaminen on antanut hänelle varmasti suuren määrän itseluottamusta, jonka voimalla hän lähtee tavoittelemaan entistä kovempia tuloksia.

Mitalisuosikki Joensuu ei vielä ole, eikä häneltä finaalipaikkaakaan välttämättä kannata odottaa, mutta kolmas peräkkäinen välieriin pääsy olisi jo enemmän kuin kiitettävä suoritus MM-debyytissä. Perinteisen sprintti sopii Joensuulle erinomaisesti, ja hänen kuntonsakin pitäisi viime aikaisten näyttöjen perusteella olevan kohdillaan. Tuloksenteko on siis kiinni vain yksittäisen päivän vireestä sekä tietysti huollon onnistumisesta.

Svahn edelleen suosikki


Kilpailun terävin kärkitaisto käytäneen kuitenkin ilman suomalaisia. Suurin ennakkosuosikki kilpailuun on Ruotsin Linn Svahn, joka on ollut läpi kauden askeleen tai jopa kaksi edellä kilpakumppaneitaan. Normaalina sprinttipäivänä Svahn voittaa ja muut jäävät taistelemaan mitaleista hänen takanaan.

Sprintin kaltaisessa lajissa ei kuitenkaan koskaan kannata kuuluttaa mitään kirkossa. Vain yksi horjahdus väärässä paikassa voi tuhota koko kilpailun. Tämän sai myös Svahn kokea juuri MM-kisoja edeltävässä sprintissä, jossa hänen kilpailunsa päättyi kaatumiseen puolivälierävaiheessa. Olisi tietysti toivottavaa, ettei MM-mitalien kohtalo ratkeaisi vastaavanlaiseen epäonniseen tilanteeseen.

Svahnin lisäksi Ruotsi asettaa sprinttikilpailuun viivalle myös kolme muuta naista, jotka pystyvät kaikki taistelemaan mitaleista. Maja Dahlqvist, Jonna Sundling ja Johanna Hagström ovat kaikki nousseet jo tämän kauden palkintokorokkeelle ja tavoittelevat ensimmäistä henkilökohtaista MM-mitaliaan. Ruotsin joukkueen iskukyvystä kertoo paljon se, että he joutuivat pudottamaan kertaalleen palkintokorokkeelle hiihtäneen Emma Ribomin pois joukkueesta.

Ruotsalaisten suurin haastaja voisi olla Anamarija Lampic, joka haastoi jo Falunin maailmancupissa Svahnin tiukasti voittokamppailussa. Slovenialaista Lampicia suosii Oberstdorfin rata, jonka lopussa vaaditaan armotonta tasatyöntöä. Juuri tasatyönnön pökkäämisessä Lampic on parhaassa elementissään.

Mihin pystyvät norjalaiset?


Norjalaisnaiset hallitsivat MM-sprinttejä 2010-luvulla, kun Marit Björgen ja Maiken Caspersen Falla veivät kaikki edellisen vuosikymmenen mestaruudet maastohiihdon mahtimaahan. Tällä kertaa norjalaisvoitto olisi kuitenkin yllätys, mitalikin pienoinen sellainen. Hallitseva maailmanmestari Falla ei ole enää parhaimmillaan, eivätkä Udnes Wengin sisarukset Tiril ja Lotta sekä Ana Appelkvist Stenseth ole vielä aivan mestaruuteen vaativalla tasolla, vaikka erityisesti Wengit ovatkin nostaneet tällä kaudella tasoaan selvästi. Mutta kun lajin nimi on maastohiihto, ei norjalaismitalista koskaan pidä yllättyä.

Venäläishiihtäjillä on kilpailussa haastajan rooli. Natalia Neprjajeva ja Tatjana Sorina palaavat kisoihin loukkaantumistauon jälkeen ja heidän kuntonsa on arvoitus kaikille. Perinteisen sprintin olympiapronssimitalisti Julia Stupak on puolestaan äitiyslomansa jälkeen pärjännyt normaalimatkoilla sprinttiä paremmin.

Potentiaaliseksi mitaliehdokkaaksi on nostettava myös maailmancupin johtaja Yhdysvaltain Jessie Diggins. Myös muut kilpailuun starttaavat yhdysvaltalaiset kannattaa huomioida, erityisesti vähän kilpaillut Sadie Maubet Bjornsen, joka voi olla kilpailun mahdollinen jättiyllättäjä.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaSvahn
ToinenDahlqvist, Sundling, Hagström, Diggins
KolmasDahlqvist, Sundling, Hagström, Diggins, T. Weng, Urevc
Rivimäärä20 riviä
Rivin hinta4,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy25.2. klo 12:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi