Juhliiko Ruotsi jättipottia Rukan naisten sprintissä? Nähdäänkö kisassa iloisia suomalaisyllätyksiä?


Ruotsin naiset lähtevät suurimpina ennakkosuosikkeina Rukan naisten sprinttiin. Suomalaisodotukset ovat maltillisia.
Etusuora: 26.11.2020 18:41Hiihto
Juhliiko Ruotsi jättipottia Rukan naisten sprintissä? Nähdäänkö kisassa iloisia suomalaisyllätyksiä?Veikkaus
Maja Dahlqvist, Stina Nilsson, Jonna Sundling. Photo: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Naisten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ruotsin naisten sprinttitaso on ollut tyrmäävää parin viime kauden aikana, eikä edes hallitsevan olympiavoittajan Stina Nilssonin yllätysvaihto ampumahiihtoon tunnu vaikuttavan maan sprinttitasoon. Olisikin yllätys, mikäli perjantaina voitto menisi johonkin muuhun maahan kuin Ruotsiin.

Viime vuoden sprintticupin yllätysvoittaja Linn Svahn on nostettava ykkössuosikiksi, vaikka hän jäikin Ruotsin kauden avauksessa finaalin ulkopuolelle. Sprinttikisoissa vapaalla hieman vahvempi Svahn pystyi viime kaudella voittoon myös perinteisen sprintissä kotikisoissaan Falunissa, joten voi odottaa, että myös Rukalla temperamenttinen ruotsalainen taistelee kärkisijoista.

Svahnin ykköshaastajaksi on viime viikonlopun Bruksvallarnan kisojen perusteella nostettava Maja Dahlqvist, joka pystyi voittamaan koko Ruotsin huippulaadukkaan joukkueen. Toissa kauden sprintticupin kolmonen oli viime kaudella kuin varjo edelliskauden vireestään, mutta ensimmäisten kisojen perusteella alamäki kunnossa on vaihtunut jyrkkään ylämäkeen. Ruotsin kansallisten kisojen voitto on meriitti, jota ei voi jättää huomiotta.

Kauden 2019/2020 sprintticupin kakkosen Jonna Sundlingin vire sen sijaan on arvoitus. Svahnin tapaan myös hän jäi finaalin ulkopuolelle Bruksvallarnassa, mutta edelliskauden suoritusten perusteella häntä ei voi jättää mainitsematta. Perinteisen sprinteissä hän oli menneellä kaudella kolmesti podiumilla.

Ruotsalaisten lisäksi ennakkosuosikiksi on nostettava myös viime kauden komeetta Anamarija Lampic, joka oli sprintticupin pisteissä kolmas ja juhli voittoa Val di Fiemmen perinteisen sprintissä. Hurjista loppukireistään tunnettu slovenialainen ei kuitenkaan aiempina vuosina ole juhlinut Rukalla, sillä hänen paras sijoituksensa on viimevuotinen yhdeksäs sija.

Vahvaksi haastajaksi on nostettava myös Venäjän Natalia Neprjajeva, joka juhli viime kaudella voittoa Oberstdorfin perinteisen hiihtotavan sprintissä. Venäläiselle onnistuminen sprintissä on tärkeää koko viikonlopun kokonaistaistoa ajatellen.

Norjalaiset jäävät ylläriosastolle


Naisten puolella norjalaiset ovat yllättäen lähinnä haastajan asemassa. Norjan kansallisissa kisoissa Beitostölenissä Lotta Udnes Weng oli finaalissa ylivoimainen, mutta tähän asti häntä ei ole perinteisen sprinteissä kärkisijoilla nähty. Perjantai näyttää, kertoiko Udnes Wengin ylivoima hänen hurjasta kunnostaan vai Norjan naisten sprinttitason laskusta, josta on ollut merkkejä jo viimeisen parin kauden aikana.

Ennakkosuosikkien spekuloinnista ei saa unohtaa äitiyslomalta palaavaa Julia Stupakia (os. Belorukova). Erityisesti vahvana perinteisen taitajana tunnettu venäläinen on aina viihtynyt Rukalla hyvin juhlien jopa voittoa vuonna 2018. Myös Jessie Diggins on mainittava, sillä vapaan hiihtäjäksi mielletty yhdysvaltalainen onnistui viime kaudella kuin varkain sijoittumaan kahdesti podiumille perinteisen sprinteissä.

Viime kauden kahteen sprinttipodiumiin päättänyt Sveitsin Nadine Fähndrich saattaa olla perjantain kisan jymy-yllättäjä.

Suomalaisittain Rukan sprintistä ei voida odottaa mitään suuria mainetekoja. Hyväksi tavoitteeksi riittääkin se, että mahdollisimman moni suomalainen pystyy etenemään karsintavaiheesta eriin. Siitä eteenpäin kaikki on plussaa. Tarkimmin kannattaa seurata Jasmi Joensuuta, joka on osoittanut merkkejä selvästä tasonnoususta sekä Anni Alakoskea, jolta voisi alkukauden kisojen perusteella odottaa uran ensimmäisiä maailmancupin pisteitä.

Eikä unohdeta Anne Kyllöstä, joka väläytteli viime kaudella maailmancupissa juuri perinteisen sprinteissä ja huippuvireistä Kerttu Niskasta. Hyvässä lykyssä suomalaisnaisia tunkeutuu erähiihtoihin suuri nippu.

Veikkausvihjeet


Otetaan kantaa jättämällä viime kauden sprintin kärkikaksikko Svahn-Sundling kolmosriville. Voittopaineet lataamme väkevät avauskisat hiihtäneen Maja Dahlqvistin ja tasurihirmu Anamarija Lampicin niskaan. Alariville muutama todellinen pommi: Nadine Fähndrich ja Eva Urevc.

Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaDahlqvist, Lampic
ToinenDahlqvist, Lampic
KolmasSvahn, Neprjajeva, Sundling, Dyvik, Fähndrich, Urevc
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta2,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy26.11.2020 klo 13:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi