Anne Kyllönen suosikkina Suomen Cupin sprinttiavaukseen


Kotimainen hiihtokausi käynnistyy viikonloppuna tuttuun tapaan sprinteillä ja viesteillä Vuokatin Suomen Cupissa. Krista Pärmäkosken poissaollessa suosikin viitta sovitetaan tiukasti Anne Kyllösen harteille.
Etusuora: 06.11.2020 22:18Hiihto
Anne Kyllönen suosikkina Suomen Cupin sprinttiavaukseenVeikkaus
Anne Kyllönen. Kuva: Frankie Fouganthin [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Naisten sprintti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Talvilajien ystävien tavallistakin pidempi piina päättyy viikonloppuna, kun luvassa ovat ensimmäiset merkittävät hiihtokilpailut sitten maaliskuisten Holmenkollenin maailmancup-kisojen. Kansainvälisten koitosten alkuun toki on vielä tovi aikaa, mutta kotimainen hiihtokausi starttaa perinteisillä Vuokatin Suomen Cupin kisoilla, joissa ohjelmassa ovat vapaan hiihtotavan sprintit sekä viestit.

Kuten aiempinakin vuosina, niin tälläkään kertaa kaikki Suomen maajoukkueen ykkösurheilijat eivät ole vielä Vuokatissa starttiviivalla, mutta lähtölistojen perusteella voi tästä huolimatta ennustaa mielenkiintoista kilpailua. Vuokatissa kannattaa seurata erityisesti sitä, millaisessa vireessä paikallaolevat maajoukkuehiihtäjät ovat kansalliseen kärkeen verrattuna sekä sitä, nouseeko kärkisijoille uusia nuoria haastajia.

Pystyykö kukaan haastamaan Anne Kyllöstä naisten sprintissä?


Naisten sprinttikilpailuun ykkössuosikkina lähtee Anne Kyllönen, joka on totuttu näkemään kärjessä kotimaisissa sprinttitaistoissa. Lajin seitsenkertainen Suomen mestari ja Vuokatin viimevuotinen voittaja palasi viime kaudella muutaman vaikeamman kauden jälkeen kansainväliselle tasolle sprintissä ja selviytyi maailmancupissa säännöllisesti 30 parhaan joukkoon.

Suurimman haasteen voitosta Kyllöselle tarjonnee Katri Lylynperä. Vuokatti Ski Teamin hiihtäjä teki viime kaudella kansainvälisen läpimurtonsa sprintissä pääsemällä tasaisesti läpi maailmancupin sprinttikarsinnoista selviten Dresdenin maailmancupissa jopa välierävaiheeseen. Viimekautisten maailmancup-näyttöjen perusteella Lylynperä voi hyvinkin tiputtaa kotimaan sprinttilatujen hallitsijattaren Kyllösen valtaistuimeltaan.

Kärkisijoista taistelevat Kyllösen ja Lylynperän lisäksi varmasti myöskin Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen sekä Espoon Hiihtoseuran Jasmi Joensuu. Kokenut Mononen ei ole sprintissä parhaimmillaan, mutta kansallisella tasolla hänen tasonsa riittää mainiosti taistoon palkintosijoista. Viime kaudella maailmancupissa Mononen eteni kerran välierävaiheeseen, mutta se tapahtui Åren ylämäkisprintissä, joka oli lopulta hyvin kaukana todellisesta sprintistä.

24-vuotias Joensuu puolestaan saavutti viime kaudella uransa ensimmäisen maailmancup-pisteet niin sprintissä kuin normaalimatkoillakin. Mikäli kesän ja syksyn harjoitukset ovat sujuneet toivotulla tavalla, voi Joensuu olla jopa jokerikortti taistelemaan Vuokatin kilpailun voitosta. Todennäköisempää on kuitenkin, että hän taistelee Monosen kanssa kolmossijasta Kyllösen ja Lylynperän takana.

Mahdollisia haastajia näiden neljän suurimman ennakkosuosikin takaa ovat viime kauden alussa kotimaan kisoissa säväyttänyt Tiia Olkkonen, sprintin SM-hopeamitalisti Julia Häger, paremmin normaalimatkojen hiihtäjänä tunnettu Vilma Nissinen sekä maailmancupin sprinttikisoissakin viime kaudella esiintynyt Anni Alakoski. Kaikille heille finaalipaikka lienee kuitenkin palkintosijataistoa realistisempi tavoite.

Veikkausvihjeet


Uskomme Kyllösen tai Lylynperän vievän kisan ykkössijan. Havittelemme kerrointa nostamalla Joensuun ja Olkkosen kakkosriville.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaKyllönen, Lylynperä
ToinenKyllönen, Lylynperä, Joensuu, Olkkonen
KolmasKyllönen, Lylynperä, Joensuu, Olkkonen, Nissinen, Häger
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy7.11. klo 9:58
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi