Jatkuuko Suvi Minkkisen vahva ammuntavire myös takaa-ajossa?


Pikakilpailussa täydellistä ammuntatyöskentelyä esittänyt Suvi Minkkinen lähtee parhaista suomalaisasetelmista takaa-ajoon. Kärjessä Hanna Solalla on turvallinen etumatka.
Veijo Vaakanainen: 11.12.2021 18:48Ampumahiihto
Jatkuuko Suvi Minkkisen vahva ammuntavire myös takaa-ajossa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Suvi Minkkinen
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancupin ensimmäisissä kilpailuissa erittäin vaisusti suorittanut Suvi Minkkinen sai Hochfilzenin pikakilpailussa hienon onnistumisen, kun hän sijoittui nolla-ammunnalla sijalle 29. Jos sama ampumavire jatkuu myös takaa-ajossa, voi Minkkinen jopa parantaa asemiaan.

Erinomaisena ampujana tunnettu Minkkinen ei onnistunut Östersundissa lähellekään omaa tasoaan ja sijoitukset olivat kaukana kärjestä. Hochfilzenin helpommat maastot yhdistettynä onnistuneeseen ammuntaan antoivat kuitenkin Minkkiselle mahdollisuuden taistella paremmista sijoista.

Minkkisen hiihtovauhdilla nolla-ammuntakaan ei nosta häntä sijalta 29 kovin paljon ylöspäin, mutta hänellä on erinomainen mahdollisuus parantaa uransa parasta sijoitusta, joka on 25:s juuri Hochfilzenin takaa-ajosta viime kaudelta. Toisaalta parikin sakkoa voi pudottaa Minkkisen kokonaan ulos pisteiltä.

Kärjessä kilpailuun starttaa Valko-Venäjän Hanna Sola, joka oli pikakilpailussa suorastaan murskaavan ylivoimainen. Puhtaasti ampunut Sola piti myös ladulla vahvaa kyytiä, mikä tarjosi hänelle unelma-asetelmat takaa-ajoon.

On todella mielenkiintoista nähdä, pystyykö Sola säilyttämään etumatkansa, joka vastaa lähes kahta sakkokierrosta. Aiempina vuosina valkovenäläinen oli pystypaikan jälkeen sakkoringin vakiovieras, mutta tänä vuonna taulut ovat pystystä pudonneet paljon aiempaa paremmin, mikä tukee hänen voittomahdollisuuksiaan.

Toiselta sijalta matkaan lähtevä Ranskan Justine Braisaz-Bouchet ei hänkään kuulu varmimpiin ampujiin, joten ennakkoon ajatellen hänen nuolensa näyttää kilpailussa alaspäin. Sen sijaan kolmantena starttaava Marte Olsbu Röiseland voi hyvin voittaa koko kilpailun, vaikka hänen hiihtonsa olikin perjantaina yllättävän vaisua.

Potentiaalisia nimiä palkintosijataistoon ovat myös sijoilta 5–8 matkaan lähtevät Hanna Öberg, Tiril Eckhoff, Lisa Vittozzi ja Dzinara Alimbekava. Öberg ja Eckhoff ovat tosin ampuneet alkukauden aikana epävarmasti, mikä laskee hieman heidän mahdollisuuksiaan.

Italian salamannopea ampuja Vittozzi sen sijaan voi olla todella kova nimi takaa-ajossa. Jo useamman vuoden hiihtovauhtinsa kanssa tuskaillut Vittozzi pystyy nolla-ammunnalla kompensoimaan ladulla kärsimäänsä tappiota ja nousemaan jopa palkintokorokkeelle.

Terävimmän kärjen takana monet tarkkailevat kilpailussa varmasti myös Ruotsin Stina Nilssonia. Pikakilpailussa uransa parhaan sijoituksen saavuttanut sprinttihiihdon hallitseva olympiavoittaja ei etukäteen ajatellen ole neljän ammunnan kilpailussa kovinkaan vahvoilla. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, kuinka hän onnistuu taistelemaan sijoituksista ladulla.

Takaa-ajoon starttaa sunnuntaina Minkkisen lisäksi myös kaksi muuta suomalaista. Harmittavasti juuri pisteiden ulkopuolelle pikakilpailussa jäänyt Nastassia Kinnunen lähtee sijalta 43 tavoittelemaan ensimmäisiä maailmancupin pisteitään sitten kauden 2015/2016. Se tosin vaatinee lähes virheetöntä ampumasuoritusta.

Perjantaina erinomaisesti hiihtänyt, mutta ammunnassa tuttuun tyyliin haparoinut Mari Eder starttaa sijalta 57. Eroa pistesijaan on noin yhden sakkokierroksen verran, joten pisteille nousemisen pitäisi olla mahdollisuuksien rajoissa. Täysin luokattomalla ampumatyöskentelyllä se ei kuitenkaan onnistu.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi