Nouseeko Lampic palkintokorokkeelle takaa-ajossa Anterselvassa? – Katso lähtölistat

Lauantaina Anterselvassa kisataan miesten ja naisten takaa-ajot.
Etusuora: 20.01.2023 20:28Ampumahiihto
Kuva: Jyrki Lehto (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Anamarija Lampic.
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancup Anterselvassa jatkuu lauantaina takaa-ajojen merkeissä. Naisten takaa-ajo käynnistyy kello 14.00.

Naisten pikakisasta muodostui tiukka kilpailu ja näin ollen takaa-ajostakin on odotettavissa jännittävä, sillä kisaan on hyvin vaikea nimetä yksittäisiä selkeitä suosikkeja.

Merkittävä seikka huomioitavaksi myös takaa-ajoa ajatellen on ranskalaisnaisten erinomainen hiihtovauhti pikakisassa, kun hiihtoajoissa peräti kuusi ranskalaisnaista kuului 15 nopeimman hiihtäjän joukkoon. Vauhti oli laajalla rintamalla poikkeuksellisen hyvää, joten suurella todennäköisyydellä maan huolto onnistui hyvin pikakisassa ja myös takaa-ajoa ajatellen tämä on hyvä huomioida.

Lopputuloksissa ranskalaisia oli kymppisakissa neljä kappaletta, joista kirkkaimpana Chloe Chevalierin toinen sija. Palkintokorokesija oli Chevalierille uran ensimmäinen maailmancupissa.

57. Erika Jänkä +2.19

Takaa-ajoon lähtee ensimmäisenä matkaan pikakisan voittaja Dorothea Wierer. Italialainen esitti kotiyleisönsä edessä kauden parastaan ja ampui nopeat nollat. Myös hiihtovauhti oli Wiererillä hyvää kauden aiempiin maailmancup-viikonloppuihin nähden.

Kahdeksan sekuntia Wiererin jälkeen takaa-ajonsa aloittaa Elvira Öberg. Ruotsalainen takoi pikakisassa nollat tauluun, mutta sijoitus oli tästä huolimatta vasta kolmas. Alkukaudesta Öberg olisi voittanut kisan kuin kisan, jos olisi vain saanut taulut kaadettua. Öbergin hiihtovauhti on ollut jo parin maailmancupin viikonlopun ajan normaalia tahmeampaa. Ruhpoldingin jälkeen hän on sairastellut, mikä on varmasti vielä heikentänyt entisestään kulkua ladulla.

Anamarija Lampic teki pikakisassa uransa parhaan ammunnan maailmancup-tasolla ja myös penkkatyöskentely oli kokonaisuudessaan parempaa kuin kertaakaan aiemmin. Lampic ampaisee matkaan 18 sekuntia kärkinaisen takaa, mikä tarkoittaa hirmuhiihtäjälle sitä, että hän tulee jo ensimmäiseen ammuntaan samassa nipussa muiden kärkinaisten kanssa. Jos Lampic suorittaa pikakisan 2-3 sakolla, niin muilla naisilla riittää urakkaa slovenialaisen kaatamiseksi, vaikka onnistuisivat ammunnassaan täydellisesti.

Denise Herrmann-Wick on erinomaisessa kunnossa MM-kotikisojen lähestyessä. Suksella häntä nopeammin liikkuu vain edellä mainittu Lampic, mutta hänenkään vauhti ei ole mitenkään merkittävästi parempaa. Herrmann-Wick on taas Lampicia huomattavasti parempi ampuja, mikä tekee saksalaisesta kisaan suuren suosikin. Eroa kärkeen startissa on 23 sekuntia.

Kisaan on potentiaalisia voittajasuosikkeja tusinan verran. Marte Olsbu Röiseland antoi muille myrskyvaroituksen kunnostaan sijoittumalla pikakisassa viidenneksi. Naisen penkkatyöksentely ja ammunta olivat huippuluokkaa ja hiihtovauhtikin oli kisan kärkikaartia. Röiseland aloitti maailmancup-kautensa vasta pari viikkoa sitten, sillä nainen oli kärsinyt ongelmista pitkin syksyä.

Maailmancupin ykkösnainen Julia Simon lähtee takaa-ajoon 27 sekuntia Wiererin perään. Kymppisijojen ulkopuolelta lähtevät Lisa Vittozzi, Hanna Öberg ja Marketa Davidova ovat kolme erittäin potentiaalista urheilijaa nousemaan aivan tuloslistan ylälaitaan.

Suomen naisista kolme urheilijaa selvittivät tiensä takaa-ajoon. Mari Eder lähtee kisaan kelpo asetelmista sijalta 17. (+1.04). Suvi Minkkinen starttaa +1.36 keulasta ja Erika Jänkä +2.19.