Mari Eder huippuasetelmista lauantain takaa-ajoon – Katso lähtölistat


Lauantaina Annecyn ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan takaa-ajot.
Etusuora: 16.12.2022 21:28Ampumahiihto
Mari Eder huippuasetelmista lauantain takaa-ajoon – Katso lähtölistat
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten Annecyn ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajoon lähdetään jännittävistä asetelmista.

Anna Magnussonilta nähtiin hieno suoritus pikakisassa. Nollat ampunut ja aikaisempaan tasoonsa nähden hurjaa hiihtovauhtia pitänyt ruotsalainen rynnisti ylivoimaiseen voittoon ja hyökkää lauantaina ladulle 13 sekunnin marginaalilla seuraavaan.

Magnusson oli hiihtovaihdissa aivan hurmiossa, sillä esimerkiksi Kontiolahden pikakisassa hän jäi yli minuutin kisan nopeimmasta hiihtäjästä ja myös Hochfilzenissä eroa kärkeen kertyi 30 sekuntia. Perjantain pikakisassa Magnusson oli neljänneksi nopein hiihtoajoissa, jääden 12 sekuntia, niin ikään hienosti hiihtäneelle kisan nopeimmalle Denise Herrmann-Wickille.

Ennen perjantaita Magnusson oli sijoittunut parhaimmillaan arvokisatasolla tai maailmancupissa seitsemänneksi (Pekingin pikakisa). Lauantaina Magnusson on kovan paikan edessä ja onkin mielenkiintoista nähdä onko naisen akut tyhjät perjantain upean vedon jäljiltä vai löytyykö sama vauhti yhden nukutun yön jälkeen.

Lähtölistaa takaa-ajoon

#UrheilijaTulos
1.Anna Magnusson 🇸🇪0.00
2.Linn Persson 🇸🇪+13
3.Denise Herrmann-Wick 🇩🇪+15
4.Sophie Chauveau 🇫🇷+20
5.Mari Eder 🇫🇮+21
6.Lisa Vittozzi 🇮🇹+32
7.Paulina Batovska Fialkova 🇸🇰+33
8.Elvira Öberg 🇸🇪+34
9.Lou Jeanmonnot 🇫🇷+35
10.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+37Pikakisan suosikkeihin lukeutuivat ruotsalaiset Elvira Öberg ja Hanna Öberg. Ruotsiin tulikin kaksoisvoitto, mutta Magnussonin takana toisen sijan haali itselleen Linn Persson. Persson on ollu todella hyvässä alkukauden kunnossa, mistä kertoo maailmancupin kokonaiskilpailun viides sija. Persson on varma ampuja ja myös hiihtovauhtia löytyy, joten takaa-ajon jälkeen naisen voi olettaa lymyilevän korkealla tuloslistoilla.

Jos Magnussonilla ja Perssonilla luistivat sukset, niin samaa ei voi sanoa Öbergin sisaruksista. Kaksikko on totuttu näkemään jatkuvasti hiihtoaikojen kärkipäässä, mutta Annecyn avauskisassa Elvira jäi 18 sekuntia ja Hanna 25 sekuntia kisan voittajasta. Sisarusten ammuntakin on takkuillut, joten tekemistä riittää lauantaina.

Herrmann-Wick ampui pikakisassa hyvin, vaikkakin papereihin kirjattiin yksi sakko. Annecyn latuprofiilit myös tukevat saksalaisen ominaisuuksia, mikä näkyikin perjantain pikakisan hiihtovauhdissa. Herrmann-Wickin meno vaikuttaa kaikin puolin vahvalta ja 15 sekunnin ero kärkeen ei ole juuri mitään, joten saksalaista voi pitää tasaisuutensa vuoksi kisan suosikkina.

Mari Eder teki upean suorituksen pikakisassa. Jo alkukauden muissa kilpailuissa hiihtovauhti on ollut kiertueen urheilijoiden aivan kärkipäätä ja suksi luisti myös Annecyssä mainiosti. Myös ammunta oli rytmikästä ja nopeaa, jota tarvitaan myös takaa-ajossa. Ederin ero lähdössä kärkeen on 21 sekuntia. Eder on pitkällä urallaan noussut kolmesti podiumille: Kontiolahden pikakisan kolmas (2014) sekä Holmenkollenin pikakisan ja takaa-ajon voitot (2017).

Suomalaisista takaa-ajossa nähdään myös Suvi Minkkinen, joka ampaisee matkaan sijalta 31.

Maailmancupin johtaja Julia Simon lähtee matkaan sijalta 15. Eroa on paljon kurottavaksi, mutta myös Kontiolahden takaa-ajossa ranskalainen teki upean nousun sijalta 16 (+46) aina voittoon asti. Pari sekuntia Simonin jälkeen matkaan ampaisee hyvä ampuja Ingrid Landmark Tandrevold.

Italian Lisa Vittozzi ampui pikakisassa nollat ja nappasi sijan kuusi (+32). Myös toinen italialainen Dorothea Wierer teki ammunnassa kelpo työtä ja oli kisan 13:s yhdellä sakolla. Italialaiskaksikon pitää onnistua erityisesti takaa-ajon ammunnassa, sillä kauden alkutaipaleella kaksikon hiihtovauhti on ollut muihin kärkinaisiin verrattuna hitusen hitaampaa.

Paulina Fialkova-Batovska esitti pikakisassa kauden parastaan ja oli kuudes (0+1). Kauempaa lähtevistä nimistä on nostettava esiin Marketa Davidova (+52) sekä Lisa Theresa Hauser, joilla vauhti riittää aivan kärkitaistoon asti, jos vain laikat kaatuvat.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi