Lisa Vittozzi suosikkina takaa-ajoon – Katso lähtölistat


Kauden viimeinen naisten takaa-ajokilpailu käydään lauantaina illalla Kanadan Canmoressa.
Etusuora: 16.03.2024 08:48Ampumahiihto
Lisa Vittozzi suosikkina takaa-ajoon – Katso lähtölistatVeikkaus
Lisa Vittozzi on tekemässä paluuta huipulle kolmen erittäin vaikean kauden jälkeen. (Kuva: Christian Bier [CC BY-SA 3.0])
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancupin naisten takaa-ajoon Canmoressa lähdetään poikkeuksellisen tiiviissä nipussa. Lisäjännitystä kisaan tuo kutkuttavan tiukka asetelma maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta.

Lisa Vittozzi kylpee tällä hetkellä aivan hirmuisessa vireessä. Italialainen on ollut läpi kauden hyvässä kunnossa, mutta helmikuun MM-kisoista lähtien nainen on onnistuttu jättämään TOP5-sijojen ulkopuolelle vain yhden kerran, mikä kertoo kaiken olennaisen naisen tämän hetken vireestä. Takaa-ajon neljän ammunnan kilpailu sopii kiertueen yhdelle parhaimmalle ampujalle mainiosti ja kun hiihtovauhtikin on tällä hetkellä aivan kärkikastia, niin nainen on kisan suosikki lauantaina.

Vittozzilla on kuitenkin paineita kilpailuun. 29-vuotias italialainen taistelee tiukasti maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Ennen lauantaita hän on muutaman pisteen Ingrid Landmark Tandrevoldin takana.

Naiset takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaEro
1.Lisa Vittozzi 🇮🇹0
2.Lou Jeanmonnot 🇫🇷+6
3.Lena Häcki-Gross 🇨🇭+9
4.Julia Simon 🇫🇷+19
5.Hanna Öberg 🇸🇪+21
6.Anna Gandler 🇦🇹+28
7.Janina Hettich-Walz 🇩🇪+31
8.Justine Braisaz-Bouchet 🇫🇷+32

Täydet lähtölistat

Tandrevold lähtee takaa-ajoon vasta sijalta 17., mutta hänen edellään on tiivis nippu urheilijoita ja nouseminen podiumillekin on mahdollista. Tandrevold on takerrellut pitkin kautta pystyammuntansa kanssa. Myös viimeiset kaksi takaa-ajoa ovat olleet naiselta heikkoja, sillä molemmissa näissä pelti on paukkunut kuudesti. Jos Tandrevold epäonnistuu pahasti lauantaina, niin Vittozzi karkaa mahdollisen voittonsa myötä pisteissä isolle etumatkalle ennen sunnuntain päätöskilpailua.

Jos Vittozzin kevätisku on mainio, niin samat sanat voidaan sanoa Lou Jeanmonnotísta. Ranskalainen sairasteli sydäntalvella, mutta tämän jälkeen meno on parantunut viikonloppu kerrallaan. Jeanmonnot on Vittozzin tavoin huippuampuja ja myös hiihtovauhdissaa naiset ovat paperilla hyvin tasaväkisiä. Ei olisi lainkaan yllättävää, jos ranskalainen nappaisi uransa kolmannen takaa-ajon voiton.

Lena Häcki-Gross ja Hanna Öberg lähtevät iskuetäisyydeltä matkaan. Kaksikko ei ole yleisesti Vittozzin ja Jeanmonnotín kaltaisia tarkkoja ampujia, vaikka nopeutta löytyy – Häcki-Gross teki nopeimman ammunnan pikakisassa.

Julia Simonin penkkatyöskentely on niin ikään vauhdikasta, mutta tarkkuus on ollut pienoisesa alavireessä MM-kisojen jälkeen. Hiihtovauhdissakaan hän ei ole kärkinaisia yhtään nopeampi, joten ammunnassa on onnistuttava hyvin voittohaaveiden kannalta. Kovana hiihtäjänä tunnettu Justine Braisaz-Bouchet starttaa 32 sekuntia kärjen takaa.

Kisan mielenkiintoisimpiin nimiin kuuluu sijalta kuusi starttaava Anna Gandler. Vasta 23-vuotias Gandler ampuu noin 86 % tarkkuudella ja hiihtää myös kovaa – pikakisan kolmanneksi nopein. Gandlerin pikakisan suoritus oli hämmästyttävä, sillä vertailuksi kauden kaikissa muissa pikakisoissa hän on jäänyt hiihtoajoissa kärjelle keskiarvoltaan 1,5 minuuttia, mutta nyt eroa oli vain 20 sekuntia ykköseen.

Suomen Suvi Minkkinen selvitti pikakisasta tiensä takaa-ajoon ja lähtee matkaan sijalta 42. Eroa kärkeen on tasan kaksi minuuttia.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi